Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Горбуша, або рожевий лосось - нежирна, багата білком риба, c ніжним смаком, яким можна насолоджуватися, не боячись додати зайвих кілограмів. Смачну горбушу відрізняє ніжно-рожеве забарвлення філе, так що при покупці звертайте увагу на цей показник, колір філе не повинен бути білястим.
Рецепти страв, в яких використовується горбуша або її делікатесна ікра обчислюються десятками, однак ми розглянемо найбільш дієтичний спосіб приготування - рецепт горбуші, запеченої в духовці.
Інгредієнти:
горбуша - 1 кг.
Для маринаду:
мелена паприка - 1/2 ч. ложки;
зіра - 1/2 ч. ложки;
оливкова масло - 2 ст. ложки;
сіль, перець.
Для соусу:
нежирний майонез - 2 /3 склянки;
імбир тертий - 2 ст. ложки;
часник подрібнений - 1 головка;
сік лимона - 1 ст. ложка;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
мед - 1 ст. ложка;
свіжа м'ята (подрібнена) - 3 ст. ложки.
Приготування
Гарненько змішуємо всі інгредієнти для соусу в окремій посуді, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник. Горбушу моєму, сушимо і робимо надрізи 15-2 см глибиною по всьому філе. Змішуємо паприку, зіру, масло і втираємо цю суміш в надрізи. Посипаємо сіллю і перцем і даємо постояти, поки духовка розігрівається до 200 градусів. Скільки запікати горбушу в духовці? В середньому 20-25 хвилин, до готовності. Подаємо запечену рибку з соусом і гарніром з рису або запечених овочів.
Запікаючи рибу у фользі можна бути впевненою, що вона залишиться соковитою і розсипчастою, а горбуша, запечена під майонезом у фользі вийде ще і більш жирної, ароматною.
Інгредієнти:
Для зеленого майонезу:
майонез - 150 г;
винний оцет - 2 ч. ложки;
листя шпинату - 75 г;
листя крес-салату - 40 г;
листя петрушки - 40 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Для горбуші:
сіль, перець;
вершкове масло - 50 г;
ріпчаста цибуля - 1 головка.
Приготування
Змішуємо всі інгредієнти для зеленого майонезу в блендері до однорідної консистенції. У черевну порожнину горбуші закладаємо вершкове масло, сіль, перець і нарізану ріпчасту цибулю. Невеликою кількістю олії та приправ натираємо рибу зверху. Кладемо горбушу на лист фольги і гарненько змащуємо всім майонезом, загортаємо і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин (залежно від розміру риби) при 200 градусах. Ціла горбуша, запечена в духовці таким способом, відмінно підійде до холодного овочевого салату.
Для цього рецепту нам не знадобиться ціла риба, а лише скибочки філе, які ми запечемо під хрусткою сирною скоринкою.
Інгредієнти:
горбуша - філе.
Для сирної скоринки:
сир «Фета» - 400 р;
майонез - 300 г;
вершковий сир - 1 ст. ложка;
сир «Брі» - 200 г;
діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка.
Приготування
Розігріваємо духовку до 200 градусів. На деко для запікання викладаємо фольгу, змащену оливковою олією, зверху - вимиту і висушену філе. У блендері змішуємо інгредієнти для сирної скоринки, отриманою сумішшю рясно змащуємо філе. Готуємо 35-40 хвилин. Подаємо з печеною картоплею і спаржею.
Горбуша, запечена в сметані - простий рецепт для аэрогрилля. Риба, приготована цим способом, виходить дуже м'якою і соковитою.
Інгредієнти:
горбуша (невелика) - 1 шт.;
борошно - 2-3 ст. ложки;
вершкове масло - 50 г;
сметана - 150 г;
сіль, перець.
Приготування
Рибу миємо, сушимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на вершковому маслі до золотистої скоринки. Перекладаємо підсмажену горбушу в чисту сковороду, заливаємо сметаною і посипаємо сіллю і перцем. Ставимо страву в аерогриль і готуємо при високій температурі 10 хвилин (поки сметана не почне пузиритися). Готову страву ріжемо на порційні шматки і поливають сметанним соусом.
Рецепти страв, в яких використовується горбуша або її делікатесна ікра обчислюються десятками, однак ми розглянемо найбільш дієтичний спосіб приготування - рецепт горбуші, запеченої в духовці.
Горбуша, запечена в духовці цілком з імбирно-м'ятним соусом
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для соусу:
Приготування
Гарненько змішуємо всі інгредієнти для соусу в окремій посуді, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник. Горбушу моєму, сушимо і робимо надрізи 15-2 см глибиною по всьому філе. Змішуємо паприку, зіру, масло і втираємо цю суміш в надрізи. Посипаємо сіллю і перцем і даємо постояти, поки духовка розігрівається до 200 градусів. Скільки запікати горбушу в духовці? В середньому 20-25 хвилин, до готовності. Подаємо запечену рибку з соусом і гарніром з рису або запечених овочів.
Горбуша, запечена у фользі цілком
Запікаючи рибу у фользі можна бути впевненою, що вона залишиться соковитою і розсипчастою, а горбуша, запечена під майонезом у фользі вийде ще і більш жирної, ароматною.
Інгредієнти:
Для зеленого майонезу:
Для горбуші:
Приготування
Змішуємо всі інгредієнти для зеленого майонезу в блендері до однорідної консистенції. У черевну порожнину горбуші закладаємо вершкове масло, сіль, перець і нарізану ріпчасту цибулю. Невеликою кількістю олії та приправ натираємо рибу зверху. Кладемо горбушу на лист фольги і гарненько змащуємо всім майонезом, загортаємо і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин (залежно від розміру риби) при 200 градусах. Ціла горбуша, запечена в духовці таким способом, відмінно підійде до холодного овочевого салату.
Горбуша, запечена під сиром
Для цього рецепту нам не знадобиться ціла риба, а лише скибочки філе, які ми запечемо під хрусткою сирною скоринкою.
Інгредієнти:
Для сирної скоринки:
Приготування
Розігріваємо духовку до 200 градусів. На деко для запікання викладаємо фольгу, змащену оливковою олією, зверху - вимиту і висушену філе. У блендері змішуємо інгредієнти для сирної скоринки, отриманою сумішшю рясно змащуємо філе. Готуємо 35-40 хвилин. Подаємо з печеною картоплею і спаржею.
Горбуша, запечена в аерогрилі
Горбуша, запечена в сметані - простий рецепт для аэрогрилля. Риба, приготована цим способом, виходить дуже м'якою і соковитою.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу миємо, сушимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на вершковому маслі до золотистої скоринки. Перекладаємо підсмажену горбушу в чисту сковороду, заливаємо сметаною і посипаємо сіллю і перцем. Ставимо страву в аерогриль і готуємо при високій температурі 10 хвилин (поки сметана не почне пузиритися). Готову страву ріжемо на порційні шматки і поливають сметанним соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша під сиром
Горбуша, запечена з сиром - ніжне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Соковиті рибні шматочки, в поєднанні з сиром чудово поєднуються один з
Горбуша з грибами
Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її
Горбуша в вершках
Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
Горбуша в сметані
Горбуша - смачна рибка, яку можна готувати різними способами: тушкувати, смажити, варити і запікати. У нашій статті ми зібрали найбільш цікаві
Горбуша з картоплею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за