Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати скумбрію на сковороді?

Як приготувати скумбрію на сковороді?

22-03-2015, 09:33
2 103
Як приготувати скумбрію на сковороді?
Ніжну скумбрію можна приготувати різними способами, але найбільш простим і популярним був і залишається спосіб приготування риби на сковороді. Смаження і тушкування на сковороді займають мінімум часу і дозволяють контролювати процес готування безпосередньо спостерігаючи за ним. Завдяки цьому риба не виходить пережареної, або навпаки - сирий. Як готувати скумбрію на сковороді читайте в нашій статті.

Як смажити скумбрію на сковороді з ароматним маслом?


Інгредієнти:

  • філе скумбрії - 8 шт.;

  • борошно - 75 г;

  • вершкове масло - 25 г;

  • лимон.


  • Для масла:

  • вершкове масло - 100 г;

  • свіжі трави (кріп, петрушка, базилік, чебрець та ін) - 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Перед тим, як посмажити скумбрію на сковороді, м'яке вершкове масло збиваємо за допомогою блендера до кремоподібного стану. До олії додаємо 2 столові ложки нарізаних трав і трохи лимонного соку. Для такого ароматного масла також можна взяти і сухі трави, але попередньо їх потрібно розім'яти товкачиком, щоб пустити аромат. Готове масло викладаємо на клейонку і звертаємо ковбаскою. Кладемо ковбаску в холодильник і залишаємо там до повного охолодження.
    Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і перцем. Обвалюємо рибне філе в борошні, залишки стряхиваем. На бік з м'якоттю кладемо шматочок вершкового масла без добавок і обсмажуємо рибу олійною стороною вниз близько 2-3 хвилин, після чого перевертаємо шкіркою вниз і готуємо ще 2-3 хвилини.
    Подаємо філе скумбрії з скибочкою лимона і шматочком ароматного масла, покладеного поверх.

    Скумбрія на сковороді з соусом бретонн


    Інгредієнти:

  • філе макрелі - 8 шт.;

  • борошно з сіллю і перцем;

  • вершкове масло - 40 р.


  • Соус бретонн:

  • вершкове масло - 55 г;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • білий винний оцет - 2 ч. ложки;

  • петрушка.


  • Приготування
    Розігріваємо Сковороду на середньому вогні. Шматочки філе обвалюємо в борошні, залишки стряхиваем. М'якоть риби змащуємо м'яким вершковим маслом і викладаємо змазаній стороною на сковороду. Скільки смажити скумбрію на сковороді залежить від розмірів самої риби, проте зазвичай вистачає по 4-5 хвилин з кожної зі сторін на невеликому вогні.
    Поки риба обсмажується, займемося соусом: у миску кладемо жовтки, гірчицю , винний оцет і додаємо нарізану петрушку. Ретельно все збиваємо до утворення однорідної маси.
    Готову рибу подаємо з гарніром з відварного картоплі і приготованим соусом.

    Як тушкувати скумбрію на сковороді?


    Це блюдо корейської кухні призначений спеціально для любителів оригінального смаку і незвичайних способів приготування. Для даного рецепту нам знадобиться капуста кімчі, яку можна купити в будь-якому спеціалізованому магазині східної кухні, але легше приготувати її самостійно, тим більше, що рецепт нам вже доводилося розбирати раннє.
    Інгредієнти:

  • консервована макрель - 2 банки;

  • кімчі власного приготування - 2 ст.+ сік з-під неї - 3 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик;

  • подрібнений імбир - 1 ч. ложка;

  • сушений чилі - за смаком;

  • соєвий соус - 1-2 ст. ложки;

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Як приготувати скумбрію на сковороді?
    У мисці змішуємо 1/4 склянки соку з-під консервованої риби з подрібненим часником і імбирем, а також з чилі і соєвим соусом. В отриману суміш додаємо сік з-під кимчи і відставляємо суміш в бік.
    На сковороді розігріваємо кунжутне масло і викладаємо рибу разом з крупно нарізаним луком і капустою кімчі. Заливаємо вміст сковороди приготованим раніше соусом і водою. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь. Приготування тушкованою скумбрії на сковороді займе 15-20 хвилин під кришкою, після чого страва додатково можна приправити бажаним кількістю соєвого соусу. Подаємо з подрібненою зеленою цибулею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як посолити скумбрію?
    Як посолити скумбрію?
    Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
    Тушкована скумбрія
    Тушкована скумбрія
    Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,
    Скумбрія в мультиварці
    Скумбрія в мультиварці
    Скумбрія - досить смачна і популярна у приготуванні різноманітних страв риба. І сьогодні ми поговоримо про те, як її можна приготувати в мультиварці.