Горбуша в сметані
Горбуша в сметані - смачне блюдо, які люблять діти і дорослі. Смак виходить насиченим, а сама рибка запечена в сметані виходить соковитою і ніжною. Нижче наведемо кілька рецептів приготування цієї страви.
Горбуша, тушкована в сметані
Інгредієнти:
сметана - 350 г;
горбуша філе - 500 г;
лимон - 1 шт.;
вершкове масло - 60 г;
твердий сир - 250 г;
свіжа зелень - 1 пучок;
сіль, перець, приправи.
Приготування
Філе горбуші нарізаємо порційними шматочками і поливаємо лимонним соком, додаємо трохи олії і маринуємо 45 хвилин в холодильнику. У форму для випікання наливаємо 150 г сметани, зверху рівномірно викладаємо шматочки вершкового масла. Потім викладаємо шматки риби, солимо, перчимо і додаємо приправи. Змішуємо залишилася сметану з дрібно нарізаною зеленню і обмазуємо рибу зверху. Посипаємо натертим сиром. Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Горбуша в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
горбуша тушка - 1 шт.;
сметана - 3 ст. ложки;
майонез - 2 ст. ложки;
солоний сир твердий - 200 г;
спеції.
Приготування
Горбушу ретельно чистимо, кілька раз промиваємо під проточною водою, щоб змити всі лусочки. Нарізаємо великими шматками. Всі спеції попередньо змішуємо в однорідний порошок. Шматочки горбуші обмазуємо з усіх боків сумішшю спецій. Чашу мультиварки обмазуємо соняшниковою олією, закладаємо туди горбушу і обсмажуємо в режимі «Випічка» або «Смаження» по 15 хвилин з кожної сторони.
Обсмажені шматочки рибки заливаємо соусом, який отримали шляхом змішування сметани і домашнього майонезу в однорідну масу. Залишаємо готується в режимі «Випічка» ще 35 хвилин. За десять хвилин до закінчення приготування нашу страву посипаємо натертим сиром. Готову страву подаємо до столу в теплому вигляді.
Горбуша на сковороді в сметані
Інгредієнти:
горбуша - 500 г;
сметана - 300 г;
вершкове масло - 50 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
картопля - 300 г;
приправа для риби;
сіль, чорний перець;
суміш з сушеної зелені.
Приготування
Промиваємо тушки горбуші в холодній воді і злегка обсушуємо. Ріжемо на шматочки середніх розмірів. Солимо і перчимо. Чистимо цибулю та нарізаємо на дрібні шматочки. Розігріваємо сковороду і пасеруємо цибулю на розпеченому маслі приблизно п'ять хвилин до золотистої скоринки. До цибулі додаємо шматочки горбуші і заливаємо заздалегідь приготовленою сумішшю з води і сметани. Рідина повинна повністю покрити нашу страву. Додаємо в сковороду спеції для риби сіль. Тушкуємо протягом 25 хвилин і уважно стежимо щоб рідина не випарувалася, інакше рибка може підгоріти. Готову рибу подаємо до столу разом з відвареною картоплею і посипаємо його для аромату посіченою зеленню.
Горбуша, смажена в сметані
Інгредієнти:
горбуша - 900 г;
сметана - 250 г;
куряче яйце - 1 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
кріп - 1 пучок.
Приготування
Горбушу обробляємо на філе і нарізаємо порціями. Сметану підсолюємо. Шматки риби солимо, потім в яйці, обвалюємо в борошні, смажимо на олії до готовності. Смажену горбушу пересипаємо рубаним кропом, поливаємо сметаною і ставимо в духовку на 20 хвилин. Подаємо до столу в теплому вигляді.
Горбуша зі сметаною
Інгредієнти:
філе горбуші - 600 г;
сметана - 1 склянка;
печериці - 300 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
куркума, сухий кріп, перець, сіль;
рослинне масло.
