» » Горбуша в сметані

Горбуша в сметані

Горбуша в сметані
Горбуша в сметані - смачне блюдо, які люблять діти і дорослі. Смак виходить насиченим, а сама рибка запечена в сметані виходить соковитою і ніжною. Нижче наведемо кілька рецептів приготування цієї страви.
Горбуша, тушкована в сметані
Інгредієнти:

  • сметана - 350 г;

  • горбуша філе - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • вершкове масло - 60 г;

  • твердий сир - 250 г;

  • свіжа зелень - 1 пучок;

  • сіль, перець, приправи.


  • Приготування
    Філе горбуші нарізаємо порційними шматочками і поливаємо лимонним соком, додаємо трохи олії і маринуємо 45 хвилин в холодильнику. У форму для випікання наливаємо 150 г сметани, зверху рівномірно викладаємо шматочки вершкового масла. Потім викладаємо шматки риби, солимо, перчимо і додаємо приправи. Змішуємо залишилася сметану з дрібно нарізаною зеленню і обмазуємо рибу зверху. Посипаємо натертим сиром. Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
    Горбуша в сметані в мультиварці
    Інгредієнти:

  • горбуша тушка - 1 шт.;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • солоний сир твердий - 200 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Горбушу ретельно чистимо, кілька раз промиваємо під проточною водою, щоб змити всі лусочки. Нарізаємо великими шматками. Всі спеції попередньо змішуємо в однорідний порошок. Шматочки горбуші обмазуємо з усіх боків сумішшю спецій. Чашу мультиварки обмазуємо соняшниковою олією, закладаємо туди горбушу і обсмажуємо в режимі «Випічка» або «Смаження» по 15 хвилин з кожної сторони.
    Обсмажені шматочки рибки заливаємо соусом, який отримали шляхом змішування сметани і домашнього майонезу в однорідну масу. Залишаємо готується в режимі «Випічка» ще 35 хвилин. За десять хвилин до закінчення приготування нашу страву посипаємо натертим сиром. Готову страву подаємо до столу в теплому вигляді.
    Горбуша на сковороді в сметані
    Інгредієнти:

  • горбуша - 500 г;

  • сметана - 300 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 300 г;

  • приправа для риби;

  • сіль, чорний перець;

  • суміш з сушеної зелені.


  • Приготування
    Промиваємо тушки горбуші в холодній воді і злегка обсушуємо. Ріжемо на шматочки середніх розмірів. Солимо і перчимо. Чистимо цибулю та нарізаємо на дрібні шматочки. Розігріваємо сковороду і пасеруємо цибулю на розпеченому маслі приблизно п'ять хвилин до золотистої скоринки. До цибулі додаємо шматочки горбуші і заливаємо заздалегідь приготовленою сумішшю з води і сметани. Рідина повинна повністю покрити нашу страву. Додаємо в сковороду спеції для риби сіль. Тушкуємо протягом 25 хвилин і уважно стежимо щоб рідина не випарувалася, інакше рибка може підгоріти. Готову рибу подаємо до столу разом з відвареною картоплею і посипаємо його для аромату посіченою зеленню.
    Горбуша, смажена в сметані
    Інгредієнти:

  • горбуша - 900 г;

  • сметана - 250 г;

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • кріп - 1 пучок.


  • Приготування
    Горбушу обробляємо на філе і нарізаємо порціями. Сметану підсолюємо. Шматки риби солимо, потім в яйці, обвалюємо в борошні, смажимо на олії до готовності. Смажену горбушу пересипаємо рубаним кропом, поливаємо сметаною і ставимо в духовку на 20 хвилин. Подаємо до столу в теплому вигляді.
    Горбуша зі сметаною
    Інгредієнти:

  • філе горбуші - 600 г;

  • сметана - 1 склянка;

  • печериці - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • куркума, сухий кріп, перець, сіль;

  • рослинне масло.


  • Горбуша в сметані
    Приготування
    Нарізаємо Пластинками гриби і обсмажуємо на олії 10 - 15 хвилин, потім додаємо цибулю нарізану півкільцями і смажимо ще 5 хвилин на повільному вогні. Додаємо до цибулі з грибами 2 ст. ложки борошна, приправляємо куркумою, обсмажуємо поки борошно не підрум'яниться. Додаємо сметану і перемішуємо, підливаємо воду, приправляємо спеціями, перемішуємо, доводимо соус до кипіння. Філе горбуші нарізаємо шматочками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на розжареній сковороді з усіх боків до рум'яної скоринки. Готову рибу опускаємо в соус, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин, поки соус не стане густим.
    Додав: admin | 22-03-2015, 08:19
    Переглядів: 549