Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія, запечена з овочами

Скумбрія, запечена з овочами

22-03-2015, 09:34
3 354
Скумбрія, запечена з овочами
Риби з сімейства скумбриевие (інша назва макрель), поряд з сельдяними і лососевими - одні з найбільш корисних для харчування. В них містяться важливі для організму людини речовини, яких немає в інших продуктах.
Пропонуємо готувати і є скумбрію з овочами - так буде смачно і корисно.
Розповімо, як приготувати скумбрію з овочами.
Відомо безліч рецептів приготування скумбрії, найбільш здорові з них - відварювання, ферментування (тобто, маринування), а також запікання і гасіння.

Скумбрія, тушкована з овочами


Інгредієнти:

  • скумбрія - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • картопля - 2-3 шт. (середнього розміру);

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • мелені спеції (перець духмяний або чорний, гвоздика, лавровий лист);

  • зелень свіжа (петрушка, кінза);

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Скумбрію розбираємо на стейки або филируем і нарізаємо шматочками. Очищений цибулю шаткуємо чверть кільцями і пасеруємо в глибокій сковороді на олії. Додаємо дрібно порізану моркву і картоплю (скибочками). Тушкуємо, прикривши кришкою, періодично помішуючи з додаванням води і спецій практично до повної готовності картоплі. Додаємо в сковороду рибу - просто викладаємо шматочки зверху, накриваємо кришкою і тушкуємо, вже не перемішуючи. Стейки готуються протягом 8-12 хвилин, шматочки - хвилин 5-8. Можна залити вершками або сметаною. Приправляємо рубаним часником і оформляємо зеленню. Дуже смачно і ситно.
    А ще краще приготувати скумбрію з овочами, запечену в духовці - такий рецепт можна вважати ще більш дієтичним, ніж попередній.

    Запечена скумбрія з овочами в духовці


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;

  • перець солодкий - 1-2 шт.;

  • брокколі - близько 200-300 р;

  • спеції;

  • зелень свіжа різна;

  • олія рослинна;

  • лимон.


  • Приготування
    Видаляємо голову, тельбухи, ретельно промиваємо рибку і обсушуємо серветкою. У черевце покласти трохи зелені і пару часточок лимона. Викладаємо не занадто дрібно нарізані овочі і рибку в глибоку, змащену маслом форму. Можна полити вершками або сметаною (тільки не майонезом, ну або, в крайньому випадку, соусом домашнього приготування).
    Скумбрія, запечена з овочами
    Закриваємо форму кришкою (якщо ні кришки, запаковуємо форму фольгою) і поміщаємо в духовку на 20 хвилин. Запікаємо при середній температурі. Відкриваємо кришку (або знімаємо фольгу) і даємо підрум'янитися ще протягом 5-10 хвилин. Перед подачею кропимо лимоном. До скумбрії, запеченого з овочами, можна подати легке несульфитированное світле столове вино, чарку ягідної гіркої настоянки або світле пиво. Скумбрія, запечена у фользі готова!
    Шукайте ще цікаві рецепти приготування цієї риби, тоді радимо зробити скумбрію на грилі - відмінне блюдо для пікніка.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
    Тушкована скумбрія
    Тушкована скумбрія
    Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо
    Запечена скумбрія з лимоном
    Запечена скумбрія з лимоном
    Скумбрія - смачна і корисна рибка. І щоб зберегти всі корисні речовини, що містяться в ній, найкращим способом її приготування, природно запікання. І
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,