Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія в мультиварці

Скумбрія в мультиварці

19-01-2015, 11:46
3 085
Скумбрія в мультиварці
Скумбрія не просто дешева і смачна риба, але і вельми популярна, завдяки чому ми маємо широкий асортимент рецептів приготування цієї риби зі всіх куточків світу. Як приготувати скумбрію в мультиварці не тільки швидко, але і смачно, ми розповімо в цій статті.

Рецепт скумбрії, тушкованої в мультиварці


Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 шт.;

  • сметана - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчасту цибуля - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія;

  • томат - 1 шт.


  • Приготування
    Страви з скумбрії в мультиварці можна приготувати не тільки просто, але й швидко, і цей рецепт - прямий тому доказ.
    Розігріваємо мультиварку з рослинним маслом в режимі «Випічка». Цибулю дрібно ріжемо, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі в мультиварці до м'якості.
    Поки цибулю і моркву готуються займемося рибою. Скумбрію необхідно очистити від нутрощів, відрізати голову і плавники, після чого нарізати на порційні шматки. Нарізану скумбрію слід приправити сіллю і перцем.
    Половину овочевої засмажки відкладаємо, а на іншу половину розкладаємо шматочки риби. Змащуємо шар риби сметаною, розкладаємо поверх залишилася засмажку. Поверх цибулі і моркви викладаємо кільця томату. Знову посипаємо все сіллю і перцем і закриваємо каструлю кришкою. Встановлюємо режим «Гасіння» на 1 годину.
    Скумбрія з овочами, приготована в мультиварці, чудово поєднується з гарніром з рису, або відварного картоплі . Якщо у вас під рукою не виявилося скумбрії - сміливо повторюйте рецепт з будь-якою іншою рибою.

    Скумбрія, запечена в мультиварці у фользі


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • зелень кропу - 1 пучок;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рибу чистимо та миємо, при необхідності потрошимо, вирізаємо голову і плавники. Гарненько натираємо рибу сіллю і перцем. Якщо у вас в арсеналі не знайшлося свіжого фенхелю, то використовуйте його насіння, попередньо розтерши їх в ступці або кавомолці. У разі, якщо ви використовуєте насіння фенхелю - натирайте ними риби разом з сіллю і перцем. Якщо ж зелень свіжа, то нафаршируйте нею черевну порожнину разом з парою часточок лимона і шматочком вершкового масла. З половини лимона вичавте сік прямо поверх рибної тушки.
    Оберніть скумбрію фольгою і помістіть в чашу мультиварки на 50-60 хвилин (залежно від розміру тушки) в режимі «Випічка». Якщо ви бажаєте щоб риба стала більш рум'яної, то попередньо обсмажте її, а вже після обертайте фольгою.

    Скумбрія на пару в мультиварці


    Інгредієнти:

  • макрель - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжий коріандр - 1 пучок;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • червоний цибуля - 1/2 шт.;

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • сік 1 лайма;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Часник і обидва види цибулі поміщаємо в блендер і подрібнюємо. Зверніть увагу, що цибуля і часник не слід перетворювати на пюре,
    Скумбрія в мультиварці
    досить просто подрібнити овочі не занадто дрібними шматками. До нарізання цибулі і часнику додаємо подрібнений коріандр і перець чилі (без насіння і перегородок).
    Макрель чистимо, голови і плавники відрізаємо. Фаршируємо черевну порожнину риби цибулевої масою і заколюємо черевце зубочистками.
    У мисці змішуємо сік лайма і соєвий соус, і перешкодимо рибу в отриманий маринад на 30 хвилин. Після закінчення часу, кладемо скумбрію в контейнер для варіння на пару, а в саму каструлю наливаємо 4 мультиварочних склянки води. Поміщаємо контейнер з рибою в чашу мультиварки і виставляємо режим «Варка на пару» на 20-30 хвилин (залежно від марки мультиварки і розмірів самої скумбрії).
    Подаємо рибу з легким овочевим салатом і келихом вина. Таке легке і ситне блюдо неодмінно припаде до смаку кожному.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
    Тушкована скумбрія
    Тушкована скумбрія
    Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,