Маринована скумбрія з цибулею
Той, хто хоча б раз спробував мариновану скумбрію домашнього приготування, вже ніколи не стане купувати її в магазині. Рибка виходить дуже ніжною, малосоленой і в міру жирної. А приготувати її самостійно не складе особливих труднощів навіть для тих, хто ніколи не мав справу з риби засолюванням.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
цукор - 05 ст. ложки;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
оцет яблучний - 25 ст. ложки;
перець духмяний (горошок) - 5 шт.;
перець чорний (горошок) - 5 шт.;
гвоздика - 3 шт.;
коріандр - 5 шт.;
вода - 500 мл;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
У невелику каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння. Додаємо нарізану кружечками моркву, спеції, сіль і цукор. Варимо 5 хвилин, після знімаємо з вогню. А коли охолоне до кімнатної температури, вливаємо оцет і рослинне масло.
Тим часом підготуємо скумбрію. Видаляємо голови і плавники, вичищаємо нутрощі. Ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Нарізаємо порційними шматочками і укладаємо в скляну посудину. Шари риби чергуємо з нарізаним півкільцями цибулею. Заливаємо теплим маринадом. Скумбрія з цибулею і морквою витримується в маринаді не менше доби.
Інгредієнти:
скумбрія (заморожена) - 700 г;
цибуля - 2 шт.;
оцет столовий (9%) - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
кетчуп - 1 ст. ложка;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
перець чорний (горошком) - 7 шт.;
вода - 1 ст.;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Зараз розповімо, як засолити скумбрію з цибулею і кетчупом . Для початку разделаем рибку. Буде зручніше, якщо її не до кінця розморозити. Видаляємо голову, хвіст і плавники. Потрошимо тушку. Розрізаємо її вздовж навпіл, видаляємо хребет і прибираємо великі кістки. Філе нарізаємо невеликими шматочками.
Для маринаду цибулю кришимо півкільцями і закладаємо її в каструльку. Заливаємо водою, олією і оцтом. Додаємо кетчуп, сіль, цукор і спеції. Доводимо маринад до кипіння і варимо хвилин 5. Коли він трохи охолоне, пару ложок викладаємо на дно банки, в якій буде маринуватися наша рибка. Зверху - шар філе, потім знову трохи маринаду і так продовжуємо, поки скумбрія не закінчиться. Заливаємо її маринадом і ховаємо в холодильник на добу.
Особливо добре така скумбрія домашньої засолювання йде під молоду відварна картопля (про горілочку ми скромно промовчимо).
Рецепт маринованої скумбрії з цибулею і морквою
Інгредієнти:
Приготування
У невелику каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння. Додаємо нарізану кружечками моркву, спеції, сіль і цукор. Варимо 5 хвилин, після знімаємо з вогню. А коли охолоне до кімнатної температури, вливаємо оцет і рослинне масло.
Тим часом підготуємо скумбрію. Видаляємо голови і плавники, вичищаємо нутрощі. Ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Нарізаємо порційними шматочками і укладаємо в скляну посудину. Шари риби чергуємо з нарізаним півкільцями цибулею. Заливаємо теплим маринадом. Скумбрія з цибулею і морквою витримується в маринаді не менше доби.
Скумбрія з цибулею, кетчупом і оцтом
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як засолити скумбрію з цибулею і кетчупом . Для початку разделаем рибку. Буде зручніше, якщо її не до кінця розморозити. Видаляємо голову, хвіст і плавники. Потрошимо тушку. Розрізаємо її вздовж навпіл, видаляємо хребет і прибираємо великі кістки. Філе нарізаємо невеликими шматочками.
Для маринаду цибулю кришимо півкільцями і закладаємо її в каструльку. Заливаємо водою, олією і оцтом. Додаємо кетчуп, сіль, цукор і спеції. Доводимо маринад до кипіння і варимо хвилин 5. Коли він трохи охолоне, пару ложок викладаємо на дно банки, в якій буде маринуватися наша рибка. Зверху - шар філе, потім знову трохи маринаду і так продовжуємо, поки скумбрія не закінчиться. Заливаємо її маринадом і ховаємо в холодильник на добу.
Особливо добре така скумбрія домашньої засолювання йде під молоду відварна картопля (про горілочку ми скромно промовчимо).
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посолити скумбрію?
Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Рулет зі скумбрії
Рулет зі скумбрії - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. Приготувати таке ласощі не складе особливої праці. Пропонуємо вам кілька простих
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,