Горбуша , як одна з представників смачного рибного сімейства лососевих, хороша в будь-якому вигляді. Сьогодні ми буде вчиться готувати горбушу з картоплею, відразу декількома різними способами.
Горбуша з картоплею в духовці
Інгредієнти: філе горбуші - 700 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; бекон - 150 г; картопля - 500 г; зелений горошок - 200 г; зелена цибуля - 1 пучок; винний оцет - 1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо і поливаємо олією, приправляємо бульби сіллю і перцем і викладаємо в фору для запікання. Картоплю запікаємо 20 хвилин і викладаємо поверх кубики бекону. Залишаємо все ще на 10 хвилин.
На подушку з картоплі викладаємо філе горбуші, попередньо приправлене і змазане залишками масла, і повертаємо блюдо в духовку ще на 20 хвилин.
Готове філе горбуші з картоплею посипаємо відварною зеленим горошком , цибулею і збризкуємо оцтом.
Аналогічним чином можна приготувати горбушу з картоплею в рукаві. Рибу обережно викладаємо на пласт з попередньо приготованого картоплі в рукаві, додаємо 50 мл білого сухого вина для аромату і готуємо 20 хвилин при 200 градусах.
Запіканка з горбушею і картоплею
Інгредієнти: картопля - 800 г; вершкове масло - 90 г; вершки - 60 мл; цибуля-порей - 1 шт.; борошно - 50 р; молоко - 435 мл; філе горбуші (без шкіри) - 600 г; сіль, перець - за смаком; тертий твердий сир - 65 г; кріп. Приготування Вимитий і очищений картопля нарізаємо невеликими шматками і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Розминаємо бульби з маслом і додаємо 60 мл вершків.
Масло розтоплюємо в сотейнику і обсмажуємо на ньому тонкі скибочки порею близько 3 хвилин. Додаємо до цибулі борошно і
обсмажуємо все ще 2 хвилини. До готової масі вливаємо молоко, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Даємо соусу провариться ще 4 хвилини, або до тих пір, поки він не стане густим.
У соус викладаємо рибне філе і проварюємо його 3 хвилини. Розподіляємо рибу разом із соусом на дно змащеної маслом форму для випікання. Зверху розподіляємо картопляне пюре і посипаємо блюдо тертим сиром. Ставимо запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Горбуша з картоплею в мультиварці готується за аналогічним принципом. Змащуємо чашу пристрою, розподіляємо шар риби, зверху покриваємо її картоплею і посипаємо сиром. Через 40 хвилин на "Випікання" запіканка буде готова.