Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Горбуша в клярі

Горбуша в клярі

22-03-2015, 08:11
734
Горбуша в клярі
Горбуша в клярі - досить просте блюдо, не вимагає багато часу і сил. Ця риба не тільки виходить дуже смачною, але вона дуже корисна. В ній містить багато корисних речовин і мінералів. Пропонуємо вам докладніше дізнатися, як приготувати горбушу в клярі.

Рецепт горбуші в клярі


Інгредієнти:

  • горбуша - 800 г;

  • спеції;

  • свіжа зелень - для прикраси;

  • олія - за смаком.


  • Для кляру:

  • молоко - 150 мл;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 7 ст. ложок.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти. Беремо рибу, промиваємо її, обсушуємо і очищаємо від шкіри і кісток. Потім нарізаємо порційними шматочками і обов'язково посипаємо спеціями. Прибираємо горбушу поки в сторону, а самі переходимо до приготування кляру .
    Для цього в окремий посуд виливаємо молоко, всипаємо борошно і розбиваємо яйця. Далі вимішуємо густе однорідне тісто за допомогою блендера, без грудочок. Сковорідку з рослинним маслом добре розігріваємо, занурюємо в кляр шматочки риби і обсмажуємо їх до апетитної золотистої скоринки з двох сторін. Готові шматочки викладаємо на тарілку, прикрашені свіжою зеленню і подаємо до столу.

    Рецепт філе горбуші в клярі


    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 кг;

  • цибулина - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • томатний соус - 05 ст.;

  • оцет 3 % - 3 ст. ложки;

  • зелень - 05 пучка;

  • спеції.


  • Для кляру:

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • молоко - 15 склянки;

  • борошно - 05 склянки;

  • масло рослинне - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Давайте дізнаємося ще один спосіб, як посмажити горбушу в клярі. Отже, рибне філе очищаємо від шкіри, витягуємо всі кістки, промиваємо та нарізаємо на шматочки. Для маринаду змішуємо лимонний сік з оцтом, додаємо білий і чорний перець, січену свіжу петрушку і укропчик. В отриманий маринад кладемо рибу і відставляємо її на 15-20 хвилин.
    Щоб приготувати кляр, молоко заздалегідь охолоджуємо, вливаємо рослинне масло, кидаємо яєчні жовтки і підсолюємо за смаком. Потім всипаємо просіяне борошно і замішуємо однорідне тісто. Яєчні білки збиваємо в густу піну, акуратно викладаємо в кляр і гарненько перемішуємо. Шматки риби мачає в приготовану суміш, викладаємо на сковороду і смажимо до утворення рум'яної скоринки.

    Простий рецепт горбуші в клярі


    Інгредієнти:

  • філе горбуші - 400 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • борошно - 6 ст. ложок;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 150 мл;

  • спеції;

  • цукор - щіпка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Для приготування горбуші в клярі рибу обробляємо, знімаємо шкіру, виймаємо кістки, обробляємо на філе і ріжемо невеликими порційними шматочками. Потім солимо, перчимо горбушу і посипаємо злегка цукровим піском.
    Тепер переходимо до підготовки кляру. Для цього беремо цибулину, чистимо від луски і натираємо на маленькій терочке. Потім всипаємо борошно, сіль, розбиваємо яйце, ретельно перемішуємо і поступово вливаємо крижану воду. У результаті тісто має нагадувати по консистенції густу сметану. Далі ставимо на вогонь сковороду, наливаємо в неї рослинне масло, добре розігріваємо, потім рибу в кляр і смажимо на середньому вогні з 2-х сторін до золотистої скоринки.

    Горбуша в клярі


    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 кг;

  • яйце - 2 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • сметана - 100 г;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • Горбуша в клярі

  • спеції;

  • масло рослинне - 2 ст.


  • Приготування
    Спочатку обробляємо рибу, готуємо філе і розрізаємо на квадратики. Потім солимо їх, перчимо за смаком і приправляємо спеціями. Далі готуємо тісто, як на оладки: змішуємо в мисці молоко, сметану, яйця, борошно і сіль. Тепер обережно занурюємо кожен шматочок риби в тісто і відразу відправляємо в розігріте масло. Для цих цілей беремо глибоку каструльку і обсмажуємо горбушу в клярі на середньому вогні хвилинки 3-4.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба в клярі зі сметаною - рецепт
    Риба в клярі зі сметаною - рецепт
    Риба в клярі зі сметаною - ситне і апетитне блюдо, яке приготувати досить просто. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього популярного і
    Горбуша - рецепти
    Горбуша - рецепти
    Горбуша - нежирна риба, в якій містяться корисні мінерали для нашого організму. З неї можна приготувати безліч цікавих страви: рибну юшку, салат,
    Горбуша копчена
    Горбуша копчена
    Горбуша - корисна і смачна рибка, з якої можна створити безліч страв. І сьогодні ми розповімо, що можна приготувати з копченої горбуші. Це може бути
    Хек в клярі
    Хек в клярі
    Хек - одна з найпопулярніших риб в кулінарії, завдяки своїй доступності та смачному білому м'ясу. Готувати таку рибу одне задоволення - швидко і
    Минтай в клярі
    Минтай в клярі
    Минтай, смажений в клярі, - дивно смачне блюдо, яке цілком може прикрасити як звичайний сімейний обід, так і святковий стіл. Минтай в клярі виходить
    Горбуша в аерогрилі
    Горбуша в аерогрилі
    Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за