Як засолити форель?
Благородна риба форель досить невибаглива у зверненні. Форель можна без проблем запікати і обсмажувати, вона не втрачає своєї форми після готування, не стає водянистою і не має неприємного запаху. Крім того, риба прекрасно коптиться і засолюється за мінімальну кількість часу. Саме про те, як смачно засолити форель, ми і поговоримо далі.
Засолювання риби - справа дуже індивідуальне: хтось любить більш солону рибу, хтось-менш солону, тому виходячи з власних смакових пристрастей оцінюйте і кількість доданої солі.
Головною запорукою смачної страви є свіжа риба. Спочатку бажано купувати форель, яка піддавалася мінімуму обробки - якість філе замороженої риби після розморожування значно знижується.
Свіжа ж форель відповідає всім основним характеристикам якісних рибних продуктів: шкіра риби ціла, не липне до рук, плавці не пошкоджені, очі риби не каламутні, при натисканні на м'якоть не залишається слідів від пальців, а вихідний запах легкий і свіжий.
Перед засолюванням цілу рибину поділяємо на філе, пройшовшись ножем спершу вздовж хребта, а потім з обох сторін уздовж реберних дуг. Відокремлене філе очищаємо від кісток за допомогою пінцета. Тепер можна приступати до засолюванні. Солити рибу можна як цілим шматком, так і нарізавши тонкими скибочками. При цьому в останньому випадку час засолювання скорочується до 3-35 годин.
Інгредієнти:
філе форелі - 1 кг;
сіль - 400 г;
цукор - 300 г;
кріп - 1 пучок;
чорний перець - 1 ч. ложка.
Приготування
Рибне філе розрізаємо навпіл. У невеликій мисці змішуємо сіль, цукор, мелений чорний перець і подрібнений кріп. Замість свіжої зелені також можна взяти і сушену. Суміш спецій висипаємо на деко і викладаємо на нього рибу шкірою вгору.
Аналогічну процедуру проробляємо і з другим шматком філе. Обидва скибки кладемо поверх один одного і обертаємо плівкою. Залишаємо рибу під пресом на добу при кімнатній температурі. Перед вживанням з риби необхідно зчистити зайву сіль і кріп.
Інгредієнти:
вода - 500 мл;
лавровий лист - 2-3 шт.;
сіль - 2-3 ст. ложки;
мелений чорний перець - 1 ч. ложка;
цукор - 1/2 ч. ложки;
філе форелі - 500 р.
Приготування
Перед тим, як засолити форель в розсолі, воду, ставимо на вогонь, підігріваємо і розчиняємо у ній сіль і цукор. В отриманий розсіл додаємо перетертий з лавровим листом чорний або запашний перець. Очищене від кісток філе занурюємо в розсіл і ставимо під гніт на 4 години при кімнатній температурі. Після цього рибу можна злегка обсушити і подавати до столу.
До цього ми вже розбиралися з тим, як засолити форель шматком, зараз же давайте приділимо увагу любителям погостріше і зробимо форель з сумішшю перців.
Інгредієнти:
горілка - 40 мл;
філе форелі - 1 кг;
паприка - 1 ст. ложка;
сіль - 500 г;
цукор - 300 г;
суміш перців - 1 ст. ложка;
перець чилі - 1 шт.;
лайм - 1 шт.
Приготування
Філе форелі, попередньо ретельно очищене від кісток, натираємо горілкою з боку м'якоті. Паприку (можна використовувати копчену), змішуємо з перцем, сіллю і цукром. Отриману суміш натираємо рибне філе. Зверху викладаємо нарізаний кружечками гострий перець чилі і цедру 1 лайма. Щільно загорнути рибу фольгою і залишаємо при кімнатній температурі на добу.
Перед вживанням з форелі знімаємо залишки солі (не хвилюйтеся, скільки б солі ви не поклали, риба все одно візьме рівно стільки, скільки необхідно) і нарізаємо її скибочками.
Як правильно засолити форель в домашніх умовах?
Засолювання риби - справа дуже індивідуальне: хтось любить більш солону рибу, хтось-менш солону, тому виходячи з власних смакових пристрастей оцінюйте і кількість доданої солі.
Головною запорукою смачної страви є свіжа риба. Спочатку бажано купувати форель, яка піддавалася мінімуму обробки - якість філе замороженої риби після розморожування значно знижується.
Свіжа ж форель відповідає всім основним характеристикам якісних рибних продуктів: шкіра риби ціла, не липне до рук, плавці не пошкоджені, очі риби не каламутні, при натисканні на м'якоть не залишається слідів від пальців, а вихідний запах легкий і свіжий.
Перед засолюванням цілу рибину поділяємо на філе, пройшовшись ножем спершу вздовж хребта, а потім з обох сторін уздовж реберних дуг. Відокремлене філе очищаємо від кісток за допомогою пінцета. Тепер можна приступати до засолюванні. Солити рибу можна як цілим шматком, так і нарізавши тонкими скибочками. При цьому в останньому випадку час засолювання скорочується до 3-35 годин.
Як засолити свіжу форель?
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе розрізаємо навпіл. У невеликій мисці змішуємо сіль, цукор, мелений чорний перець і подрібнений кріп. Замість свіжої зелені також можна взяти і сушену. Суміш спецій висипаємо на деко і викладаємо на нього рибу шкірою вгору.
Аналогічну процедуру проробляємо і з другим шматком філе. Обидва скибки кладемо поверх один одного і обертаємо плівкою. Залишаємо рибу під пресом на добу при кімнатній температурі. Перед вживанням з риби необхідно зчистити зайву сіль і кріп.
Як швидко засолити форель?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як засолити форель в розсолі, воду, ставимо на вогонь, підігріваємо і розчиняємо у ній сіль і цукор. В отриманий розсіл додаємо перетертий з лавровим листом чорний або запашний перець. Очищене від кісток філе занурюємо в розсіл і ставимо під гніт на 4 години при кімнатній температурі. Після цього рибу можна злегка обсушити і подавати до столу.
Рецепт засолки форелі з сумішшю перців
До цього ми вже розбиралися з тим, як засолити форель шматком, зараз же давайте приділимо увагу любителям погостріше і зробимо форель з сумішшю перців.
Інгредієнти:
Приготування
Філе форелі, попередньо ретельно очищене від кісток, натираємо горілкою з боку м'якоті. Паприку (можна використовувати копчену), змішуємо з перцем, сіллю і цукром. Отриману суміш натираємо рибне філе. Зверху викладаємо нарізаний кружечками гострий перець чилі і цедру 1 лайма. Щільно загорнути рибу фольгою і залишаємо при кімнатній температурі на добу.
Перед вживанням з форелі знімаємо залишки солі (не хвилюйтеся, скільки б солі ви не поклали, риба все одно візьме рівно стільки, скільки необхідно) і нарізаємо її скибочками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Форель - рецепти
Форель - одна з найсмачніших риб. Її смажать, запікають цілком, солять, використовують в створенні різних супів. Ось про всіх цих способах
Як засолити горбушу?
Горбуша - доступна цінна промислова риба. Часто його вживають у копченому або солоному вигляді. І сьогодні ми детально поговоримо про те, як її
Шашлик з форелі
Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
Солона форель в домашніх умовах
Якщо ви небайдужі до солоної форелі, але купувати цю рибку часто не можете, то подумайте про домашній засолюванні. Адже свіжозаморожена форель
Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в