Вернуться назад Распечатать

Стейк на грилі

Стейк на грилі
Смачний стейк з яловичини або свинини можна приготувати протягом півгодини на самому звичайному грилі. Вам знадобиться добірне м'ясо, бажання готувати і велика компанія з голодних друзів. Страва чудово підходить для обідів на природі чи риболовлі, а також стане незамінним основною стравою на домашній вечірці. Як гарнір можна приготувати картоплю зі спеціями або овочеву нарізку .
До вибору м'яса варто ставитися як ніколи серйозно, віддаючи перевагу нарезкам без жив і жиру. Також стейк вийде смачніше, якщо м'ясо буде належати молодим бичкам або поросятам.

Рецепт яловичого стейка на грилі


Інгредієнти:

  • яловичина - 2 кг;

  • оливкова або рослинне масло - 4 ст. л.;

  • сіль, перець і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Для того, щоб блюдо вийшло соковитим і апетитним, спробуйте попередньо заморозити яловичину на добу.
    М'ясо нарізаємо товщиною до 4 сантиметрів, змащуємо оливковою або рослинним маслом, присмачую улюбленими спеціями з обох сторін. Добре розігріваємо гриль, на нижню решітку викладаємо м'ясо, смажимо на сильному вогні протягом 10 хвилин з одного боку, потім 7 хвилин з іншого, але вже при помірній температурі і стейк з яловичини на грилі готовий! Час перебування страви на грилю залежить від того, який ступінь прихованості любите найбільше.
    Якщо в холодильнику не виявилося м'яса, або ви просто віддаєте перевагу рибу, спробуйте приготувати стейк з форелі або лосося на грилі. Багато гурмани віддають перевагу сьомгу, так як вона порівняно дешевше і страва виходить дуже ніжним і смачним.
    Стейк на грилі

    Рецепт приготування стейка з сьомги на грилі


    Інгредієнти:

  • свіжа сьомга - 2 шт.;

  • сіль, перець і спеції - за смаком.


  • Приготування
    Нарізаємо рибу поперек товщиною приблизно по 3 сантиметри, очищаємо від потрухів. При бажанні позбавляємося від шкірки. Змащуємо з обох сторін спеціями. Готуємо на розігрітому грилі протягом 15 хвилин, саме головне - не пересушити стейки. Перед подачею можна посипати зеленню, прикрасити лимоном.