Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - рибка не дорога, в міру жирна і дуже корисна, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І тому в нашому раціоні вона повинна зустрічатися частіше, один-два рази в тиждень. Готувати скумбрію можна по-різному: замаринувати, посмажити на сковорідці або запекти з овочами в духовці. Але особливо смачною вона виходить в аерогрилі. Унікальність цього кухонного агрегату полягає в тому, скумбрію в ньому можна не тільки запікати, але і коптити. Про копченої скумбрії в аерогрилі, ми вже писали. Сьогодні ж поговоримо про найбільш корисному і простому способі приготування скумбрії - її запіканні у фользі і без.
Інгредієнти:
скумбрія - 1 шт.;
сіль, прянощі для риби - на смак.
Приготування
Скумбрію чистимо, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Натираємо тушку сіллю і спеціями. Залишаємо мінімум на півгодини, просочитися пряними травами. Потім викладаємо тушку на нижню решітку аэрогриля (не забуваємо її попередньо змастити, щоб наша рибка не прилипала) і запікаємо близько півгодини при температурі не більше 190 градусів. Потім перевертаємо на інший бік і підрум'янюємо з цієї сторони. Як бачите, все дуже просто, швидко та з мінімальними зусиллями з вашого боку!
Інгредієнти:
скумбрія - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
маслини - 6 шт.;
цибуля зелена - 1 пучок;
салат зелений - 1 пучок;
майонез - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Спочатку підготуємо рибку. Скумбрію розморожуємо, видаляємо голову, нутрощі і плавники. Надрізаємо хребет з боку черева і виймаємо кістки та ребра. Тушку промиваємо, витираємо і натираємо сіллю і перцем. Зверху і зсередини поливаємо лимонним соком. Дрібно кришимо цибулю нарізаємо соломкою моркву і фаршируємо цією сумішшю нашу рибку. Загортаємо її в подвійний шар фольги і залишаємо на пару годин помариноваться. Потім фольгу розкриваємо, обмазуємо скумбрію майонезом і знову загортаємо.
Запікаємо скумбрію у фользі півгодини в аерогрилі при температурі 200 градусів. Останні 5 хвилин фольгу розгортаємо і даємо рибці підрум'янитися. Готову скумбрію обережно викладаємо на листя зеленого салату, прикрашаємо часточками лимона, маслинами і пір'ям лука. На гарнір підійдуть варений рис або запечена картопля.
Рецепт скумбрії, запеченої в аерогрилі
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію чистимо, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Натираємо тушку сіллю і спеціями. Залишаємо мінімум на півгодини, просочитися пряними травами. Потім викладаємо тушку на нижню решітку аэрогриля (не забуваємо її попередньо змастити, щоб наша рибка не прилипала) і запікаємо близько півгодини при температурі не більше 190 градусів. Потім перевертаємо на інший бік і підрум'янюємо з цієї сторони. Як бачите, все дуже просто, швидко та з мінімальними зусиллями з вашого боку!
Як приготувати скумбрію в аерогрилі у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку підготуємо рибку. Скумбрію розморожуємо, видаляємо голову, нутрощі і плавники. Надрізаємо хребет з боку черева і виймаємо кістки та ребра. Тушку промиваємо, витираємо і натираємо сіллю і перцем. Зверху і зсередини поливаємо лимонним соком. Дрібно кришимо цибулю нарізаємо соломкою моркву і фаршируємо цією сумішшю нашу рибку. Загортаємо її в подвійний шар фольги і залишаємо на пару годин помариноваться. Потім фольгу розкриваємо, обмазуємо скумбрію майонезом і знову загортаємо.
Запікаємо скумбрію у фользі півгодини в аерогрилі при температурі 200 градусів. Останні 5 хвилин фольгу розгортаємо і даємо рибці підрум'янитися. Готову скумбрію обережно викладаємо на листя зеленого салату, прикрашаємо часточками лимона, маслинами і пір'ям лука. На гарнір підійдуть варений рис або запечена картопля.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія в духовці - рецепт
Всі ми знаємо про те, що скумбрія буває солоної, копченої, але мало хто в курсі, що цю рибку в свіжому вигляді можна запекти в духовці. Готується
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Скумбрія на грилі - рецепти
З настанням літа найбільше хочеться покуштувати улюблених страв на природі. Одним із смачних, простих і доступних рецептів, є рецепт приготування
Маринована скумбрія з цибулею
Маринована скумбрія з цибулею - чудова закуска до домашнього застілля. Рибка виходить ніжною і малосоленой. Спробувавши одного разу рибку домашнього
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,