Горбуша - рецепти
Горбуша, крім великого вмісту в ній легкозасвоюваного білка і ненасичених жирних кислот, має багато різних мінералів, які необхідні нашому організму. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування різних страв з горбуші.
Інгредієнти:
горбуша свіжа - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
свіжий селера - 1 пучок;
свіжий кріп - 1 пучок;
спеції;
лавровий лист - 2 шт.
Приготування
Отже, спочатку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти для супу: разделаем на частини рибку, почистимо цибулю, промиємо зелень, візьмемо лавровий листок і перець. Далі все кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо вуха до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімального і варимо супчик ще 20 хвилин. Потім проціджуємо все.
Тепер чистимо моркву і картоплю, ріжемо овочі і відправляємо в бульйон. Знову доводимо його до кипіння. Рибу перебираємо від кісток і повертаємо м'ясо в каструлю. Додаємо лавровий листочок, солимо і перчимо за смаком. Як тільки овочі зваряться, знімаємо суп з вогню, розливаємо вуха по тарілочках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
мелена паприка - 1 ч. ложка;
стейк горбуші - 400 г;
спеції;
паста томатна 100 г;
цукор -1 ст. ложка;
борошно - 20 г;
помідори - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
цибулина - 1 шт.
Приготування
Стейки горбуші очищаємо від кісточок, солимо за смаком і обвалюємо в борошні. Потім кладемо на сковороду, наливаємо масло й обсмажуємо. Після цього чистимо часник і ріжемо його невеликими кубиками, а цибулю шаткуємо кільцями. Пасеруємо овочі на олії, додаємо томатну пасту і кип'ятимо соус. Далі кидаємо нарізані помідори, солимо за смаком, посипаємо перцем і цукром.
Тушкуємо все хвилинки 3. Обсмажені рибні стейки викладаємо в глибоку посуд і заливаємо готовим томатним соусом . Відправляємо блюдо в добре розігріту духовку і запікаємо рибку протягом 20 хвилин. Подаємо горбушу з рисом або картопляним пюре.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
морква - 3 шт.;
петрушка - 3 гілочки;
горбуша консервована - 200 г;
спеції;
майонез - 5 ст. ложок;
яйце - 4 шт.;
цибулина - 1 шт.
Приготування
Починаємо приготування салату з того, що відварюємо в мундирі овочі та яйця. Потім воду зливаємо і все остуджуємо. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і заливаємо на 10 хвилин окропом, щоб позбутися гіркоти. Горбушу дістаємо з консервної банки, викладаємо в чашку і добре розминаємо виделкою. Яйця чистимо, відокремлюємо білки від желточков і окремо натираємо їх на дрібній терочке. Очищаємо овочі і теж подрібнюємо в різні чашки на тертці.
Тепер беремо салатницю і починаємо викладати інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо горбушу, посипаємо цибулею і покриваємо рівномірно картоплею. Далі йде моркву, потім білки, гілочки петрушки без листочків і зверху засипаємо зелень тертими жовтками, щоб вийшов кущ мімози.
Інгредієнти:
горбуша - 1 шт.;
масло рослинне - 150 мл;
лимон для прикраси;
спеції.
Для кляру:
молоко - 150 мл;
борошно - 7 ст. ложок;
спеції;
яйце - 2 шт.
Приготування
Рецепт приготування смаженої горбуші досить простий. Отже, рибу очищаємо від кісток, знімаємо шкіру і філе розрізаємо на невеликі шматочки. Солимо, перчимо їх за смаком і відставляємо поки в сторону. Тепер переходимо до кляру: яйця збиваємо з молоком, додаємо борошно, додаємо спеції і перемішуємо до однорідності. На сковороді розігріваємо масло, маку кожен шматочок риби в тісто і обсмажуємо до золотистого кольору. Викладаємо горбушу в клярі на тарілку, прикрашаємо шматочками лимона і подаємо до столу.
Рецепт юшки з горбуші
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти для супу: разделаем на частини рибку, почистимо цибулю, промиємо зелень, візьмемо лавровий листок і перець. Далі все кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо вуха до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімального і варимо супчик ще 20 хвилин. Потім проціджуємо все.
Тепер чистимо моркву і картоплю, ріжемо овочі і відправляємо в бульйон. Знову доводимо його до кипіння. Рибу перебираємо від кісток і повертаємо м'ясо в каструлю. Додаємо лавровий листочок, солимо і перчимо за смаком. Як тільки овочі зваряться, знімаємо суп з вогню, розливаємо вуха по тарілочках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Стейки горбуші очищаємо від кісточок, солимо за смаком і обвалюємо в борошні. Потім кладемо на сковороду, наливаємо масло й обсмажуємо. Після цього чистимо часник і ріжемо його невеликими кубиками, а цибулю шаткуємо кільцями. Пасеруємо овочі на олії, додаємо томатну пасту і кип'ятимо соус. Далі кидаємо нарізані помідори, солимо за смаком, посипаємо перцем і цукром.
Тушкуємо все хвилинки 3. Обсмажені рибні стейки викладаємо в глибоку посуд і заливаємо готовим томатним соусом . Відправляємо блюдо в добре розігріту духовку і запікаємо рибку протягом 20 хвилин. Подаємо горбушу з рисом або картопляним пюре.
Рецепт салату «Мімоза» з горбушею
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування салату з того, що відварюємо в мундирі овочі та яйця. Потім воду зливаємо і все остуджуємо. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і заливаємо на 10 хвилин окропом, щоб позбутися гіркоти. Горбушу дістаємо з консервної банки, викладаємо в чашку і добре розминаємо виделкою. Яйця чистимо, відокремлюємо білки від желточков і окремо натираємо їх на дрібній терочке. Очищаємо овочі і теж подрібнюємо в різні чашки на тертці.
Тепер беремо салатницю і починаємо викладати інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо горбушу, посипаємо цибулею і покриваємо рівномірно картоплею. Далі йде моркву, потім білки, гілочки петрушки без листочків і зверху засипаємо зелень тертими жовтками, щоб вийшов кущ мімози.
Рецепт горбуші в клярі
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Рецепт приготування смаженої горбуші досить простий. Отже, рибу очищаємо від кісток, знімаємо шкіру і філе розрізаємо на невеликі шматочки. Солимо, перчимо їх за смаком і відставляємо поки в сторону. Тепер переходимо до кляру: яйця збиваємо з молоком, додаємо борошно, додаємо спеції і перемішуємо до однорідності. На сковороді розігріваємо масло, маку кожен шматочок риби в тісто і обсмажуємо до золотистого кольору. Викладаємо горбушу в клярі на тарілку, прикрашаємо шматочками лимона і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горбуша під сиром
Горбуша, запечена з сиром - ніжне блюдо, яке сподобається всім без винятку. Соковиті рибні шматочки, в поєднанні з сиром чудово поєднуються один з
Горбуша в вершках
Горбуша - смачна, але трохи сухувата риба, тому її краще не запікати в чистому вигляді. І зараз ми поділимося з вами цікавими варіантами її запікання
Горбуша копчена
Горбуша - корисна і смачна рибка, з якої можна створити безліч страв. І сьогодні ми розповімо, що можна приготувати з копченої горбуші. Це може бути
Горбуша в клярі
Горбуша, смажена в клярі - просте і смачне блюдо. Відмінно підійде для повсякденного меню. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих рецептиков це
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за
Горбуша в мультиварці
З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.