» » Горбуша з картоплею

Горбуша з картоплею

Горбуша з картоплею
Горбуша , як одна з представників смачного рибного сімейства лососевих, хороша в будь-якому вигляді. Сьогодні ми буде вчиться готувати горбушу з картоплею, відразу декількома різними способами.

Горбуша з картоплею в духовці


Інгредієнти:

  • філе горбуші - 700 г;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • бекон - 150 г;

  • картопля - 500 г;

  • зелений горошок - 200 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • винний оцет - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і поливаємо олією, приправляємо бульби сіллю і перцем і викладаємо в фору для запікання. Картоплю запікаємо 20 хвилин і викладаємо поверх кубики бекону. Залишаємо все ще на 10 хвилин.
    На подушку з картоплі викладаємо філе горбуші, попередньо приправлене і змазане залишками масла, і повертаємо блюдо в духовку ще на 20 хвилин.
    Готове філе горбуші з картоплею посипаємо відварною зеленим горошком , цибулею і збризкуємо оцтом.
    Аналогічним чином можна приготувати горбушу з картоплею в рукаві. Рибу обережно викладаємо на пласт з попередньо приготованого картоплі в рукаві, додаємо 50 мл білого сухого вина для аромату і готуємо 20 хвилин при 200 градусах.

    Запіканка з горбушею і картоплею


    Інгредієнти:

  • картопля - 800 г;

  • вершкове масло - 90 г;

  • вершки - 60 мл;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • борошно - 50 р;

  • молоко - 435 мл;

  • філе горбуші (без шкіри) - 600 г;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий твердий сир - 65 г;

  • кріп.


  • Приготування
    Вимитий і очищений картопля нарізаємо невеликими шматками і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Розминаємо бульби з маслом і додаємо 60 мл вершків.
    Масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому тонкі скибочки порею близько 3 хвилин. Додаємо до цибулі борошно і
    Горбуша з картоплею
    обсмажуємо все ще 2 хвилини. До готової масі вливаємо молоко, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Даємо соусу провариться ще 4 хвилини, або до тих пір, поки він не стане густим.
    У соус викладаємо рибне філе і проварюємо його 3 хвилини. Розподіляємо рибу разом із соусом на дно змащеної маслом форму для випікання. Зверху розподіляємо картопляне пюре і посипаємо блюдо тертим сиром. Ставимо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
    Горбуша з картоплею в мультиварці готується за аналогічним принципом. Змащуємо чашу пристрою, розподіляємо шар риби, зверху покриваємо її картоплею і посипаємо сиром. Через 40 хвилин на "Випікання" запіканка буде готова.
    Додав: admin | 22-03-2015, 08:19
    Переглядів: 558