Той, хто хоча б раз спробував мариновану скумбрію домашнього приготування, вже ніколи не стане купувати її в магазині. Рибка виходить дуже ніжною, малосоленой і в міру жирної. А приготувати її самостійно не складе особливих труднощів навіть для тих, хто ніколи не мав справу з риби засолюванням.
Рецепт маринованої скумбрії з цибулею і морквою
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; цукор - 05 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; оцет яблучний - 25 ст. ложки; перець духмяний (горошок) - 5 шт.; перець чорний (горошок) - 5 шт.; гвоздика - 3 шт.; коріандр - 5 шт.; вода - 500 мл; сіль - 1 ст. ложка. Приготування У невелику каструльку наливаємо воду, доводимо її до кипіння. Додаємо нарізану кружечками моркву, спеції, сіль і цукор. Варимо 5 хвилин, після знімаємо з вогню. А коли охолоне до кімнатної температури, вливаємо оцет і рослинне масло.
Тим часом підготуємо скумбрію. Видаляємо голови і плавники, вичищаємо нутрощі. Ретельно промиваємо під холодною проточною водою. Нарізаємо порційними шматочками і укладаємо в скляну посудину. Шари риби чергуємо з нарізаним півкільцями цибулею. Заливаємо теплим маринадом. Скумбрія з цибулею і морквою витримується в маринаді не менше доби.
Скумбрія з цибулею, кетчупом і оцтом
Інгредієнти: скумбрія (заморожена) - 700 г; цибуля - 2 шт.; оцет столовий (9%) - 1 ст. ложка; цукор - 1 ч. ложка; кетчуп - 1 ст. ложка; масло рослинне - 3 ст. ложки; перець чорний (горошком) - 7 шт.; вода - 1 ст.; сіль - 1 ст. ложка. Приготування Зараз розповімо, як засолити скумбрію з цибулею і кетчупом . Для початку разделаем рибку. Буде зручніше, якщо її не до кінця розморозити. Видаляємо голову, хвіст і плавники. Потрошимо тушку. Розрізаємо її вздовж навпіл, видаляємо хребет і прибираємо великі кістки. Філе нарізаємо невеликими шматочками.
Для маринаду цибулю кришимо півкільцями і закладаємо її в каструльку. Заливаємо водою, олією і оцтом. Додаємо кетчуп, сіль, цукор і спеції. Доводимо маринад до кипіння і варимо хвилин 5. Коли він трохи охолоне, пару ложок викладаємо на дно банки, в якій буде маринуватися наша рибка. Зверху - шар філе, потім знову трохи маринаду і так продовжуємо, поки скумбрія не закінчиться. Заливаємо її маринадом і ховаємо в холодильник на добу.
Особливо добре така скумбрія домашньої засолювання йде під молоду відварна картопля (про горілочку ми скромно промовчимо).