Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форель під соусом

Форель під соусом

22-03-2015, 13:30
992
Форель під соусом
Самий звичайний вечеря можна зробити святковим за допомогою розкішного страви, такого як, наприклад, форель в соусі. Ніжне, жирне і соковите м'ясо цієї представниці лососевих чудово поєднується з різними видами вершкових заправок, про які ми поговоримо в цій статті.

Форель під ікорним соусом


Це блюдо - варіант далеко не бюджетний, однак на відміну від безлічі дорогих страв коштує своїх грошей. Спробуйте і ви однозначно не пошкодуєте.
Інгредієнти:

  • філе форелі - 500 г;

  • лайм - 1 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, білий перець, кріп сушений.


  • Для соусу:

  • біле вино (сухе) - 1 ст.;

  • вершки (жирні) - 100 мл;

  • червона ікра - 2 ст. ложки.



  • Приготування
    Філе ріжемо на порційні шматки і викладаємо на змащене оливковою олією деко. Зверху посипаємо рибу сушеним фенхелем і білим перцем, поливаємо соком 1/2 лайма і при бажанні трохи солимо. Ставимо запікатися на 20 хвилин при 180 градусах.
    Готуємо соус. Біле вино змішуємо з вершками і ставимо на вогонь. Даємо майбутнього соусу загуснути, до консистенції нежирної сметани, постійно помішуючи. В ледве теплий (!) соус додаємо ікру і акуратно перемішуємо.
    Форель в ікорному соусі подаємо з рисом або картоплею пюре.

    Форель під часниковим соусом


    Більш дешевий, але не менш смачний варіант - форель під часниковим соусом. Це зручне блюдо готуватися на подушці з картоплі, що, отже, захищає вас від турбот пов'язаних з приготуванням гарніру.
    Інгредієнти:

  • форель - 400 г;

  • картопля - 500 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • вершки (жирні) - 100 мл;

  • борошно - 1/2 ст. ложки;

  • масло вершкове і рослинне;

  • сіль, суміш перців, лавровий лист.

  • Форель під соусом

    Приготування
    Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо і викладаємо на змащене олією деко. На картопляну подушку укладаємо шматочки форелі, солі, перчимо і поливаємо оливковою олією. Запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.
    Поки риба запікається в сотейнику обсмажуємо роздавлений зубчик часнику на вершковому маслі. Як тільки почули часниковий аромат - дістаємо зубчик і засипаємо в сотейник борошно, злегка обсмажуємо, додаємо вершки і спеції, чекаємо, поки соус загусне. Подаємо форель в часниковому соусі разом з картопляними скибочками, прикрасивши зеленню кропу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Форель в сметанному соусі
    Форель в сметанному соусі
    Форель - рибка особлива. Вона дуже смачна у будь-якому вигляді - варена, гриль, смажена, але краще всього виходить форель під соусом, наприклад, під
    Форель під вершковим соусом
    Форель під вершковим соусом
    Форель можна готувати різними способами, але найбільш популярним вважається рецепт форелі під вершковим соусом. Тому ми вирішили розповісти вам про
    Форель з овочами
    Форель з овочами
    Форель - смачна і корисна рибка, з якої можна зробити безліч цікавих страв. Посмажити, запекти, відварити і т. д. І зараз ми поділимося з вами
    Солона форель в домашніх умовах
    Солона форель в домашніх умовах
    Якщо ви небайдужі до солоної форелі, але купувати цю рибку часто не можете, то подумайте про домашній засолюванні. Адже свіжозаморожена форель
    Форель на грилі
    Форель на грилі
    Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
    Форель в мультиварці
    Форель в мультиварці
    Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в