Форель під вершковим соусом - це найкраще святкове блюдо для будь-якого столу. Ця червона риба вважається традиційно російським продуктом, проте не всі росіяни знають про корисні властивості цієї риби. Звичайно, вона, безумовно, смачна і дуже поживна, проте це далеко не все. У форелі міститься велика кількість корисних мікроелементів, жирних кислот Омега-3 її м'ясо легке, добре засвоюване і дієтичне. Недарма дієтологи використовую саме цю рибу в якості основи для лікувальних раціонів харчування. Тому даний рецепт приготування форелі у вершковому соусі буде не тільки шалено смачним, але і дуже корисним.
Форель, запечена у вершковому соусі
Інгредієнти: райдужна форель - 15 кг; вершки 35% - 250 г; цибуля порей - 100 г; помідори Черрі - 200 г; морква - 1 шт.; лимон - 05 шт.; сир - 50 г; сіль, перець, приправа до риби - за смаком. Приготування Отже, щоб приготувати форель з вершковим соусом, беремо рибу, добре миємо й розрізаємо на шматки. Тепер з самого великого шматка акуратно відокремлюємо м'ясо, прибираємо кістки. Потрібно дуже постаратися, щоб філе риби вийшло як можна ціліше. Коли всі кісточки витягли, ріжемо форель на невеликі шматочки, солимо, перчимо і приправляємо рибу спеціями за смаком. Додаємо сік половини свіжого лимона, все добре перемішуємо і залишаємо приблизно на годину маринуватися при кімнатній температурі.
Не втрачаючи часу дарма, приготуємо заправку до риби. Для цього беремо цибулю порей і ріжемо його кільцями, моркву тремо на крупній тертці. Зубчики часнику ріжемо на пластини і обсмажуємо всі овочі на соняшниковій олії до золотистого кольору. Потім все ретельно перемішуємо і додаємо помідори Черрі. Обсмажуємо все разом на слабкому вогні, періодично акуратно розмішуючи, щоб не розчавити помідори.
Далі готуємо соус для форелі. Ставимо на вогонь невелику каструльку, наливаємо вершки і підігріваємо їх на слабкому вогні. Потім кладемо борошно і ретельно збиваємо, щоб не утворилося грудочок.
Коли суміш добре нагріється, додаємо порізаний кріп і доводимо все до кипіння, але не кип'ятимо!
Тепер, коли всі складові готові, займемося безпосередньо приготуванням райдужної форелі у вершковому соусі. Беремо посуд для запікання, на дно кладемо обсмажену овочеву суміш, потім викладаємо шматочки форелі і все акуратно перемішуємо. Зверху заливаємо вершковим соусом і посипаємо тертим сиром.
Відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і запікаємо приблизно 45 хвилин. По закінченню часу форель в сирно-вершковому соусі готова, пора кликати всіх до столу!