Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Горбуша - рецепти

Горбуша - рецепти

22-03-2015, 08:26
783
Горбуша - рецепти
Горбуша, крім великого вмісту в ній легкозасвоюваного білка і ненасичених жирних кислот, має багато різних мінералів, які необхідні нашому організму. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування різних страв з горбуші.

Рецепт юшки з горбуші


Інгредієнти:

  • горбуша свіжа - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • свіжий селера - 1 пучок;

  • свіжий кріп - 1 пучок;

  • спеції;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Отже, спочатку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти для супу: разделаем на частини рибку, почистимо цибулю, промиємо зелень, візьмемо лавровий листок і перець. Далі все кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо вуха до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімального і варимо супчик ще 20 хвилин. Потім проціджуємо все.
    Тепер чистимо моркву і картоплю, ріжемо овочі і відправляємо в бульйон. Знову доводимо його до кипіння. Рибу перебираємо від кісток і повертаємо м'ясо в каструлю. Додаємо лавровий листочок, солимо і перчимо за смаком. Як тільки овочі зваряться, знімаємо суп з вогню, розливаємо вуха по тарілочках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.

    Рецепт горбуші, запеченої в духовці


    Інгредієнти:

  • мелена паприка - 1 ч. ложка;

  • стейк горбуші - 400 г;

  • спеції;

  • паста томатна 100 г;

  • цукор -1 ст. ложка;

  • борошно - 20 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • цибулина - 1 шт.


  • Приготування
    Стейки горбуші очищаємо від кісточок, солимо за смаком і обвалюємо в борошні. Потім кладемо на сковороду, наливаємо масло й обсмажуємо. Після цього чистимо часник і ріжемо його невеликими кубиками, а цибулю шаткуємо кільцями. Пасеруємо овочі на олії, додаємо томатну пасту і кип'ятимо соус. Далі кидаємо нарізані помідори, солимо за смаком, посипаємо перцем і цукром.
    Тушкуємо все хвилинки 3. Обсмажені рибні стейки викладаємо в глибоку посуд і заливаємо готовим томатним соусом . Відправляємо блюдо в добре розігріту духовку і запікаємо рибку протягом 20 хвилин. Подаємо горбушу з рисом або картопляним пюре.

    Рецепт салату «Мімоза» з горбушею


    Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • петрушка - 3 гілочки;

  • горбуша консервована - 200 г;

  • спеції;

  • майонез - 5 ст. ложок;

  • яйце - 4 шт.;

  • цибулина - 1 шт.


  • Приготування
    Починаємо приготування салату з того, що відварюємо в мундирі овочі та яйця. Потім воду зливаємо і все остуджуємо. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і заливаємо на 10 хвилин окропом, щоб позбутися гіркоти. Горбушу дістаємо з консервної банки, викладаємо в чашку і добре розминаємо виделкою. Яйця чистимо, відокремлюємо білки від желточков і окремо натираємо їх на дрібній терочке. Очищаємо овочі і теж подрібнюємо в різні чашки на тертці.
    Тепер беремо салатницю і починаємо викладати інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо горбушу, посипаємо цибулею і покриваємо рівномірно картоплею. Далі йде моркву, потім білки, гілочки петрушки без листочків і зверху засипаємо зелень тертими жовтками, щоб вийшов кущ мімози.

    Рецепт горбуші в клярі


    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 шт.;

  • масло рослинне - 150 мл;

  • лимон для прикраси;

  • спеції.


  • Для кляру:

  • молоко - 150 мл;

  • борошно - 7 ст. ложок;

  • Горбуша - рецепти

  • спеції;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    Рецепт приготування смаженої горбуші досить простий. Отже, рибу очищаємо від кісток, знімаємо шкіру і філе розрізаємо на невеликі шматочки. Солимо, перчимо їх за смаком і відставляємо поки в сторону. Тепер переходимо до кляру: яйця збиваємо з молоком, додаємо борошно, додаємо спеції і перемішуємо до однорідності. На сковороді розігріваємо масло, маку кожен шматочок риби в тісто і обсмажуємо до золотистого кольору. Викладаємо горбушу в клярі на тарілку, прикрашаємо шматочками лимона і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Горбуша під сиром
    Горбуша під сиром
    Горбуша, запечена з сиром - ніжне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Соковиті рибні шматочки, в поєднанні з сиром чудово поєднуються один з
    Горбуша в вершках
    Горбуша в вершках
    Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
    Горбуша копчена
    Горбуша копчена
    Горбуша - корисна і смачна рибка, з якої можна створити безліч страв. І сьогодні ми розповімо, що можна приготувати з копченої горбуші. Це може бути
    Горбуша в клярі
    Горбуша в клярі
    Горбуша, смажена в клярі - просте і смачне блюдо. Відмінно підійде для повсякденного меню. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептиков це
    Горбуша в аерогрилі
    Горбуша в аерогрилі
    Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за
    Горбуша в мультиварці
    Горбуша в мультиварці
    З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.