Вернуться назад Распечатать

Стейк з форелі в духовці

Стейк з форелі в духовці
Існує безліч рецептів, придатних для приготування в духовці, але мало хто зупиняємо свою увагу на рибних стейках, а особливо на стейках однією з найсмачніших представниць родини лососевих - форелі . Якщо у вас в руках виявилася ця цінна рибка - знайдіть їй гідне застосування з нашими рецептами.

Стейк форелі, запечений в духовці


Інгредієнти:

  • стейк форелі - 4-6 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія;

  • вершкове масло - 50 г;

  • розмарин, чебрець - 1 пучок;

  • часник - 6 зубчиків;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Кінці стейків форелі (черевні стінки) скріплюємо між собою зубочистками. Гарненько приправляємо рибу з обох сторін сіллю і перцем. Сковороду гриль накаляем, попередньо змастивши олією. Швидко обсмажуємо рибу з обох боків до появи характерної сіточки. Проробляти цю процедуру саме на сковороді гриль не обов'язково, можна використовувати і саму просту сковороду.
    Часник з чебрецем, розмарином і маслом збиваємо з допомогою блендера. Отриману кашку розподіляємо по рибним стейкам і відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку на 8-10 хвилин.

    Як приготувати стейк форелі в духовці?


    Інгредієнти:

  • стейки форелі - 4 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • лимонна цедра - 1 ч. ложка;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • вершкове масло - 3 ст. ложки;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 пучок.


  • Приготування
    Стейки обсушуємо з допомогою паперового рушника. За допомогою тонкого і гнучкого ножа з одного боку стейка зрізаємо шкіру, починаючи рухатися вгору від черевця до спинки. Вільну від шкіри половинку філе згортаємо рулетом в черевну порожнину риби, а шкіру обертаємо навколо і фіксуємо на кінці зубочисткою. Сформований стейк приправляємо сіллю і перцем, а також змащуємо маслом з обох сторін. Змішуємо лимонний сік, цедру, подрібнений шалот і каперси з вершковим маслом. Приправляємо масляну масу сіллю за смаком.
    Приправлені стейки швидко обсмажуємо на сковороді на сильному вогні з обох боків до золотистого кольору, після чого переміщаємо на деко, покриваємо масляною сумішшю і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 5-7 хвилин, або до тих пір, поки риба не буде повністю готова.
    Приготувати таку страву можна і повністю на сковороді, полив рибу розтопленим масляним соусом вже в кінці готування.

    Рецепт стейка форелі в духовці


    Інгредієнти:

  • петрушка - 1 пучок;

  • вершкове масло - 4 ст. ложки;

  • печериці - 350 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 1 зубчик;

  • сухе біле вино - 2 ст. ложки;

  • стейк форелі - 1 кг.


  • Приготування
    Петрушку подрібнюємо і розтираємо з м'яким вершковим маслом до однорідності. Ставимо зелене масло в холодильник, на час підготовки інших інгредієнтів.
    Стейк з форелі в духовці
    Печериці нарізаємо пластинами середньої товщини і припускаємо на гарячому оливковій олії, не забувши додати солі і перцю за смаком. За хвилину до готовності до грибів додаємо подрібнений часник.
    Стейки форелі обсушуємо з допомогою паперового рушника, розрізаємо на половинки і приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Поверх риби кладемо шар обсмажених грибів і шматочки масла з петрушкою. Перекладаємо стейк в рукав і вливаємо туди трохи вина для аромату.
    Якщо під рукою не виявилося рукава для запікання, його можна замінити конвертом з фольги або пекарської папером. При чому у разі, якщо ви будете використовувати пекарську папір, промажте краю конверта яєчним білком, щоб вони не давали виходу пару. Кладемо рукав в розігріту до 230 градусів духовку на 10-12 хвилин.