Копчена скумбрія
Напевно, можна зустріти зовсім мала кількість людей, які не люблять таку смакоту як копчена скумбрія. Рибка ця дуже жирна і соковита, незважаючи на копчення. Крім усього - у тому, як зробити копчену скумбрію, немає нічого складного. Від магазинної скумбрії домашня відрізняється не сильно, але зате по грошах виходить набагато дешевше, та й спокійніше, бо знаєш, що приготовлено страву своїми ручками.
До речі, щоб коптити скумбрію в домашніх умовах вам навіть не знадобиться чоловіча допомога.
У першому рецепті ми хочемо розповісти про те, як коптити скумбрію рідким димом. Насправді ви зовсім не займаєтеся прямим копченням, за вас все робить рідкий дим. Це дуже зручний спосіб для тих, у кого немає можливості коптити рибу на відкритому повітрі.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 шт.;
рідкий дим - 50 г;
вода - 15 л;
сіль - 4 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
лавровий лист;
запашний перець - 8 горошин;
чорний чай - 6 пакетиків;
рибна приправа або спеції.
Приготування
У каструлю вилити воду, додайте сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і варіть 3-4 хвилин на середньому вогні. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Рибу добре вимийте, але не чистіть. Візьміть дві літрові пластмасові пляшки, відріжте у них шийку так, щоб риба вільно поміщалися. Покладіть тушку вниз головою в пляшки. В охолоджений маринад додайте рибну приправу і рідкий дим, добре перемішайте і вилийте в пляшки до риби. Залиште вашу «коптильню» на 2 дні в прохолодному темному місці.
Через 2 дні вийміть рибу з маринаду, почистіть і відріжте голови. Покладіть тушки в глибокий лоток. На півлітра води заваріть пакетики чаю, дайте рідини охолонути, не виймаючи пакетики. Постигла заваркою залийте рибу і додайте 2 столові ложки рідкого диму. Залиште рибу на півгодини, постійно перевертаючи. Коли риба просочиться, підвісьте її за хвости в холодному місці на кілька днів. Якщо ви хочете, щоб копчена скумбрія вийшла м'якою, то потримаєте її 2 дні, якщо ж ви любите більше суху і пружну рибу, то тоді варто потримати рибу 4 дні.
Ця скумбрія копчена рідким димом, виходить гарячого копчення, але, незважаючи на це, сильного запаху не має.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 шт.;
куркума - 1 ч. ложка.
рідкий дим;
рослинна олія;
прованські трави;
сіль.
Приготування
Рибу очистити від нутрощів і відріжте голову. Промийте і злегка просушіть. Змішайте дві столові ложки солі з травами, куркумою. Додайте два ковпачка рідкого диму і добре обмажте рибу. Перекладіть тушки в пакет, щільно закрийте і перев'яжіть її. Заберіть вашу рибу на 1-2 дні в холодильник. Настоявшееся блюдо витягніть з пакету і намажте олією.
Для коптіння в глибоку миску налийте води і додайте рідкий дим з вільхової або яблучної стружкою. Добре перемішайте, перекладете на дно аэрогриля і посипте стимером. Увімкніть аерогриль, щоб стружка прогрілася. Рибу покладіть на середню грати, увімкніть гриль на 80 градусів і коптите рибу півгодини. Під час копчення, перевертайте скумбрію кожні 10 хвилин і змащуйте її маслом. Готову рибу обгорніть в фольгу і дайте їй охолонути, після чого перекладіть в холодильник. Не варто різати рибу поки вона тепла, інакше вона буде розшаровуватися.
Смачна копчена скумбрія, приготовлена в домашніх умовах, завжди буде хорошою закускою не тільки на святковому столі, але й приємним доповненням до будь-якого домашнього вечері.
До речі, щоб коптити скумбрію в домашніх умовах вам навіть не знадобиться чоловіча допомога.
Як приготувати копчену скумбрію?
У першому рецепті ми хочемо розповісти про те, як коптити скумбрію рідким димом. Насправді ви зовсім не займаєтеся прямим копченням, за вас все робить рідкий дим. Це дуже зручний спосіб для тих, у кого немає можливості коптити рибу на відкритому повітрі.
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю вилити воду, додайте сіль, цукор, перець і лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння і варіть 3-4 хвилин на середньому вогні. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути. Рибу добре вимийте, але не чистіть. Візьміть дві літрові пластмасові пляшки, відріжте у них шийку так, щоб риба вільно поміщалися. Покладіть тушку вниз головою в пляшки. В охолоджений маринад додайте рибну приправу і рідкий дим, добре перемішайте і вилийте в пляшки до риби. Залиште вашу «коптильню» на 2 дні в прохолодному темному місці.
Через 2 дні вийміть рибу з маринаду, почистіть і відріжте голови. Покладіть тушки в глибокий лоток. На півлітра води заваріть пакетики чаю, дайте рідини охолонути, не виймаючи пакетики. Постигла заваркою залийте рибу і додайте 2 столові ложки рідкого диму. Залиште рибу на півгодини, постійно перевертаючи. Коли риба просочиться, підвісьте її за хвости в холодному місці на кілька днів. Якщо ви хочете, щоб копчена скумбрія вийшла м'якою, то потримаєте її 2 дні, якщо ж ви любите більше суху і пружну рибу, то тоді варто потримати рибу 4 дні.
Скумбрія копчена в аерогрилі
Ця скумбрія копчена рідким димом, виходить гарячого копчення, але, незважаючи на це, сильного запаху не має.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу очистити від нутрощів і відріжте голову. Промийте і злегка просушіть. Змішайте дві столові ложки солі з травами, куркумою. Додайте два ковпачка рідкого диму і добре обмажте рибу. Перекладіть тушки в пакет, щільно закрийте і перев'яжіть її. Заберіть вашу рибу на 1-2 дні в холодильник. Настоявшееся блюдо витягніть з пакету і намажте олією.
Для коптіння в глибоку миску налийте води і додайте рідкий дим з вільхової або яблучної стружкою. Добре перемішайте, перекладете на дно аэрогриля і посипте стимером. Увімкніть аерогриль, щоб стружка прогрілася. Рибу покладіть на середню грати, увімкніть гриль на 80 градусів і коптите рибу півгодини. Під час копчення, перевертайте скумбрію кожні 10 хвилин і змащуйте її маслом. Готову рибу обгорніть в фольгу і дайте їй охолонути, після чого перекладіть в холодильник. Не варто різати рибу поки вона тепла, інакше вона буде розшаровуватися.
Смачна копчена скумбрія, приготовлена в домашніх умовах, завжди буде хорошою закускою не тільки на святковому столі, але й приємним доповненням до будь-якого домашнього вечері.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посолити скумбрію?
Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
Скумбрія в духовці - рецепт
Всі ми знаємо про те, що скумбрія буває солоної, копченої, але мало хто в курсі, що цю рибку в свіжому вигляді можна запекти в духовці. Готується
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
Як правильно коптити рибу?
Копчена риба має дуже приємний аромат і неповторний смак. Її вживають самостійно, або додають при приготуванні різних страв. Можна купити готову
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,