» » Горбуша в вершках

Горбуша в вершках

Горбуша в вершках
Горбуша сама по собі риба сухувата. Тому вона не дуже підходить для смаження або запікання в чистому вигляді. А от якщо додати вершки, то смак готового страви буде просто чудовий. Як приготувати соковиту горбушу в вершках, ми вам зараз розповімо.
Горбуша в вершках в духовці
Інгредієнти:

  • горбуша - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 4 шт.;

  • сметана - 05 склянки;

  • густі вершки - 1 склянка;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Приготування
    Моркву з цибулею нарізаємо соломкою, пасеруємо до золотистого кольору на рослинній олії. Горбушу очищаємо від кісточок, філе солимо і перчимо, викладаємо його у форму, змащену маслом і посипаємо обсмаженими цибулею і морквою. Заливаємо зверху вершками, сметаною і підсолюємо. При температурі 170 градусів запікаємо близько 40 хвилин.
    Горбуша, запечена в вершках
    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 філе;

  • лимон - половинка;

  • вершки 20%-ної жирності - 400 г;

  • оливкова масло - 10 мл;

  • сіль, чорний мелений перець, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Якщо використовуєте заморожене філе горбуші, то попередньо його потрібно розморозити, залишивши на 1 годину при кімнатній температурі. Філе миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Також миємо, обсушуємо і подрібнюємо зелень (можна використовувати і кріп і петрушку, і орегано). Кожен вид складаємо в окрему посуд. У форму для запікання наливаємо оливкову олію, викладаємо нарізані шматочки горбуші, поливаємо їх лимонним соком, посипаємо сіллю, перцем і залишаємо хвилин на 15. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Горбушу заливаємо вершками і посипаємо підготовленою зеленню. Запікаємо близько півгодини.
    Рецепт горбуші у вершках
    Інгредієнти:

  • філе горбуші - 600 г;

  • вершки 10%-ної жирності - 350 г;

  • масло вершкове - 40 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - 025 ч. ложки;

  • чорний мелений перець - щіпка.


  • Приготування
    Філе горбуші нарізаємо шматочками, посипаємо сіллю і перцем і залишаємо приблизно на 20 хвилин маринуватися. Тим часом на сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і розмішуємо. Коли маса почне закипати, вливаємо вершки, постійно помішуючи. Додаємо сіль і перець. Коли соус загусне, вимикаємо вогонь. Промариновані шматочки риби викладаємо у форму для запікання, поливаємо вершковим соусом і відправляємо в духовку. Готуємо при температурі 180 градусів 25 хвилин. Готову рибку розкладаємо по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. Як гоарнира відмінно підійде картопляне пюре або відварний рис.
    Як приготувати горбушу в вершках?
    Інгредієнти:

  • філе горбуші - 05 кг;

  • вершки 20%-ної жирності - 250 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • зелень, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе горбуші нарізаємо невеликими шматочками. Подрібнюємо зелень. Сир тремо на середній тертці. З'єднуємо вершки з зеленню і сиром. Рибу викладаємо в глибоку форму, посипаємо перцем і сіллю, зверху заливаємо соусом. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів запікаємо 40 хвилин.
    Горбуша в вершках з овочами
    Інгредієнти:

  • філе горбуші - 05 кг;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • печериці - 250 г;

  • твердий сир - 150 г;

  • Горбуша в вершках

  • вершки - 100 г;

  • сіль, чорний перець.


  • Приготування
    Філе горбуші ріжемо шматочками і викладаємо його у форму. Посипаємо сіллю і перцем. Цибулю ріжемо півкільцями і укладаємо його на рибку зверху. Точно так само чинимо і з болгарським перцем. Наступним шаром будуть печериці, нарізані пластинами. При цьому кожен шар ми злегка додаємо сіль і притрушиваем чорним меленим перцем. Все це заливаємо вершками і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів. Запікаємо 15 хвилин. Потім посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин.
    Додав: admin | 22-03-2015, 08:36
    Переглядів: 911