Приготування
Нарізаємо Пластинками гриби і обсмажуємо на олії 10 - 15 хвилин, потім додаємо цибулю нарізану півкільцями і смажимо ще 5 хвилин на повільному вогні. Додаємо до цибулі з грибами 2 ст. ложки борошна, приправляємо куркумою, обсмажуємо поки борошно не підрум'яниться. Додаємо сметану і перемішуємо, підливаємо воду, приправляємо спеціями, перемішуємо, доводимо соус до кипіння. Філе горбуші нарізаємо шматочками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на розжареній сковороді з усіх боків до рум'яної скоринки. Готову рибу опускаємо в соус, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин, поки соус не стане густим.
Горбуша, тушкована в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Філе горбуші нарізаємо порційними шматочками і поливаємо лимонним соком, додаємо трохи олії і маринуємо 45 хвилин в холодильнику. У форму для випікання наливаємо 150 г сметани, зверху рівномірно викладаємо шматочки вершкового масла. Потім викладаємо шматки риби, солимо, перчимо і додаємо приправи. Змішуємо залишилася сметану з дрібно нарізаною зеленню і обмазуємо рибу зверху. Посипаємо натертим сиром. Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Горбуша в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Горбушу ретельно чистимо, кілька раз промиваємо під проточною водою, щоб змити всі лусочки. Нарізаємо великими шматками. Всі спеції попередньо змішуємо в однорідний порошок. Шматочки горбуші обмазуємо з усіх боків сумішшю спецій. Чашу мультиварки обмазуємо соняшниковою олією, закладаємо туди горбушу і обсмажуємо в режимі «Випічка» або «Смаження» по 15 хвилин з кожної сторони.
Обсмажені шматочки рибки заливаємо соусом, який отримали шляхом змішування сметани і домашнього майонезу в однорідну масу. Залишаємо готується в режимі «Випічка» ще 35 хвилин. За десять хвилин до закінчення приготування нашу страву посипаємо натертим сиром. Готову страву подаємо до столу в теплому вигляді.
Горбуша на сковороді в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Промиваємо тушки горбуші в холодній воді і злегка обсушуємо. Ріжемо на шматочки середніх розмірів. Солимо і перчимо. Чистимо цибулю та нарізаємо на дрібні шматочки. Розігріваємо сковороду і пасеруємо цибулю на розпеченому маслі приблизно п'ять хвилин до золотистої скоринки. До цибулі додаємо шматочки горбуші і заливаємо заздалегідь приготовленою сумішшю з води і сметани. Рідина повинна повністю покрити нашу страву. Додаємо в сковороду спеції для риби сіль. Тушкуємо протягом 25 хвилин і уважно стежимо щоб рідина не випарувалася, інакше рибка може підгоріти. Готову рибу подаємо до столу разом з відвареною картоплею і посипаємо його для аромату посіченою зеленню.
Горбуша, смажена в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Горбушу обробляємо на філе і нарізаємо порціями. Сметану підсолюємо. Шматки риби солимо, потім в яйці, обвалюємо в борошні, смажимо на олії до готовності. Смажену горбушу пересипаємо рубаним кропом, поливаємо сметаною і ставимо в духовку на 20 хвилин. Подаємо до столу в теплому вигляді.
Горбуша зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо Пластинками гриби і обсмажуємо на олії 10 - 15 хвилин, потім додаємо цибулю нарізану півкільцями і смажимо ще 5 хвилин на повільному вогні. Додаємо до цибулі з грибами 2 ст. ложки борошна, приправляємо куркумою, обсмажуємо поки борошно не підрум'яниться. Додаємо сметану і перемішуємо, підливаємо воду, приправляємо спеціями, перемішуємо, доводимо соус до кипіння. Філе горбуші нарізаємо шматочками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на розжареній сковороді з усіх боків до рум'яної скоринки. Готову рибу опускаємо в соус, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин, поки соус не стане густим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Якщо ви не можете придумати, як приготувати горбушу в духовці, то наша сьогоднішня стаття вам допоможе. У ній описані рецепти приготування цієї
Горбуша з грибами
Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її
Горбуша в вершках
Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
Горбуша з картоплею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за
Горбуша в мультиварці
З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.