» » Рецепт горбуші, запеченої в духовці

Рецепт горбуші, запеченої в духовці

Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Горбуша, або рожевий лосось - нежирна, багата білком риба, c ніжним смаком, яким можна насолоджуватися, не боячись додати зайвих кілограмів. Смачну горбушу відрізняє ніжно-рожеве забарвлення філе, так що при покупці звертайте увагу на цей показник, колір філе не повинен бути білястим.
Рецепти страв, в яких використовується горбуша або її делікатесна ікра обчислюються десятками, однак ми розглянемо найбільш дієтичний спосіб приготування - рецепт горбуші, запеченої в духовці.

Горбуша, запечена в духовці цілком з імбирно-м'ятним соусом


Інгредієнти:

  • горбуша - 1 кг.


  • Для маринаду:

  • мелена паприка - 1/2 ч. ложки;

  • зіра - 1/2 ч. ложки;

  • оливкова масло - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Для соусу:

  • нежирний майонез - 2 /3 склянки;

  • імбир тертий - 2 ст. ложки;

  • часник подрібнений - 1 головка;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • свіжа м'ята (подрібнена) - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Гарненько змішуємо всі інгредієнти для соусу в окремій посуді, накриваємо плівкою і ставимо в холодильник. Горбушу моєму, сушимо і робимо надрізи 15-2 см глибиною по всьому філе. Змішуємо паприку, зіру, масло і втираємо цю суміш в надрізи. Посипаємо сіллю і перцем і даємо постояти, поки духовка розігрівається до 200 градусів. Скільки запікати горбушу в духовці? В середньому 20-25 хвилин, до готовності. Подаємо запечену рибку з соусом і гарніром з рису або запечених овочів.

    Горбуша, запечена у фользі цілком


    Запікаючи рибу у фользі можна бути впевненою, що вона залишиться соковитою і розсипчастою, а горбуша, запечена під майонезом у фользі вийде ще і більш жирної, ароматною.
    Інгредієнти:
    Для зеленого майонезу:

  • майонез - 150 г;

  • винний оцет - 2 ч. ложки;

  • листя шпинату - 75 г;

  • листя крес-салату - 40 г;

  • листя петрушки - 40 г;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Для горбуші:

  • сіль, перець;

  • вершкове масло - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 головка.




  • Приготування
    Змішуємо всі інгредієнти для зеленого майонезу в блендері до однорідної консистенції. У черевну порожнину горбуші закладаємо вершкове масло, сіль, перець і нарізану ріпчасту цибулю. Невеликою кількістю олії та приправ натираємо рибу зверху. Кладемо горбушу на лист фольги і гарненько змащуємо всім майонезом, загортаємо і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин (залежно від розміру риби) при 200 градусах. Ціла горбуша, запечена в духовці таким способом, відмінно підійде до холодного овочевого салату.

    Горбуша, запечена під сиром


    Для цього рецепту нам не знадобиться ціла риба, а лише скибочки філе, які ми запечемо під хрусткою сирною скоринкою.
    Інгредієнти:

  • горбуша - філе.


  • Для сирної скоринки:

  • сир «Фета» - 400 р;

  • майонез - 300 г;

  • вершковий сир - 1 ст. ложка;

  • сир «Брі» - 200 г;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до 200 градусів. На деко для запікання викладаємо фольгу, змащену оливковою олією, зверху - вимиту і висушену філе. У блендері змішуємо інгредієнти для сирної скоринки, отриманою сумішшю рясно змащуємо філе. Готуємо 35-40 хвилин. Подаємо з печеною картоплею і спаржею.

    Горбуша, запечена в аерогрилі


    Горбуша, запечена в сметані - простий рецепт для аэрогрилля. Риба, приготована цим способом, виходить дуже м'якою і соковитою.
    Інгредієнти:

  • горбуша (невелика) - 1 шт.;

  • борошно - 2-3 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 г;
  • Рецепт горбуші, запеченої в духовці

  • сметана - 150 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Рибу миємо, сушимо, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на вершковому маслі до золотистої скоринки. Перекладаємо підсмажену горбушу в чисту сковороду, заливаємо сметаною і посипаємо сіллю і перцем. Ставимо страву в аерогриль і готуємо при високій температурі 10 хвилин (поки сметана не почне пузиритися). Готову страву ріжемо на порційні шматки і поливають сметанним соусом.
    Додав: admin | 22-03-2015, 13:33
    Переглядів: 498