Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як засолити горбушу?

Як засолити горбушу?

22-03-2015, 08:25
780
Як засолити горбушу?
Всі риби з сімейства Лососевих смачні й корисні, але мало хто може похвалитися своєю доступністю так, як горбуша . Ця цінна промислова риба куди дешевше своїх родичів, а її смакові якості ні в чому їм не поступаються.
Найчастіше горбушу вживають в копченому або солоному вигляді, при цьому вона однаково смакує як на бутербродах , так і в салатах та інших холодних закусках. Копчення риби ми прибережемо наостанок, а поки розберемося з тим, як смачно і правильно засолити горбушу.

Як засолити горбушу в домашніх умовах?
Для рецепту, про який ми вирішили розповісти в першу чергу, вам не знадобиться нічого, крім самої риби і простий кухонної солі.
Отже, спершу необхідно очистити м'ясо від кісток. Щоб отримати цілісне рибне філе відріжте у горбуші голову і хвостовий плавець. Хвостову частину надріжте до хребта, ведучи ніж від черевної частини риби вгору, аж до спини. Тепер тильною стороною ножа рухаємося вгору від хребта вздовж реберних кісток, тим самим відмежовуючи їх від м'якоті. Так, сегментами, очищаємо всю рибу руками і витягуємо хребет. Перевіряємо філе на кості, що залишилися, якщо такі є - видаляємо їх з допомогою пінцета. Тепер у нас є чисте філе горбуші з шкірою.
Тепер беремо будь-яку глибоку емальований або скляний посуд, достатню для того, щоб вмістити в себе всю рибину. Посипаємо дно цієї посуду їдальні ложки дрібної кухонної солі. Кладемо на неї горбушу шкірою вниз, щоб сіль покрила всю поверхню. Зверху рівномірно посипаємо філе ще однією столовою ложкою солі. Тепер накриваємо рибу харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на добу. Після закінчення часу виймаємо рибу, зливаємо розсіл і відокремлюємо філе від шкіри за допомогою тонкого і гнучкого ножа.
Як засолити горбушу в розсолі?
Інгредієнти:

  • горбуша - 3 кг;

  • вода - 2 л;

  • сіль - 6 ст. ложок;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець горошком - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Рибу очищаємо і ріжемо на філе, як було описано в рецепті вище. Воду кип'ятимо, кладемо в окріп сіль, лавровий лист, перець горошком і варимо все на середньому вогні хвилин 7-10. Ароматний розсіл залишаємо повністю охолонути, проціджують і заливаємо їм рибне філе. Залишаємо рибу просаливаться добу в холодильнику.
    Як засолити ікру горбуші?
    Очищену від плівок ікру кладуть в емальований або скляний посуд. Беремо воду з розрахунку на те, що рідини необхідно брати в два рази більше, ніж ікри. На склянку води кладемо 2 чайні ложки солі і 1 чайну ложку цукру. Ставимо розчин на вогонь, кип'ятимо і повністю охолодити його. Кладемо ікру в холодний розсіл і залишаємо просаливаться на 2 години.
    Як засолити горбушу швидко?
    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 кг;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ч. ложки;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Рибу очищаємо від кісток і шкіри, після чого нарізаємо тонкими бутербродними скибочками. Сіль змішуємо з цукром і висипаємо чайну ложку суміші на дно банки. Викладаємо шари риби по черзі так, щоб шматки з одного шару не перекривали один одного, при цьому кожен шар риби посипаємо пучкою суміші з солі і цукру. Укладену в банки рибу заливаємо олією і ставимо в холодильник на 8-10 годин.
    Як засолити горбушу в маслі?
    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 кг;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • Як засолити горбушу?

  • рослинне масло - 120 мл;

  • перець горошком - 1 ч. ложка;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Горбушу очищаємо від шкіри і кісток і відразу нарізаємо скибочками. Сіль і цукор змішуємо з олією, додаємо в суміш розламаний лавровий лист і перець горошком для аромату. Укладаємо шматочки риби в банку і заливаємо олією. Через 8-10 годин в холодильнику риба буде готова до вживання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як засолити форель?
    Як засолити форель?
    Форель - дивовижна благородна рибка, яку можна запікати, смажити, коптити, а також солити. Ось про останньому варіанті її приготування ми і
    Горбуша з картоплею
    Горбуша з картоплею
    Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею
    Горбуша в клярі
    Горбуша в клярі
    Горбуша, смажена в клярі - просте і смачне блюдо. Відмінно підійде для повсякденного меню. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептиков це
    Як засолити щуку?
    Як засолити щуку?
    Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
    Як засолити мойву?
    Як засолити мойву?
    Мойва - дрібна і дешева рибка, але в смаженому або засоленому вигляді на незрівнянна. Давайте розберемося, як її засолити в домашніх умовах. Така
    Горбуша в аерогрилі
    Горбуша в аерогрилі
    Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за