Існує безліч рецептів, придатних для приготування в духовці, але мало хто зупиняємо свою увагу на рибних стейках, а особливо на стейках однією з найсмачніших представниць родини лососевих - форелі . Якщо у вас в руках виявилася ця цінна рибка - знайдіть їй гідне застосування з нашими рецептами.
Стейк форелі, запечений в духовці
Інгредієнти: стейк форелі - 4-6 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; вершкове масло - 50 г; розмарин, чебрець - 1 пучок; часник - 6 зубчиків; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Кінці стейків форелі (черевні стінки) скріплюємо між собою зубочистками. Гарненько приправляємо рибу з обох сторін сіллю і перцем. Сковороду гриль накаляем, попередньо змастивши олією. Швидко обсмажуємо рибу з обох боків до появи характерної сіточки. Проробляти цю процедуру саме на сковороді гриль не обов'язково, можна використовувати і саму просту сковороду.
Часник з чебрецем, розмарином і маслом збиваємо з допомогою блендера. Отриману кашку розподіляємо по рибним стейкам і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 8-10 хвилин.
Як приготувати стейк форелі в духовці?
Інгредієнти: стейки форелі - 4 шт.; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 2 ст. ложки; лимонна цедра - 1 ч. ложка; цибулю-шалот - 1 шт.; вершкове масло - 3 ст. ложки; каперси - 1 ст. ложка; петрушка - 1 пучок. Приготування Стейки обсушуємо з допомогою паперового рушника. За допомогою тонкого і гнучкого ножа з одного боку стейка зрізаємо шкіру, починаючи рухатися вгору від черевця до спинки. Вільну від шкіри половинку філе згортаємо рулетом в черевну порожнину риби, а шкіру обертаємо навколо і фіксуємо на кінці зубочисткою. Сформований стейк приправляємо сіллю і перцем, а також змащуємо маслом з обох сторін. Змішуємо лимонний сік, цедру, подрібнений шалот і каперси з вершковим маслом. Приправляємо масляну масу сіллю за смаком.
Приправлені стейки швидко обсмажуємо на сковороді на сильному вогні з обох боків до золотистого кольору, після чого переміщаємо на деко, покриваємо масляною сумішшю і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 5-7 хвилин, або до тих пір, поки риба не буде повністю готова.
Приготувати таку страву можна і повністю на сковороді, полив рибу розтопленим масляним соусом вже в кінці готування.
Рецепт стейка форелі в духовці
Інгредієнти: петрушка - 1 пучок; вершкове масло - 4 ст. ложки; печериці - 350 г; оливкова олія - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; часник - 1 зубчик; сухе біле вино - 2 ст. ложки; стейк форелі - 1 кг. Приготування Петрушку подрібнюємо і розтираємо з м'яким вершковим маслом до однорідності. Ставимо зелене масло в холодильник, на час підготовки інших інгредієнтів.
Печериці нарізаємо пластинами середньої товщини і припускаємо на гарячому оливковій олії, не забувши додати солі і перцю за смаком. За хвилину до готовності до грибів додаємо подрібнений часник.
Стейки форелі обсушуємо з допомогою паперового рушника, розрізаємо на половинки і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Поверх риби кладемо шар обсмажених грибів і шматочки масла з петрушкою. Перекладаємо стейк в рукав і вливаємо туди трохи вина для аромату.
Якщо під рукою не виявилося рукава для запікання, його можна замінити конвертом з фольги або пекарської папером. При чому у разі, якщо ви будете використовувати пекарську папір, промажте краю конверта яєчним білком, щоб вони не давали виходу пару. Кладемо рукав в розігріту до 230 градусів духовку на 10-12 хвилин.