Скумбрія в мультиварці
Скумбрія не просто дешева і смачна риба, але і вельми популярна, завдяки чому ми маємо широкий асортимент рецептів приготування цієї риби зі всіх куточків світу. Як приготувати скумбрію в мультиварці не тільки швидко, але і смачно, ми розповімо в цій статті.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 шт.;
сметана - 100 г;
морква - 1 шт.;
ріпчасту цибуля - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
томат - 1 шт.
Приготування
Страви з скумбрії в мультиварці можна приготувати не тільки просто, але й швидко, і цей рецепт - прямий тому доказ.
Розігріваємо мультиварку з рослинним маслом в режимі «Випічка». Цибулю дрібно ріжемо, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі в мультиварці до м'якості.
Поки цибулю і моркву готуються займемося рибою. Скумбрію необхідно очистити від нутрощів, відрізати голову і плавники, після чого нарізати на порційні шматки. Нарізану скумбрію слід приправити сіллю і перцем.
Половину овочевої засмажки відкладаємо, а на іншу половину розкладаємо шматочки риби. Змащуємо шар риби сметаною, розкладаємо поверх залишилася засмажку. Поверх цибулі і моркви викладаємо кільця томату. Знову посипаємо все сіллю і перцем і закриваємо каструлю кришкою. Встановлюємо режим «Гасіння» на 1 годину.
Скумбрія з овочами, приготована в мультиварці, чудово поєднується з гарніром з рису, або відварного картоплі . Якщо у вас під рукою не виявилося скумбрії - сміливо повторюйте рецепт з будь-якою іншою рибою.
Інгредієнти:
скумбрія - 2 шт.;
лимон - 1 шт.;
зелень кропу - 1 пучок;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Рибу чистимо та миємо, при необхідності потрошимо, вирізаємо голову і плавники. Гарненько натираємо рибу сіллю і перцем. Якщо у вас в арсеналі не знайшлося свіжого фенхелю, то використовуйте його насіння, попередньо розтерши їх в ступці або кавомолці. У разі, якщо ви використовуєте насіння фенхелю - натирайте ними риби разом з сіллю і перцем. Якщо ж зелень свіжа, то нафаршируйте нею черевну порожнину разом з парою часточок лимона і шматочком вершкового масла. З половини лимона вичавте сік прямо поверх рибної тушки.
Оберніть скумбрію фольгою і помістіть в чашу мультиварки на 50-60 хвилин (залежно від розміру тушки) в режимі «Випічка». Якщо ви бажаєте щоб риба стала більш рум'яної, то попередньо обсмажте її, а вже після обертайте фольгою.
Інгредієнти:
макрель - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
свіжий коріандр - 1 пучок;
перець чилі - 1 шт.;
червоний цибуля - 1/2 шт.;
зелена цибуля - 2 пера;
сік 1 лайма;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Часник і обидва види цибулі поміщаємо в блендер і подрібнюємо. Зверніть увагу, що цибуля і часник не слід перетворювати на пюре, досить просто подрібнити овочі не занадто дрібними шматками. До нарізання цибулі і часнику додаємо подрібнений коріандр і перець чилі (без насіння і перегородок).
Макрель чистимо, голови і плавники відрізаємо. Фаршируємо черевну порожнину риби цибулевої масою і заколюємо черевце зубочистками.
У мисці змішуємо сік лайма і соєвий соус, і перешкодимо рибу в отриманий маринад на 30 хвилин. Після закінчення часу, кладемо скумбрію в контейнер для варіння на пару, а в саму каструлю наливаємо 4 мультиварочних склянки води. Поміщаємо контейнер з рибою в чашу мультиварки і виставляємо режим «Варка на пару» на 20-30 хвилин (залежно від марки мультиварки і розмірів самої скумбрії).
Подаємо рибу з легким овочевим салатом і келихом вина. Таке легке і ситне блюдо неодмінно припаде до смаку кожному.
Рецепт скумбрії, тушкованої в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Страви з скумбрії в мультиварці можна приготувати не тільки просто, але й швидко, і цей рецепт - прямий тому доказ.
Розігріваємо мультиварку з рослинним маслом в режимі «Випічка». Цибулю дрібно ріжемо, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі в мультиварці до м'якості.
Поки цибулю і моркву готуються займемося рибою. Скумбрію необхідно очистити від нутрощів, відрізати голову і плавники, після чого нарізати на порційні шматки. Нарізану скумбрію слід приправити сіллю і перцем.
Половину овочевої засмажки відкладаємо, а на іншу половину розкладаємо шматочки риби. Змащуємо шар риби сметаною, розкладаємо поверх залишилася засмажку. Поверх цибулі і моркви викладаємо кільця томату. Знову посипаємо все сіллю і перцем і закриваємо каструлю кришкою. Встановлюємо режим «Гасіння» на 1 годину.
Скумбрія з овочами, приготована в мультиварці, чудово поєднується з гарніром з рису, або відварного картоплі . Якщо у вас під рукою не виявилося скумбрії - сміливо повторюйте рецепт з будь-якою іншою рибою.
Скумбрія, запечена в мультиварці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Рибу чистимо та миємо, при необхідності потрошимо, вирізаємо голову і плавники. Гарненько натираємо рибу сіллю і перцем. Якщо у вас в арсеналі не знайшлося свіжого фенхелю, то використовуйте його насіння, попередньо розтерши їх в ступці або кавомолці. У разі, якщо ви використовуєте насіння фенхелю - натирайте ними риби разом з сіллю і перцем. Якщо ж зелень свіжа, то нафаршируйте нею черевну порожнину разом з парою часточок лимона і шматочком вершкового масла. З половини лимона вичавте сік прямо поверх рибної тушки.
Оберніть скумбрію фольгою і помістіть в чашу мультиварки на 50-60 хвилин (залежно від розміру тушки) в режимі «Випічка». Якщо ви бажаєте щоб риба стала більш рум'яної, то попередньо обсмажте її, а вже після обертайте фольгою.
Скумбрія на пару в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Часник і обидва види цибулі поміщаємо в блендер і подрібнюємо. Зверніть увагу, що цибуля і часник не слід перетворювати на пюре, досить просто подрібнити овочі не занадто дрібними шматками. До нарізання цибулі і часнику додаємо подрібнений коріандр і перець чилі (без насіння і перегородок).
Макрель чистимо, голови і плавники відрізаємо. Фаршируємо черевну порожнину риби цибулевої масою і заколюємо черевце зубочистками.
У мисці змішуємо сік лайма і соєвий соус, і перешкодимо рибу в отриманий маринад на 30 хвилин. Після закінчення часу, кладемо скумбрію в контейнер для варіння на пару, а в саму каструлю наливаємо 4 мультиварочних склянки води. Поміщаємо контейнер з рибою в чашу мультиварки і виставляємо режим «Варка на пару» на 20-30 хвилин (залежно від марки мультиварки і розмірів самої скумбрії).
Подаємо рибу з легким овочевим салатом і келихом вина. Таке легке і ситне блюдо неодмінно припаде до смаку кожному.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фарширована скумбрія
Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
Скумбрія, запечена з овочами
Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
Скумбрія з картоплею в духовці
Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
Тушкована скумбрія
Про користь риби для нашого харчування постійно нагадують дієтологи. І щадним режимом її приготування, звичайно ж, є гасіння. І сьогодні ми розповімо
Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,