Стейк на грилі
Смачний стейк з яловичини або свинини можна приготувати протягом півгодини на самому звичайному грилі. Вам знадобиться добірне м'ясо, бажання готувати і велика компанія з голодних друзів. Страва чудово підходить для обідів на природі чи риболовлі, а також стане незамінним основною стравою на домашній вечірці. Як гарнір можна приготувати картоплю зі спеціями або овочеву нарізку .
До вибору м'яса варто ставитися як ніколи серйозно, віддаючи перевагу нарезкам без жив і жиру. Також стейк вийде смачніше, якщо м'ясо буде належати молодим бичкам або поросятам.
Інгредієнти:
яловичина - 2 кг;
оливкова або рослинне масло - 4 ст. л.;
сіль, перець і спеції - за смаком.
Приготування
Для того, щоб блюдо вийшло соковитим і апетитним, спробуйте попередньо заморозити яловичину на добу.
М'ясо нарізаємо товщиною до 4 сантиметрів, змащуємо оливковою або рослинним маслом, присмачую улюбленими спеціями з обох сторін. Добре розігріваємо гриль, на нижню решітку викладаємо м'ясо, смажимо на сильному вогні протягом 10 хвилин з одного боку, потім 7 хвилин з іншого, але вже при помірній температурі і стейк з яловичини на грилі готовий! Час перебування страви на грилю залежить від того, який ступінь прихованості любите найбільше.
Якщо в холодильнику не виявилося м'яса, або ви просто віддаєте перевагу рибу, спробуйте приготувати стейк з форелі або лосося на грилі. Багато гурмани віддають перевагу сьомгу, так як вона порівняно дешевше і страва виходить дуже ніжним і смачним.
Інгредієнти:
свіжа сьомга - 2 шт.;
сіль, перець і спеції - за смаком.
Приготування
Нарізаємо рибу поперек товщиною приблизно по 3 сантиметри, очищаємо від потрухів. При бажанні позбавляємося від шкірки. Змащуємо з обох сторін спеціями. Готуємо на розігрітому грилі протягом 15 хвилин, саме головне - не пересушити стейки. Перед подачею можна посипати зеленню, прикрасити лимоном.
До вибору м'яса варто ставитися як ніколи серйозно, віддаючи перевагу нарезкам без жив і жиру. Також стейк вийде смачніше, якщо м'ясо буде належати молодим бичкам або поросятам.
Рецепт яловичого стейка на грилі
Інгредієнти:
Приготування
Для того, щоб блюдо вийшло соковитим і апетитним, спробуйте попередньо заморозити яловичину на добу.
М'ясо нарізаємо товщиною до 4 сантиметрів, змащуємо оливковою або рослинним маслом, присмачую улюбленими спеціями з обох сторін. Добре розігріваємо гриль, на нижню решітку викладаємо м'ясо, смажимо на сильному вогні протягом 10 хвилин з одного боку, потім 7 хвилин з іншого, але вже при помірній температурі і стейк з яловичини на грилі готовий! Час перебування страви на грилю залежить від того, який ступінь прихованості любите найбільше.
Якщо в холодильнику не виявилося м'яса, або ви просто віддаєте перевагу рибу, спробуйте приготувати стейк з форелі або лосося на грилі. Багато гурмани віддають перевагу сьомгу, так як вона порівняно дешевше і страва виходить дуже ніжним і смачним.
Рецепт приготування стейка з сьомги на грилі
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо рибу поперек товщиною приблизно по 3 сантиметри, очищаємо від потрухів. При бажанні позбавляємося від шкірки. Змащуємо з обох сторін спеціями. Готуємо на розігрітому грилі протягом 15 хвилин, саме головне - не пересушити стейки. Перед подачею можна посипати зеленню, прикрасити лимоном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Стейк з тунця
Ви справжній щасливчик, якщо встигли насолодитися ніжним смаком тунця. А якщо вам вдалося знайти свіжу рибу в наших краях, то поспішіть випробувати
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Свинина на грилі
Свинину на грилі можна приготувати і на природі, і вдома в духовці, тому ми вирішили розповісти вам відразу про двох цих рецептах. Крім покрокових
Яловичий стейк
Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
Форель на грилі
Однією з найсмачніших риб вважається форель. Її можна і просто посмажити, і тушкувати в духовці з овочами, і, звичайно ж, запекти на грилі.
Стейк в мультиварці
Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,