Горбуша, крім великого вмісту в ній легкозасвоюваного білка і ненасичених жирних кислот, має багато різних мінералів, які необхідні нашому організму. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування різних страв з горбуші.
Рецепт юшки з горбуші
Інгредієнти: горбуша свіжа - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; свіжий селера - 1 пучок; свіжий кріп - 1 пучок; спеції; лавровий лист - 2 шт. Приготування Отже, спочатку давайте підготуємо всі необхідні інгредієнти для супу: разделаем на частини рибку, почистимо цибулю, промиємо зелень, візьмемо лавровий листок і перець. Далі все кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Доводимо вуха до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімального і варимо супчик ще 20 хвилин. Потім проціджуємо все.
Тепер чистимо моркву і картоплю, ріжемо овочі і відправляємо в бульйон. Знову доводимо його до кипіння. Рибу перебираємо від кісток і повертаємо м'ясо в каструлю. Додаємо лавровий листочок, солимо і перчимо за смаком. Як тільки овочі зваряться, знімаємо суп з вогню, розливаємо вуха по тарілочках, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Рецепт горбуші, запеченої в духовці
Інгредієнти: мелена паприка - 1 ч. ложка; стейк горбуші - 400 г; спеції; паста томатна 100 г; цукор -1 ст. ложка; борошно - 20 г; помідори - 2 шт.; часник - 1 зубчик; цибулина - 1 шт. Приготування Стейки горбуші очищаємо від кісточок, солимо за смаком і обвалюємо в борошні. Потім кладемо на сковороду, наливаємо масло й обсмажуємо. Після цього чистимо часник і ріжемо його невеликими кубиками, а цибулю шаткуємо кільцями. Пасеруємо овочі на олії, додаємо томатну пасту і кип'ятимо соус. Далі кидаємо нарізані помідори, солимо за смаком, посипаємо перцем і цукром.
Тушкуємо все хвилинки 3. Обсмажені рибні стейки викладаємо в глибоку посуд і заливаємо готовим томатним соусом . Відправляємо блюдо в добре розігріту духовку і запікаємо рибку протягом 20 хвилин. Подаємо горбушу з рисом або картопляним пюре.
Рецепт салату «Мімоза» з горбушею
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; морква - 3 шт.; петрушка - 3 гілочки; горбуша консервована - 200 г; спеції; майонез - 5 ст. ложок; яйце - 4 шт.; цибулина - 1 шт. Приготування Починаємо приготування салату з того, що відварюємо в мундирі овочі та яйця. Потім воду зливаємо і все остуджуємо. Чистимо цибулину, дрібненько шаткуємо і заливаємо на 10 хвилин окропом, щоб позбутися гіркоти. Горбушу дістаємо з консервної банки, викладаємо в чашку і добре розминаємо виделкою. Яйця чистимо, відокремлюємо білки від желточков і окремо натираємо їх на дрібній терочке. Очищаємо овочі і теж подрібнюємо в різні чашки на тертці.
Тепер беремо салатницю і починаємо викладати інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом. Отже, спочатку кладемо горбушу, посипаємо цибулею і покриваємо рівномірно картоплею. Далі йде моркву, потім білки, гілочки петрушки без листочків і зверху засипаємо зелень тертими жовтками, щоб вийшов кущ мімози.
Рецепт горбуші в клярі
Інгредієнти: горбуша - 1 шт.; масло рослинне - 150 мл; лимон для прикраси; спеції. Для кляру:
молоко - 150 мл; борошно - 7 ст. ложок; спеції; яйце - 2 шт. Приготування Рецепт приготування смаженої горбуші досить простий. Отже, рибу очищаємо від кісток, знімаємо шкіру і філе розрізаємо на невеликі шматочки. Солимо, перчимо їх за смаком і відставляємо поки в сторону. Тепер переходимо до кляру: яйця збиваємо з молоком, додаємо борошно, додаємо спеції і перемішуємо до однорідності. На сковороді розігріваємо масло, маку кожен шматочок риби в тісто і обсмажуємо до золотистого кольору. Викладаємо горбушу в клярі на тарілку, прикрашаємо шматочками лимона і подаємо до столу.