Горбуша в сметані - смачне блюдо, які люблять діти і дорослі. Смак виходить насиченим, а сама рибка запечена в сметані виходить соковитою і ніжною. Нижче наведемо кілька рецептів приготування цієї страви.
Горбуша, тушкована в сметані
Інгредієнти: сметана - 350 г; горбуша філе - 500 г; лимон - 1 шт.; вершкове масло - 60 г; твердий сир - 250 г; свіжа зелень - 1 пучок; сіль, перець, приправи. Приготування Філе горбуші нарізаємо порційними шматочками і поливаємо лимонним соком, додаємо трохи олії і маринуємо 45 хвилин в холодильнику. У форму для випікання наливаємо 150 г сметани, зверху рівномірно викладаємо шматочки вершкового масла. Потім викладаємо шматки риби, солимо, перчимо і додаємо приправи. Змішуємо залишилася сметану з дрібно нарізаною зеленню і обмазуємо рибу зверху. Посипаємо натертим сиром. Відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Горбуша в сметані в мультиварці
Інгредієнти: горбуша тушка - 1 шт.; сметана - 3 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; солоний сир твердий - 200 г; спеції. Приготування Горбушу ретельно чистимо, кілька раз промиваємо під проточною водою, щоб змити всі лусочки. Нарізаємо великими шматками. Всі спеції попередньо змішуємо в однорідний порошок. Шматочки горбуші обмазуємо з усіх боків сумішшю спецій. Чашу мультиварки обмазуємо соняшниковою олією, закладаємо туди горбушу і обсмажуємо в режимі «Випічка» або «Смаження» по 15 хвилин з кожної сторони.
Обсмажені шматочки рибки заливаємо соусом, який отримали шляхом змішування сметани і домашнього майонезу в однорідну масу. Залишаємо готується в режимі «Випічка» ще 35 хвилин. За десять хвилин до закінчення приготування нашу страву посипаємо натертим сиром. Готову страву подаємо до столу в теплому вигляді.
Горбуша на сковороді в сметані
Інгредієнти: горбуша - 500 г; сметана - 300 г; вершкове масло - 50 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; картопля - 300 г; приправа для риби; сіль, чорний перець; суміш з сушеної зелені. Приготування Промиваємо тушки горбуші в холодній воді і злегка обсушуємо. Ріжемо на шматочки середніх розмірів. Солимо і перчимо. Чистимо цибулю та нарізаємо на дрібні шматочки. Розігріваємо сковороду і пасеруємо цибулю на розпеченому маслі приблизно п'ять хвилин до золотистої скоринки. До цибулі додаємо шматочки горбуші і заливаємо заздалегідь приготовленою сумішшю з води і сметани. Рідина повинна повністю покрити нашу страву. Додаємо в сковороду спеції для риби сіль. Тушкуємо протягом 25 хвилин і уважно стежимо щоб рідина не випарувалася, інакше рибка може підгоріти. Готову рибу подаємо до столу разом з відвареною картоплею і посипаємо його для аромату посіченою зеленню.
Горбуша, смажена в сметані
Інгредієнти: горбуша - 900 г; сметана - 250 г; куряче яйце - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки; кріп - 1 пучок. Приготування Горбушу обробляємо на філе і нарізаємо порціями. Сметану підсолюємо. Шматки риби солимо, потім в яйці, обвалюємо в борошні, смажимо на олії до готовності. Смажену горбушу пересипаємо рубаним кропом, поливаємо сметаною і ставимо в духовку на 20 хвилин. Подаємо до столу в теплому вигляді.
Горбуша зі сметаною
Інгредієнти: філе горбуші - 600 г; сметана - 1 склянка; печериці - 300 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; куркума, сухий кріп, перець, сіль; рослинне масло. Приготування Нарізаємо Пластинками гриби і обсмажуємо на олії 10 - 15 хвилин, потім додаємо цибулю нарізану півкільцями і смажимо ще 5 хвилин на повільному вогні. Додаємо до цибулі з грибами 2 ст. ложки борошна, приправляємо куркумою, обсмажуємо поки борошно не підрум'яниться. Додаємо сметану і перемішуємо, підливаємо воду, приправляємо спеціями, перемішуємо, доводимо соус до кипіння. Філе горбуші нарізаємо шматочками, обвалюємо в борошні й обсмажуємо на розжареній сковороді з усіх боків до рум'яної скоринки. Готову рибу опускаємо в соус, перемішуємо і тушкуємо 15 хвилин, поки соус не стане густим.