Горбуша сама по собі риба сухувата. Тому вона не дуже підходить для смаження або запікання в чистому вигляді. А от якщо додати вершки, то смак готового страви буде просто чудовий. Як приготувати соковиту горбушу в вершках, ми вам зараз розповімо.
Горбуша в вершках в духовці
Інгредієнти: горбуша - 1 кг; цибуля ріпчаста - 4 шт.; сметана - 05 склянки; густі вершки - 1 склянка; морква - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; сіль, чорний мелений перець. Приготування Моркву з цибулею нарізаємо соломкою, пасеруємо до золотистого кольору на рослинній олії. Горбушу очищаємо від кісточок, філе солимо і перчимо, викладаємо його у форму, змащену маслом і посипаємо обсмаженими цибулею і морквою. Заливаємо зверху вершками, сметаною і підсолюємо. При температурі 170 градусів запікаємо близько 40 хвилин.
Горбуша, запечена в вершках
Інгредієнти: горбуша - 1 філе; лимон - половинка; вершки 20%-ної жирності - 400 г; оливкова масло - 10 мл; сіль, чорний мелений перець, зелень - за смаком. Приготування Якщо використовуєте заморожене філе горбуші, то попередньо його потрібно розморозити, залишивши на 1 годину при кімнатній температурі. Філе миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Також миємо, обсушуємо і подрібнюємо зелень (можна використовувати і кріп і петрушку, і орегано). Кожен вид складаємо в окрему посуд. У форму для запікання наливаємо оливкову олію, викладаємо нарізані шматочки горбуші, поливаємо їх лимонним соком, посипаємо сіллю, перцем і залишаємо хвилин на 15. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Горбушу заливаємо вершками і посипаємо підготовленою зеленню. Запікаємо близько півгодини.
Рецепт горбуші у вершках
Інгредієнти: філе горбуші - 600 г; вершки 10%-ної жирності - 350 г; масло вершкове - 40 г; борошно - 2 ст. ложки; сіль - 025 ч. ложки; чорний мелений перець - щіпка. Приготування Філе горбуші нарізаємо шматочками, посипаємо сіллю і перцем і залишаємо приблизно на 20 хвилин маринуватися. Тим часом на сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно і розмішуємо. Коли маса почне закипати, вливаємо вершки, постійно помішуючи. Додаємо сіль і перець. Коли соус загусне, вимикаємо вогонь. Промариновані шматочки риби викладаємо у форму для запікання, поливаємо вершковим соусом і відправляємо в духовку. Готуємо при температурі 180 градусів 25 хвилин. Готову рибку розкладаємо по тарілках, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу. Як гоарнира відмінно підійде картопляне пюре або відварний рис.
Як приготувати горбушу в вершках?
Інгредієнти: філе горбуші - 05 кг; вершки 20%-ної жирності - 250 г; сир твердий - 150 г; зелень, сіль, перець - за смаком. Приготування Філе горбуші нарізаємо невеликими шматочками. Подрібнюємо зелень. Сир тремо на середній тертці. З'єднуємо вершки з зеленню і сиром. Рибу викладаємо в глибоку форму, посипаємо перцем і сіллю, зверху заливаємо соусом. Відправляємо в духовку при температурі 180 градусів запікаємо 40 хвилин.
Горбуша в вершках з овочами
Інгредієнти: філе горбуші - 05 кг; перець болгарський - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; печериці - 250 г; твердий сир - 150 г; вершки - 100 г; сіль, чорний перець. Приготування Філе горбуші ріжемо шматочками і викладаємо його у форму. Посипаємо сіллю і перцем. Цибулю ріжемо півкільцями і укладаємо його на рибку зверху. Точно так само чинимо і з болгарським перцем. Наступним шаром будуть печериці, нарізані пластинами. При цьому кожен шар ми злегка додаємо сіль і притрушиваем чорним меленим перцем. Все це заливаємо вершками і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів. Запікаємо 15 хвилин. Потім посипаємо тертим сиром і запікаємо ще 10 хвилин.