Вернуться назад Распечатать

Тушкована скумбрія

Тушкована скумбрія
Про користь риби ми всі прекрасно знаємо, але що дасть ця користь, якщо саму рибу приготувати неправильно, або просто не дотримуватися ніяких основ дієтології. Корисний і одночасно простий рецепт приготування рибних страв - гасіння, якому ми й вирішили присвятити сьогоднішню статтю.

Скумбрія, тушкована з овочами в томатному соусі


Гостра скумбрія в томаті з дайконом - традиційне корейське блюдо, яке неодмінно сподобається любителем погостріше.
Інгредієнти:

  • консервована скумбрія - 470 г;

  • дайкон - 125 г;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • тертий імбир - 1/2 ч. ложки;

  • чилі - за смаком;

  • мірін - 1 ст. ложка;

  • капустяне листя.


  • Приготування
    Дайкон нарізаємо великими кубиками й викладаємо на дно жаровні. Поверх розміщуємо шматочки риби. У невеликій мисці змішуємо сік, що залишився з-під риби з пропущеним через прес часником, соєвим соусом , імбиром, рисовим оцтом і нарізаним перцем чилі. Поливаємо отриманим соусом рибу. Доводимо вміст жаровні до кипіння й тушкуємо 10 хвилин під кришкою, до тих пір, поки дайкон не стане м'яким. Запечена скумбрія з овочами готова!
    Капустяне листя відварюємо в підсоленому окропі 3-4 хвилини. Воду зливаємо, капусту підсушуємо і використовуємо для того, щоб обернути листям шматочки риби з дайконом і соусом.
    Скумбрію, тушковану в мультиварці також можна приготувати за цим рецептом, виклавши інгредієнти в миску, залити їх соусом і вибравши режим «Гасіння» на 20 хвилин.

    Рецепт тушкованою скумбрії


    Інгредієнти:

  • сметана - 1 ст.;

  • скумбрія - 15-2 кг;

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томати - 3 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • зелень;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Починаємо готувати скумбрію, тушкований в сметані з підготовки самої риби, її необхідно почистити, промити і нарізати порційними
    Тушкована скумбрія
    шматками. Приправляємо рибу сіллю і перцем і обсмажуємо на рослинному маслі. Тепер візьмемося за овочі: цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці, томати та картопля ріжемо кубиками. Обсмажуємо всі овочі, крім картоплі, до напівготовності і перекладаємо в сковороду з рибою, слідом кладемо картоплю.
    Сметану розводимо склянкою води, солимо, перчимо, додаємо зелень і заливаємо отриманою сумішшю нашу рибу і овочі. Доводимо рідина в сковороді до закипання і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкована скумбрія на сковороді буде готова через 25-30 хвилин.