Горбуша з картоплею
Горбуша , як одна з представників смачного рибного сімейства лососевих, хороша в будь-якому вигляді. Сьогодні ми буде вчиться готувати горбушу з картоплею, відразу декількома різними способами.
Інгредієнти:
філе горбуші - 700 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
бекон - 150 г;
картопля - 500 г;
зелений горошок - 200 г;
зелена цибуля - 1 пучок;
винний оцет - 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і поливаємо олією, приправляємо бульби сіллю і перцем і викладаємо в фору для запікання. Картоплю запікаємо 20 хвилин і викладаємо поверх кубики бекону. Залишаємо все ще на 10 хвилин.
На подушку з картоплі викладаємо філе горбуші, попередньо приправлене і змазане залишками масла, і повертаємо блюдо в духовку ще на 20 хвилин.
Готове філе горбуші з картоплею посипаємо відварною зеленим горошком , цибулею і збризкуємо оцтом.
Аналогічним чином можна приготувати горбушу з картоплею в рукаві. Рибу обережно викладаємо на пласт з попередньо приготованого картоплі в рукаві, додаємо 50 мл білого сухого вина для аромату і готуємо 20 хвилин при 200 градусах.
Інгредієнти:
картопля - 800 г;
вершкове масло - 90 г;
вершки - 60 мл;
цибуля-порей - 1 шт.;
борошно - 50 р;
молоко - 435 мл;
філе горбуші (без шкіри) - 600 г;
сіль, перець - за смаком;
тертий твердий сир - 65 г;
кріп.
Приготування
Вимитий і очищений картопля нарізаємо невеликими шматками і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Розминаємо бульби з маслом і додаємо 60 мл вершків.
Масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому тонкі скибочки порею близько 3 хвилин. Додаємо до цибулі борошно і обсмажуємо все ще 2 хвилини. До готової масі вливаємо молоко, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Даємо соусу провариться ще 4 хвилини, або до тих пір, поки він не стане густим.
У соус викладаємо рибне філе і проварюємо його 3 хвилини. Розподіляємо рибу разом із соусом на дно змащеної маслом форму для випікання. Зверху розподіляємо картопляне пюре і посипаємо блюдо тертим сиром. Ставимо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Горбуша з картоплею в мультиварці готується за аналогічним принципом. Змащуємо чашу пристрою, розподіляємо шар риби, зверху покриваємо її картоплею і посипаємо сиром. Через 40 хвилин на "Випікання" запіканка буде готова.
Горбуша з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і поливаємо олією, приправляємо бульби сіллю і перцем і викладаємо в фору для запікання. Картоплю запікаємо 20 хвилин і викладаємо поверх кубики бекону. Залишаємо все ще на 10 хвилин.
На подушку з картоплі викладаємо філе горбуші, попередньо приправлене і змазане залишками масла, і повертаємо блюдо в духовку ще на 20 хвилин.
Готове філе горбуші з картоплею посипаємо відварною зеленим горошком , цибулею і збризкуємо оцтом.
Аналогічним чином можна приготувати горбушу з картоплею в рукаві. Рибу обережно викладаємо на пласт з попередньо приготованого картоплі в рукаві, додаємо 50 мл білого сухого вина для аромату і готуємо 20 хвилин при 200 градусах.
Запіканка з горбушею і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий і очищений картопля нарізаємо невеликими шматками і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Розминаємо бульби з маслом і додаємо 60 мл вершків.
Масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому тонкі скибочки порею близько 3 хвилин. Додаємо до цибулі борошно і обсмажуємо все ще 2 хвилини. До готової масі вливаємо молоко, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Даємо соусу провариться ще 4 хвилини, або до тих пір, поки він не стане густим.
У соус викладаємо рибне філе і проварюємо його 3 хвилини. Розподіляємо рибу разом із соусом на дно змащеної маслом форму для випікання. Зверху розподіляємо картопляне пюре і посипаємо блюдо тертим сиром. Ставимо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Горбуша з картоплею в мультиварці готується за аналогічним принципом. Змащуємо чашу пристрою, розподіляємо шар риби, зверху покриваємо її картоплею і посипаємо сиром. Через 40 хвилин на "Випікання" запіканка буде готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Якщо ви не можете придумати, як приготувати горбушу в духовці, то наша сьогоднішня стаття вам допоможе. У ній описані рецепти приготування цієї
Горбуша з грибами
Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її
Горбуша в вершках
Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
Горбуша в сметані
Горбуша - смачна рибка, яку можна готувати різними способами: тушкувати, смажити, варити і запікати. У нашій статті ми зібрали найбільш цікаві
Рибна запіканка з картоплею
Рибна запіканка з картоплею - смачне і ситне блюдо, приготувати яку не складе особливої праці. У нашій статті ми зібрали декілька універсальних
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за