Тушкована скумбрія
Про користь риби ми всі прекрасно знаємо, але що дасть ця користь, якщо саму рибу приготувати неправильно, або просто не дотримуватися ніяких основ дієтології. Корисний і одночасно простий рецепт приготування рибних страв - гасіння, якому ми й вирішили присвятити сьогоднішню статтю.
Гостра скумбрія в томаті з дайконом - традиційне корейське блюдо, яке неодмінно сподобається любителем погостріше.
Інгредієнти:
консервована скумбрія - 470 г;
дайкон - 125 г;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
часник - 1 зубчик;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
тертий імбир - 1/2 ч. ложки;
чилі - за смаком;
мірін - 1 ст. ложка;
капустяне листя.
Приготування
Дайкон нарізаємо великими кубиками й викладаємо на дно жаровні. Поверх розміщуємо шматочки риби. У невеликій мисці змішуємо сік, що залишився з-під риби з пропущеним через прес часником, соєвим соусом , імбиром, рисовим оцтом і нарізаним перцем чилі. Поливаємо отриманим соусом рибу. Доводимо вміст жаровні до кипіння й тушкуємо 10 хвилин під кришкою, до тих пір, поки дайкон не стане м'яким. Запечена скумбрія з овочами готова!
Капустяне листя відварюємо в підсоленому окропі 3-4 хвилини. Воду зливаємо, капусту підсушуємо і використовуємо для того, щоб обернути листям шматочки риби з дайконом і соусом.
Скумбрію, тушковану в мультиварці також можна приготувати за цим рецептом, виклавши інгредієнти в миску, залити їх соусом і вибравши режим «Гасіння» на 20 хвилин.
Інгредієнти:
сметана - 1 ст.;
скумбрія - 15-2 кг;
рослинне масло - 3 ст. ложки;
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
томати - 3 шт.;
картопля - 3 шт.;
зелень;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Починаємо готувати скумбрію, тушкований в сметані з підготовки самої риби, її необхідно почистити, промити і нарізати порційними шматками. Приправляємо рибу сіллю і перцем і обсмажуємо на рослинному маслі. Тепер візьмемося за овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці, томати та картопля ріжемо кубиками. Обсмажуємо всі овочі, крім картоплі, до напівготовності і перекладаємо в сковороду з рибою, слідом кладемо картоплю.
Сметану розводимо склянкою води, солимо, перчимо, додаємо зелень і заливаємо отриманою сумішшю нашу рибу і овочі. Доводимо рідина в сковороді до закипання і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкована скумбрія на сковороді буде готова через 25-30 хвилин.
Скумбрія, тушкована з овочами в томатному соусі
Гостра скумбрія в томаті з дайконом - традиційне корейське блюдо, яке неодмінно сподобається любителем погостріше.
Інгредієнти:
Приготування
Дайкон нарізаємо великими кубиками й викладаємо на дно жаровні. Поверх розміщуємо шматочки риби. У невеликій мисці змішуємо сік, що залишився з-під риби з пропущеним через прес часником, соєвим соусом , імбиром, рисовим оцтом і нарізаним перцем чилі. Поливаємо отриманим соусом рибу. Доводимо вміст жаровні до кипіння й тушкуємо 10 хвилин під кришкою, до тих пір, поки дайкон не стане м'яким. Запечена скумбрія з овочами готова!
Капустяне листя відварюємо в підсоленому окропі 3-4 хвилини. Воду зливаємо, капусту підсушуємо і використовуємо для того, щоб обернути листям шматочки риби з дайконом і соусом.
Скумбрію, тушковану в мультиварці також можна приготувати за цим рецептом, виклавши інгредієнти в миску, залити їх соусом і вибравши режим «Гасіння» на 20 хвилин.
Рецепт тушкованою скумбрії
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо готувати скумбрію, тушкований в сметані з підготовки самої риби, її необхідно почистити, промити і нарізати порційними шматками. Приправляємо рибу сіллю і перцем і обсмажуємо на рослинному маслі. Тепер візьмемося за овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці, томати та картопля ріжемо кубиками. Обсмажуємо всі овочі, крім картоплі, до напівготовності і перекладаємо в сковороду з рибою, слідом кладемо картоплю.
Сметану розводимо склянкою води, солимо, перчимо, додаємо зелень і заливаємо отриманою сумішшю нашу рибу і овочі. Доводимо рідина в сковороді до закипання і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкована скумбрія на сковороді буде готова через 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Як приготувати скумбрію на сковороді?
Таку смачну і ніжну рибу, як скумбрія можна приготувати різними способами, але найбільш простим і популярним є її обсмажування на сковороді. Ось про
Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,
Скумбрія в мультиварці
Скумбрія - досить смачна і популярна у приготуванні різноманітних страв риба. І сьогодні ми поговоримо про те, як її можна приготувати в мультиварці.