Форель під вершковим соусом
Форель під вершковим соусом - це найкраще святкове блюдо для будь-якого столу. Ця червона риба вважається традиційно російським продуктом, проте не всі росіяни знають про корисні властивості цієї риби. Звичайно, вона, безумовно, смачна і дуже поживна, проте це далеко не все. У форелі міститься велика кількість корисних мікроелементів, жирних кислот Омега-3 її м'ясо легке, добре засвоюване і дієтичне. Недарма дієтологи використовую саме цю рибу в якості основи для лікувальних раціонів харчування. Тому даний рецепт приготування форелі у вершковому соусі буде не тільки шалено смачним, але і дуже корисним.
Інгредієнти:
райдужна форель - 15 кг;
вершки 35% - 250 г;
цибуля порей - 100 г;
помідори Черрі - 200 г;
морква - 1 шт.;
лимон - 05 шт.;
сир - 50 г;
сіль, перець, приправа до риби - за смаком.
Приготування
Отже, щоб приготувати форель з вершковим соусом, беремо рибу, добре миємо й розрізаємо на шматки. Тепер з самого великого шматка акуратно відокремлюємо м'ясо, прибираємо кістки. Потрібно дуже постаратися, щоб філе риби вийшло як можна ціліше. Коли всі кісточки витягли, ріжемо форель на невеликі шматочки, солимо, перчимо і приправляємо рибу спеціями за смаком. Додаємо сік половини свіжого лимона, все добре перемішуємо і залишаємо приблизно на годину маринуватися при кімнатній температурі.
Не втрачаючи часу дарма, приготуємо заправку до риби. Для цього беремо цибулю порей і ріжемо його кільцями, моркву тремо на крупній тертці. Зубчики часнику ріжемо на пластини і обсмажуємо всі овочі на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім все ретельно перемішуємо і додаємо помідори Черрі. Обсмажуємо все разом на слабкому вогні, періодично акуратно розмішуючи, щоб не розчавити помідори.
Далі готуємо соус для форелі. Ставимо на вогонь невелику каструльку, наливаємо вершки і підігріваємо їх на слабкому вогні. Потім кладемо борошно і ретельно збиваємо, щоб не утворилося грудочок. Коли суміш добре нагріється, додаємо порізаний кріп і доводимо все до кипіння, але не кип'ятимо!
Тепер, коли всі складові готові, займемося безпосередньо приготуванням райдужної форелі у вершковому соусі. Беремо посуд для запікання, на дно кладемо обсмажену овочеву суміш, потім викладаємо шматочки форелі і все акуратно перемішуємо. Зверху заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим сиром.
Відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і запікаємо приблизно 45 хвилин. По закінченню часу форель в сирно-вершковому соусі готова, пора кликати всіх до столу!
Форель, запечена у вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, щоб приготувати форель з вершковим соусом, беремо рибу, добре миємо й розрізаємо на шматки. Тепер з самого великого шматка акуратно відокремлюємо м'ясо, прибираємо кістки. Потрібно дуже постаратися, щоб філе риби вийшло як можна ціліше. Коли всі кісточки витягли, ріжемо форель на невеликі шматочки, солимо, перчимо і приправляємо рибу спеціями за смаком. Додаємо сік половини свіжого лимона, все добре перемішуємо і залишаємо приблизно на годину маринуватися при кімнатній температурі.
Не втрачаючи часу дарма, приготуємо заправку до риби. Для цього беремо цибулю порей і ріжемо його кільцями, моркву тремо на крупній тертці. Зубчики часнику ріжемо на пластини і обсмажуємо всі овочі на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім все ретельно перемішуємо і додаємо помідори Черрі. Обсмажуємо все разом на слабкому вогні, періодично акуратно розмішуючи, щоб не розчавити помідори.
Далі готуємо соус для форелі. Ставимо на вогонь невелику каструльку, наливаємо вершки і підігріваємо їх на слабкому вогні. Потім кладемо борошно і ретельно збиваємо, щоб не утворилося грудочок. Коли суміш добре нагріється, додаємо порізаний кріп і доводимо все до кипіння, але не кип'ятимо!
Тепер, коли всі складові готові, займемося безпосередньо приготуванням райдужної форелі у вершковому соусі. Беремо посуд для запікання, на дно кладемо обсмажену овочеву суміш, потім викладаємо шматочки форелі і все акуратно перемішуємо. Зверху заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим сиром.
Відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і запікаємо приблизно 45 хвилин. По закінченню часу форель в сирно-вершковому соусі готова, пора кликати всіх до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Форель в сметанному соусі
Форель - рибка особлива. Вона дуже смачна у будь-якому вигляді - варена, гриль, смажена, але краще всього виходить форель під соусом, наприклад, під
Форель під соусом
Форель - вишукане блюдо, яке буде доречно в будь-якій ситуації, будь то просто сімейний вечерю або романтичний вечір з коханим. Краще всього готувати
Форель - рецепти
Форель - одна з найсмачніших риб. Її смажать, запікають цілком, солять, використовують в створенні різних супів. Ось про всіх цих способах
Шашлик з форелі
Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в