Як приготувати скумбрію на сковороді?
Ніжну скумбрію можна приготувати різними способами, але найбільш простим і популярним був і залишається спосіб приготування риби на сковороді. Смаження і тушкування на сковороді займають мінімум часу і дозволяють контролювати процес готування безпосередньо спостерігаючи за ним. Завдяки цьому риба не виходить пережареної, або навпаки - сирий. Як готувати скумбрію на сковороді читайте в нашій статті.
Інгредієнти:
філе скумбрії - 8 шт.;
борошно - 75 г;
вершкове масло - 25 г;
лимон.
Для масла:
вершкове масло - 100 г;
свіжі трави (кріп, петрушка, базилік, чебрець та ін) - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ч. ложка.
Приготування
Перед тим, як посмажити скумбрію на сковороді, м'яке вершкове масло збиваємо за допомогою блендера до кремоподібного стану. До олії додаємо 2 столові ложки нарізаних трав і трохи лимонного соку. Для такого ароматного масла також можна взяти і сухі трави, але попередньо їх потрібно розім'яти товкачиком, щоб пустити аромат. Готове масло викладаємо на клейонку і звертаємо ковбаскою. Кладемо ковбаску в холодильник і залишаємо там до повного охолодження.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і перцем. Обвалюємо рибне філе в борошні, залишки стряхиваем. На бік з м'якоттю кладемо шматочок вершкового масла без добавок і обсмажуємо рибу олійною стороною вниз близько 2-3 хвилин, після чого перевертаємо шкіркою вниз і готуємо ще 2-3 хвилини.
Подаємо філе скумбрії з скибочкою лимона і шматочком ароматного масла, покладеного поверх.
Інгредієнти:
філе макрелі - 8 шт.;
борошно з сіллю і перцем;
вершкове масло - 40 р.
Соус бретонн:
вершкове масло - 55 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
білий винний оцет - 2 ч. ложки;
петрушка.
Приготування
Розігріваємо Сковороду на середньому вогні. Шматочки філе обвалюємо в борошні, залишки стряхиваем. М'якоть риби змащуємо м'яким вершковим маслом і викладаємо змазаній стороною на сковороду. Скільки смажити скумбрію на сковороді залежить від розмірів самої риби, проте зазвичай вистачає по 4-5 хвилин з кожної зі сторін на невеликому вогні.
Поки риба обсмажується, займемося соусом: у миску кладемо жовтки, гірчицю , винний оцет і додаємо нарізану петрушку. Ретельно все збиваємо до утворення однорідної маси.
Готову рибу подаємо з гарніром з відварного картоплі і приготованим соусом.
Це блюдо корейської кухні призначений спеціально для любителів оригінального смаку і незвичайних способів приготування. Для даного рецепту нам знадобиться капуста кімчі, яку можна купити в будь-якому спеціалізованому магазині східної кухні, але легше приготувати її самостійно, тим більше, що рецепт нам вже доводилося розбирати раннє.
Інгредієнти:
консервована макрель - 2 банки;
кімчі власного приготування - 2 ст.+ сік з-під неї - 3 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
кунжутне масло - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
подрібнений імбир - 1 ч. ложка;
сушений чилі - за смаком;
соєвий соус - 1-2 ст. ложки;
вода - 1 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
зелену цибулю.
Приготування
У мисці змішуємо 1/4 склянки соку з-під консервованої риби з подрібненим часником і імбирем, а також з чилі і соєвим соусом. В отриману суміш додаємо сік з-під кимчи і відставляємо суміш в бік.
На сковороді розігріваємо кунжутне масло і викладаємо рибу разом з крупно нарізаним луком і капустою кімчі. Заливаємо вміст сковороди приготованим раніше соусом і водою. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь. Приготування тушкованою скумбрії на сковороді займе 15-20 хвилин під кришкою, після чого страва додатково можна приправити бажаним кількістю соєвого соусу. Подаємо з подрібненою зеленою цибулею.
Як смажити скумбрію на сковороді з ароматним маслом?
Інгредієнти:
Для масла:
Приготування
Перед тим, як посмажити скумбрію на сковороді, м'яке вершкове масло збиваємо за допомогою блендера до кремоподібного стану. До олії додаємо 2 столові ложки нарізаних трав і трохи лимонного соку. Для такого ароматного масла також можна взяти і сухі трави, але попередньо їх потрібно розім'яти товкачиком, щоб пустити аромат. Готове масло викладаємо на клейонку і звертаємо ковбаскою. Кладемо ковбаску в холодильник і залишаємо там до повного охолодження.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і перцем. Обвалюємо рибне філе в борошні, залишки стряхиваем. На бік з м'якоттю кладемо шматочок вершкового масла без добавок і обсмажуємо рибу олійною стороною вниз близько 2-3 хвилин, після чого перевертаємо шкіркою вниз і готуємо ще 2-3 хвилини.
Подаємо філе скумбрії з скибочкою лимона і шматочком ароматного масла, покладеного поверх.
Скумбрія на сковороді з соусом бретонн
Інгредієнти:
Соус бретонн:
Приготування
Розігріваємо Сковороду на середньому вогні. Шматочки філе обвалюємо в борошні, залишки стряхиваем. М'якоть риби змащуємо м'яким вершковим маслом і викладаємо змазаній стороною на сковороду. Скільки смажити скумбрію на сковороді залежить від розмірів самої риби, проте зазвичай вистачає по 4-5 хвилин з кожної зі сторін на невеликому вогні.
Поки риба обсмажується, займемося соусом: у миску кладемо жовтки, гірчицю , винний оцет і додаємо нарізану петрушку. Ретельно все збиваємо до утворення однорідної маси.
Готову рибу подаємо з гарніром з відварного картоплі і приготованим соусом.
Як тушкувати скумбрію на сковороді?
Це блюдо корейської кухні призначений спеціально для любителів оригінального смаку і незвичайних способів приготування. Для даного рецепту нам знадобиться капуста кімчі, яку можна купити в будь-якому спеціалізованому магазині східної кухні, але легше приготувати її самостійно, тим більше, що рецепт нам вже доводилося розбирати раннє.
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішуємо 1/4 склянки соку з-під консервованої риби з подрібненим часником і імбирем, а також з чилі і соєвим соусом. В отриману суміш додаємо сік з-під кимчи і відставляємо суміш в бік.
На сковороді розігріваємо кунжутне масло і викладаємо рибу разом з крупно нарізаним луком і капустою кімчі. Заливаємо вміст сковороди приготованим раніше соусом і водою. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь. Приготування тушкованою скумбрії на сковороді займе 15-20 хвилин під кришкою, після чого страва додатково можна приправити бажаним кількістю соєвого соусу. Подаємо з подрібненою зеленою цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посолити скумбрію?
Скумбрія по праву вважається однією з найбільш корисних риб. Можливо, саме з цієї причини вона і стала так поширена. В наші дні скумбрію готують
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Тушкована скумбрія
Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,
Скумбрія в мультиварці
Скумбрія - досить смачна і популярна у приготуванні різноманітних страв риба. І сьогодні ми поговоримо про те, як її можна приготувати в мультиварці.