Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринована скумбрія з цибулею

Маринована скумбрія з цибулею

16-03-2015, 18:51
2 590
Маринована скумбрія з цибулею
Той, хто хоча б раз спробував мариновану скумбрію домашнього приготування, вже ніколи не стане купувати її в магазині. Рибка виходить дуже ніжною, малосоленой і в міру жирної. А приготувати її самостійно не складе особливих труднощів навіть для тих, хто ніколи не мав справу з риби засолюванням.

Рецепт маринованої скумбрії з цибулею і морквою


Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • цукор - 05 ст. ложки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • оцет яблучний - 25 ст. ложки;

  • перець духмяний (горошок) - 5 шт.;

  • перець чорний (горошок) - 5 шт.;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • коріандр - 5 шт.;

  • вода - 500 мл;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У невелику каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння. Додаємо нарізану кружечками моркву, спеції, сіль і цукор. Варимо 5 хвилин, після знімаємо з вогню. А коли охолоне до кімнатної температури, вливаємо оцет і рослинне масло.
    Тим часом підготуємо скумбрію. Видаляємо голови і плавники, вичищаємо нутрощі. Ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Нарізаємо порційними шматочками і укладаємо в скляну посудину. Шари риби чергуємо з нарізаним півкільцями цибулею. Заливаємо теплим маринадом. Скумбрія з цибулею і морквою витримується в маринаді не менше доби.

    Скумбрія з цибулею, кетчупом і оцтом


    Інгредієнти:

  • скумбрія (заморожена) - 700 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • оцет столовий (9%) - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • кетчуп - 1 ст. ложка;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • перець чорний (горошком) - 7 шт.;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як засолити скумбрію з цибулею і кетчупом . Для початку разделаем рибку. Буде зручніше, якщо її не до кінця розморозити. Видаляємо голову, хвіст і плавники. Потрошимо тушку. Розрізаємо її вздовж навпіл, видаляємо хребет і прибираємо великі кістки. Філе нарізаємо невеликими шматочками.
    Маринована скумбрія з цибулею
    Для маринаду цибулю кришимо півкільцями і закладаємо її в каструльку. Заливаємо водою, олією і оцтом. Додаємо кетчуп, сіль, цукор і спеції. Доводимо маринад до кипіння і варимо хвилин 5. Коли він трохи охолоне, пару ложок викладаємо на дно банки, в якій буде маринуватися наша рибка. Зверху - шар філе, потім знову трохи маринаду і так продовжуємо, поки скумбрія не закінчиться. Заливаємо її маринадом і ховаємо в холодильник на добу.
    Особливо добре така скумбрія домашньої засолювання йде під молоду відварна картопля (про горілочку ми скромно промовчимо).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посолити скумбрію?
    Як посолити скумбрію?
    Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
    Рулет зі скумбрії
    Рулет зі скумбрії
    Рулет зі скумбрії - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. Приготувати таке ласощі не складе особливої праці. Пропонуємо вам кілька простих
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,