Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована скумбрія

Тушкована скумбрія

22-03-2015, 09:33
1 993
Тушкована скумбрія
Про користь риби ми всі прекрасно знаємо, але що дасть ця користь, якщо саму рибу приготувати неправильно, або просто не дотримуватися ніяких основ дієтології. Корисний і одночасно простий рецепт приготування рибних страв - гасіння, якому ми й вирішили присвятити сьогоднішню статтю.

Скумбрія, тушкована з овочами в томатному соусі


Гостра скумбрія в томаті з дайконом - традиційне корейське блюдо, яке неодмінно сподобається любителем погостріше.
Інгредієнти:

  • консервована скумбрія - 470 г;

  • дайкон - 125 г;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • тертий імбир - 1/2 ч. ложки;

  • чилі - за смаком;

  • мірін - 1 ст. ложка;

  • капустяне листя.


  • Приготування
    Дайкон нарізаємо великими кубиками й викладаємо на дно жаровні. Поверх розміщуємо шматочки риби. У невеликій мисці змішуємо сік, що залишився з-під риби з пропущеним через прес часником, соєвим соусом , імбиром, рисовим оцтом і нарізаним перцем чилі. Поливаємо отриманим соусом рибу. Доводимо вміст жаровні до кипіння й тушкуємо 10 хвилин під кришкою, до тих пір, поки дайкон не стане м'яким. Запечена скумбрія з овочами готова!
    Капустяне листя відварюємо в підсоленому окропі 3-4 хвилини. Воду зливаємо, капусту підсушуємо і використовуємо для того, щоб обернути листям шматочки риби з дайконом і соусом.
    Скумбрію, тушковану в мультиварці також можна приготувати за цим рецептом, виклавши інгредієнти в миску, залити їх соусом і вибравши режим «Гасіння» на 20 хвилин.

    Рецепт тушкованою скумбрії


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • скумбрія - 15-2 кг;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томати - 3 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • зелень;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Починаємо готувати скумбрію, тушкований в сметані з підготовки самої риби, її необхідно почистити, промити і нарізати порційними
    Тушкована скумбрія
    шматками. Приправляємо рибу сіллю і перцем і обсмажуємо на рослинному маслі. Тепер візьмемося за овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці, томати та картопля ріжемо кубиками. Обсмажуємо всі овочі, крім картоплі, до напівготовності і перекладаємо в сковороду з рибою, слідом кладемо картоплю.
    Сметану розводимо склянкою води, солимо, перчимо, додаємо зелень і заливаємо отриманою сумішшю нашу рибу і овочі. Доводимо рідина в сковороді до закипання і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкована скумбрія на сковороді буде готова через 25-30 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
    Як приготувати скумбрію на сковороді?
    Як приготувати скумбрію на сковороді?
    Таку смачну і ніжну рибу, як скумбрія можна приготувати різними способами, але найбільш простим і популярним є її обсмажування на сковороді. Ось про
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,
    Скумбрія в мультиварці
    Скумбрія в мультиварці
    Скумбрія - досить смачна і популярна у приготуванні різноманітних страв риба. І сьогодні ми поговоримо про те, як її можна приготувати в мультиварці.