Форель - делікатесна риба. Її м'ясо неймовірно ніжне і смачне. Цю рибу шанують кулінари багатьох країн. Цікаві рецепти приготування форелі в мультиварці чекають вас нижче.
Стейк з форелі в мультиварці
Інгредієнти: стейк форелі - 6 шматочків; молоко - 100 мл; сметана - 100 г; часник - 3 зубчики; апельсин - 1 шт.; кріп, петрушка, сіль, перець - за смаком. Приготування Стейки форелі промиваємо під проточною водою і обсушуємо. Викладаємо їх у каструлю мультиварки, солимо, перчимо і збризкуємо рослинним маслом. Для соусу з'єднуємо сметану, молоко, подрібнений часник, зелень, апельсин, нарізану часточками, і гарненько перемішуємо. Заливаємо їм стейки форелі в мультиварці. В режимі «Випічка» готуємо 25 хвилин. Як гарнір підійде тушкована картопля або відварний рис.
Філе форелі в мультиварці
Інгредієнти: філе форелі - 400 г; сметана - 100 г; твердий сир - 100 г; масло вершкове - 30 г; сіль, спеції. Приготування Філе форелі миємо, обсушуємо паперовим рушником і ріжемо на порційні шматочки. Натираємо їх сіллю і спеціями, залишаємо маринуватися приблизно на 15 хвилин. На великій тертці натираємо сир. Змащуємо вершковим маслом каструлю мультиварки. Кожен шматочок риби спочатку макаємо в сметану, а потім укладаємо в каструлю. Зверху посипаємо все це сиром. В режимі «Випічка» готуємо 20 хвилин. Подаємо до столу з відвареною рисом і овочами.
Юшка з форелі в мультиварці
Інгредієнти: голова форелі - 1 шт.; філе форелі - 300 г; морква - 100 г; цибуля - 100 г; картопля - 250 г; лимон - 1 зубчик; вершкове масло - 20 г; лавровий лист - 2-3 шт.; сіль, чорний перець горошком, зелень кропу - за смаком. Приготування У каструлю мультиварки наливаємо 4 мультистакана води, кладемо голову риби і скибочку лимона, щоб в процесі варіння не було запаху. Встановлюємо режим «Гасіння» і час приготування 40 хвилин. Тим часом подрібнюємо цибулю, картоплю ріжемо невеликими брусочками, а моркву - полукружками. Викладаємо підготовлені овочі в бульйон, додаємо шматочки філе форелі, сіль, спеції і в режимі «Варка на пару» готуємо ще 40 хвилин. Після цього кришку мультиварки відкриваємо, додаємо шматочок вершкового масла, кріп і даємо настоятися близько 10 хвилин. Все, суп з форелі в мультиварці готовий!
Форель, запечена в мультиварці
Інгредієнти: стейки річкової форелі - 3 шт.; цибуля - 3 шт.; помідори - 2 шт.; сир твердий - 100 г; сіль, спеції для риби - на смак; рослинна олія; лимон - 1 шт. Приготування Стейки форелі промиваємо під проточною водою, обсушуємо, потім поливаємо рослинним маслом, присипаємо сіллю і спеціями і залишаємо хвилин на 15-20. Помідори ріжемо кубиками, цибулю - півкільцями, а сир тремо на тертці. У каструлю мультиварки вливаємо трохи рослинної олії, викладаємо промариновані стейки форелі і в режимі «Випічка» готуємо 15 хвилин. Лимон ріжемо навпіл, видавлюємо сік на рибу і зверху рівномірно розподіляємо цибулю, злегка його додаємо сіль, викладаємо шар помідорів і засипаємо тертим сиром. В тому ж режимі готуємо ще 40 хвилин. Перед подачею до столу річкову форель, приготовану в мультиварці, посипаємо блюдо подрібненою зеленню.
Як приготувати форель на пару в мультиварці?
Інгредієнти: стейки форелі - 2 шт; лимон - половинка; сіль, спеції для риби - на смак. Приготування Стейк форелі миємо, обсушуємо, натираємо сіллю і спеціями. Укладаємо їх у чашу для приготування на пару, скроплюємо соком лимона. Встановлюємо в чашу мультиварки, в яку попередньо налили 4 мультистакана води. Бажано відразу наливати гарячу воду, щоб час приготування скоротилося. В режимі «Варка на пару» готуємо 30 хвилин. Форель, приготована на пару в мультиварці, виходить неймовірно смачною і ніжною. Акуратно, щоб вона не розвалилася, виймаємо її з чаші, перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.