Самий звичайний вечеря можна зробити святковим за допомогою розкішного страви, такого як, наприклад, форель в соусі. Ніжне, жирне і соковите м'ясо цієї представниці лососевих чудово поєднується з різними видами вершкових заправок, про які ми поговоримо в цій статті.
Форель під ікорним соусом
Це блюдо - варіант далеко не бюджетний, однак на відміну від безлічі дорогих страв коштує своїх грошей. Спробуйте і ви однозначно не пошкодуєте.
Інгредієнти: філе форелі - 500 г; лайм - 1 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, білий перець, кріп сушений. Для соусу:
біле вино (сухе) - 1 ст.; вершки (жирні) - 100 мл; червона ікра - 2 ст. ложки. Приготування Філе ріжемо на порційні шматки і викладаємо на змащене оливковою олією деко. Зверху посипаємо рибу сушеним фенхелем і білим перцем, поливаємо соком 1/2 лайма і при бажанні трохи солимо. Ставимо запікатися на 20 хвилин при 180 градусах.
Готуємо соус. Біле вино змішуємо з вершками і ставимо на вогонь. Даємо майбутнього соусу загуснути, до консистенції нежирної сметани, постійно помішуючи. В ледве теплий (!) соус додаємо ікру і акуратно перемішуємо.
Форель в ікорному соусі подаємо з рисом або картоплею пюре.
Форель під часниковим соусом
Більш дешевий, але не менш смачний варіант - форель під часниковим соусом. Це зручне блюдо готуватися на подушці з картоплі, що, отже, захищає вас від турбот пов'язаних з приготуванням гарніру.
Інгредієнти: форель - 400 г; картопля - 500 г; часник - 1 зубчик; вершки (жирні) - 100 мл; борошно - 1/2 ст. ложки; масло вершкове і рослинне; сіль, суміш перців, лавровий лист. Приготування Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо і викладаємо на змащене олією деко. На картопляну подушку укладаємо шматочки форелі, солі, перчимо і поливаємо оливковою олією. Запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.
Поки риба запікається в сотейнику обсмажуємо роздавлений зубчик часнику на вершковому маслі. Як тільки почули часниковий аромат - дістаємо зубчик і засипаємо в сотейник борошно, злегка обсмажуємо, додаємо вершки і спеції, чекаємо, поки соус загусне. Подаємо форель в часниковому соусі разом з картопляними скибочками, прикрасивши зеленню кропу.