Стейк з форелі в духовці
Існує безліч рецептів, придатних для приготування в духовці, але мало хто зупиняємо свою увагу на рибних стейках, а особливо на стейках однією з найсмачніших представниць родини лососевих - форелі . Якщо у вас в руках виявилася ця цінна рибка - знайдіть їй гідне застосування з нашими рецептами.
Інгредієнти:
стейк форелі - 4-6 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
вершкове масло - 50 г;
розмарин, чебрець - 1 пучок;
часник - 6 зубчиків;
оливкова олія - 2 ст. ложки.
Приготування
Кінці стейків форелі (черевні стінки) скріплюємо між собою зубочистками. Гарненько приправляємо рибу з обох сторін сіллю і перцем. Сковороду гриль накаляем, попередньо змастивши олією. Швидко обсмажуємо рибу з обох боків до появи характерної сіточки. Проробляти цю процедуру саме на сковороді гриль не обов'язково, можна використовувати і саму просту сковороду.
Часник з чебрецем, розмарином і маслом збиваємо з допомогою блендера. Отриману кашку розподіляємо по рибним стейкам і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 8-10 хвилин.
Інгредієнти:
стейки форелі - 4 шт.;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
лимонна цедра - 1 ч. ложка;
цибулю-шалот - 1 шт.;
вершкове масло - 3 ст. ложки;
каперси - 1 ст. ложка;
петрушка - 1 пучок.
Приготування
Стейки обсушуємо з допомогою паперового рушника. За допомогою тонкого і гнучкого ножа з одного боку стейка зрізаємо шкіру, починаючи рухатися вгору від черевця до спинки. Вільну від шкіри половинку філе згортаємо рулетом в черевну порожнину риби, а шкіру обертаємо навколо і фіксуємо на кінці зубочисткою. Сформований стейк приправляємо сіллю і перцем, а також змащуємо маслом з обох сторін. Змішуємо лимонний сік, цедру, подрібнений шалот і каперси з вершковим маслом. Приправляємо масляну масу сіллю за смаком.
Приправлені стейки швидко обсмажуємо на сковороді на сильному вогні з обох боків до золотистого кольору, після чого переміщаємо на деко, покриваємо масляною сумішшю і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 5-7 хвилин, або до тих пір, поки риба не буде повністю готова.
Приготувати таку страву можна і повністю на сковороді, полив рибу розтопленим масляним соусом вже в кінці готування.
Інгредієнти:
петрушка - 1 пучок;
вершкове масло - 4 ст. ложки;
печериці - 350 г;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
часник - 1 зубчик;
сухе біле вино - 2 ст. ложки;
стейк форелі - 1 кг.
Приготування
Петрушку подрібнюємо і розтираємо з м'яким вершковим маслом до однорідності. Ставимо зелене масло в холодильник, на час підготовки інших інгредієнтів.
Печериці нарізаємо пластинами середньої товщини і припускаємо на гарячому оливковій олії, не забувши додати солі і перцю за смаком. За хвилину до готовності до грибів додаємо подрібнений часник.
Стейки форелі обсушуємо з допомогою паперового рушника, розрізаємо на половинки і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Поверх риби кладемо шар обсмажених грибів і шматочки масла з петрушкою. Перекладаємо стейк в рукав і вливаємо туди трохи вина для аромату.
Якщо під рукою не виявилося рукава для запікання, його можна замінити конвертом з фольги або пекарської папером. При чому у разі, якщо ви будете використовувати пекарську папір, промажте краю конверта яєчним білком, щоб вони не давали виходу пару. Кладемо рукав в розігріту до 230 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Стейк форелі, запечений в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Кінці стейків форелі (черевні стінки) скріплюємо між собою зубочистками. Гарненько приправляємо рибу з обох сторін сіллю і перцем. Сковороду гриль накаляем, попередньо змастивши олією. Швидко обсмажуємо рибу з обох боків до появи характерної сіточки. Проробляти цю процедуру саме на сковороді гриль не обов'язково, можна використовувати і саму просту сковороду.
Часник з чебрецем, розмарином і маслом збиваємо з допомогою блендера. Отриману кашку розподіляємо по рибним стейкам і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 8-10 хвилин.
Як приготувати стейк форелі в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Стейки обсушуємо з допомогою паперового рушника. За допомогою тонкого і гнучкого ножа з одного боку стейка зрізаємо шкіру, починаючи рухатися вгору від черевця до спинки. Вільну від шкіри половинку філе згортаємо рулетом в черевну порожнину риби, а шкіру обертаємо навколо і фіксуємо на кінці зубочисткою. Сформований стейк приправляємо сіллю і перцем, а також змащуємо маслом з обох сторін. Змішуємо лимонний сік, цедру, подрібнений шалот і каперси з вершковим маслом. Приправляємо масляну масу сіллю за смаком.
Приправлені стейки швидко обсмажуємо на сковороді на сильному вогні з обох боків до золотистого кольору, після чого переміщаємо на деко, покриваємо масляною сумішшю і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 5-7 хвилин, або до тих пір, поки риба не буде повністю готова.
Приготувати таку страву можна і повністю на сковороді, полив рибу розтопленим масляним соусом вже в кінці готування.
Рецепт стейка форелі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Петрушку подрібнюємо і розтираємо з м'яким вершковим маслом до однорідності. Ставимо зелене масло в холодильник, на час підготовки інших інгредієнтів.
Печериці нарізаємо пластинами середньої товщини і припускаємо на гарячому оливковій олії, не забувши додати солі і перцю за смаком. За хвилину до готовності до грибів додаємо подрібнений часник.
Стейки форелі обсушуємо з допомогою паперового рушника, розрізаємо на половинки і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Поверх риби кладемо шар обсмажених грибів і шматочки масла з петрушкою. Перекладаємо стейк в рукав і вливаємо туди трохи вина для аромату.
Якщо під рукою не виявилося рукава для запікання, його можна замінити конвертом з фольги або пекарської папером. При чому у разі, якщо ви будете використовувати пекарську папір, промажте краю конверта яєчним білком, щоб вони не давали виходу пару. Кладемо рукав в розігріту до 230 градусів духовку на 10-12 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Форель - рецепти
Форель - одна з найсмачніших риб. Її смажать, запікають цілком, солять, використовують в створенні різних супів. Ось про всіх цих способах
Стейк з телятини
Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
Стейк на грилі
Стейк - це обсмажений зі спеціями шматок м'яса або риби. Його можна посмажити на сковороді в духовці, а також на грилі. Ось рецепти останнього
Стейк в мультиварці
Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,
Форель в мультиварці
Форель - смачна делікатесна риба, яку використовують для створення різних страв. І сьогодні ми детально розберемося, що з неї можна зробити в