Про користь риби ми всі прекрасно знаємо, але що дасть ця користь, якщо саму рибу приготувати неправильно, або просто не дотримуватися ніяких основ дієтології. Корисний і одночасно простий рецепт приготування рибних страв - гасіння, якому ми й вирішили присвятити сьогоднішню статтю.
Скумбрія, тушкована з овочами в томатному соусі
Гостра скумбрія в томаті з дайконом - традиційне корейське блюдо, яке неодмінно сподобається любителем погостріше.
Інгредієнти: консервована скумбрія - 470 г; дайкон - 125 г; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; часник - 1 зубчик; соєвий соус - 3 ст. ложки; тертий імбир - 1/2 ч. ложки; чилі - за смаком; мірін - 1 ст. ложка; капустяне листя. Приготування Дайкон нарізаємо великими кубиками й викладаємо на дно жаровні. Поверх розміщуємо шматочки риби. У невеликій мисці змішуємо сік, що залишився з-під риби з пропущеним через прес часником, соєвим соусом , імбиром, рисовим оцтом і нарізаним перцем чилі. Поливаємо отриманим соусом рибу. Доводимо вміст жаровні до кипіння й тушкуємо 10 хвилин під кришкою, до тих пір, поки дайкон не стане м'яким. Запечена скумбрія з овочами готова!
Капустяне листя відварюємо в підсоленому окропі 3-4 хвилини. Воду зливаємо, капусту підсушуємо і використовуємо для того, щоб обернути листям шматочки риби з дайконом і соусом.
Скумбрію, тушковану в мультиварці також можна приготувати за цим рецептом, виклавши інгредієнти в миску, залити їх соусом і вибравши режим «Гасіння» на 20 хвилин.
Рецепт тушкованою скумбрії
Інгредієнти: сметана - 1 ст.; скумбрія - 15-2 кг; рослинне масло - 3 ст. ложки; ріпчаста цибуля - 3 шт.; морква - 2 шт.; томати - 3 шт.; картопля - 3 шт.; зелень; сіль, перець - за смаком. Приготування Починаємо готувати скумбрію, тушкований в сметані з підготовки самої риби, її необхідно почистити, промити і нарізати порційними
шматками. Приправляємо рибу сіллю і перцем і обсмажуємо на рослинному маслі. Тепер візьмемося за овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці, томати та картопля ріжемо кубиками. Обсмажуємо всі овочі, крім картоплі, до напівготовності і перекладаємо в сковороду з рибою, слідом кладемо картоплю.
Сметану розводимо склянкою води, солимо, перчимо, додаємо зелень і заливаємо отриманою сумішшю нашу рибу і овочі. Доводимо рідина в сковороді до закипання і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкована скумбрія на сковороді буде готова через 25-30 хвилин.