Скумбрія в духовці - рецепт
Більшість господинь звикло до скумбрії в солоному або копченому вигляді, навіть не підозрюючи, що ця низькокалорійна і корисна риба прекрасно запікається в духовці. Різноманітні страви з скумбрії вже давно готують у всьому світі. До того ж один з плюсів скумбрії в тому, що в ній немає дрібних кісток, тому ви зможете спокійно давати її своїм дітям.
Рецепт приготування скумбрії в духовці досить простий і не вимагає великої майстерності, а готову страву просто тане у роті.
Інгредієнти:
скумбрія свіжоморожена - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
часник - 4 зубчики;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Для початку приготуйте заправку для скумбрії. Часник продавіть в невелику піалу, додайте мелений чорний перець і сіль. Вичавіть сік половини лимона, додайте пару ложок рослинного масла і добре перемішайте. Рибу помийте, почистіть від нутрощів і трохи просушіть. Заправкою добре натріть рибу зовні і всередині. Деко застелити фольгою і викладіть на нього рибу. У черевце кожної риби покладіть по кілька кружалець лимона і петрушку. Запікайте рибу приблизно півгодини при температурі 180 градусів. Скумбрія в духовці з лимоном виходить смачною сама по собі, але в якості вечері буде добре поєднуватися з відвареною картоплею.
Ця фарширована скумбрія в духовці ідеально підійде для будь-якого святкового столу. Готується вона дуже швидко і легко, так що будь-яка господиня може спокійно брати цей рецепт в свої фірмові.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 шт.;
сир - 50 г;
варені яйця - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
гірчиця - 1 ч. ложка;
петрушка;
сіль, перець.
Приготування
Скумбрію помийте, випатрайте, видаліть зябра. Просушіть її і зробіть з одного боку надрізи. Приготуйте начинку: варені яйця і сир натріть на крупній тертці, петрушку дрібно порубаєте, а цедру з половини лимона натріть на дрібній тертці. Викладіть всі інгредієнти в миску, посоліть, поперчіть, додайте гірчицю і сік половини лимона. Викладіть рибу на фольгу, нафаршируйте заправкою, а в надрізи покладіть по часточці лимона. Загорніть рибу у фольгу і випікайте приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
скумбрія - 3 шт.;
картопля - 1 кг;
лимон - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
болгарський перець - 1 шт.;
мелений коріандр;
сіль, перець.
Приготування
Картоплю порізати на середні шматочки і відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Болгарський перець дрібно наріжте і покладіть в блендер. Додайте часник, 2 ложки олії і спеції. Подрібніть все до стану пюре, потім натріть їм рибу. У скляну форму викладіть тушку, навколо покладіть картоплю. Лимон порізати на 4 частини і покладіть навколо риби. Полийте картопля залишилися оливковою олією. Запікайте рибу з картоплею півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
картопля - 5 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
лимон - 1шт.;
майонез;
приправи - на смак;
сіль.
Приготування
Рибу промийте, видаліть зябра і голови. Посоліть і приправте спеціями на ваш смак зовні і всередині. Зробіть надрізи збоку і вставте часточки лимона. Картоплю і моркву наріжте кругляшками, перець соломкою, цибулю півкільцями. Посоліть, додайте спеції і майонез, після чого все добре перемішайте. Овочі та рибу викладіть в рукав і закріпіть по краях. Проткніть В декількох місцях рукав зубочистками і запікайте скумбрію в духовці в рукаві до готовності овочів при температурі 200 градусів.
Як готувати скумбрію в духовці?
Рецепт приготування скумбрії в духовці досить простий і не вимагає великої майстерності, а готову страву просто тане у роті.
Інгредієнти:
Приготування
Для початку приготуйте заправку для скумбрії. Часник продавіть в невелику піалу, додайте мелений чорний перець і сіль. Вичавіть сік половини лимона, додайте пару ложок рослинного масла і добре перемішайте. Рибу помийте, почистіть від нутрощів і трохи просушіть. Заправкою добре натріть рибу зовні і всередині. Деко застелити фольгою і викладіть на нього рибу. У черевце кожної риби покладіть по кілька кружалець лимона і петрушку. Запікайте рибу приблизно півгодини при температурі 180 градусів. Скумбрія в духовці з лимоном виходить смачною сама по собі, але в якості вечері буде добре поєднуватися з відвареною картоплею.
Скумбрія з картоплею в духовці - рецепт
Ця фарширована скумбрія в духовці ідеально підійде для будь-якого святкового столу. Готується вона дуже швидко і легко, так що будь-яка господиня може спокійно брати цей рецепт в свої фірмові.
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію помийте, випатрайте, видаліть зябра. Просушіть її і зробіть з одного боку надрізи. Приготуйте начинку: варені яйця і сир натріть на крупній тертці, петрушку дрібно порубаєте, а цедру з половини лимона натріть на дрібній тертці. Викладіть всі інгредієнти в миску, посоліть, поперчіть, додайте гірчицю і сік половини лимона. Викладіть рибу на фольгу, нафаршируйте заправкою, а в надрізи покладіть по часточці лимона. Загорніть рибу у фольгу і випікайте приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Скумбрія з картоплею в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю порізати на середні шматочки і відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Болгарський перець дрібно наріжте і покладіть в блендер. Додайте часник, 2 ложки олії і спеції. Подрібніть все до стану пюре, потім натріть їм рибу. У скляну форму викладіть тушку, навколо покладіть картоплю. Лимон порізати на 4 частини і покладіть навколо риби. Полийте картопля залишилися оливковою олією. Запікайте рибу з картоплею півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці.
Скумбрія з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Рибу промийте, видаліть зябра і голови. Посоліть і приправте спеціями на ваш смак зовні і всередині. Зробіть надрізи збоку і вставте часточки лимона. Картоплю і моркву наріжте кругляшками, перець соломкою, цибулю півкільцями. Посоліть, додайте спеції і майонез, після чого все добре перемішайте. Овочі та рибу викладіть в рукав і закріпіть по краях. Проткніть В декількох місцях рукав зубочистками і запікайте скумбрію в духовці в рукаві до готовності овочів при температурі 200 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
Копчена скумбрія
Навряд чи у нашій країні знайдеться багато людей, які не люблять копчену скумбрію. Ця рибка давно підкорила всіх, а тому поговоримо про те, як можна
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,