Скумбрія не просто дешева і смачна риба, але і вельми популярна, завдяки чому ми маємо широкий асортимент рецептів приготування цієї риби зі всіх куточків світу. Як приготувати скумбрію в мультиварці не тільки швидко, але і смачно, ми розповімо в цій статті.
Рецепт скумбрії, тушкованої в мультиварці
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; сметана - 100 г; морква - 1 шт.; ріпчасту цибуля - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; томат - 1 шт. Приготування Страви з скумбрії в мультиварці можна приготувати не тільки просто, але й швидко, і цей рецепт - прямий тому доказ.
Розігріваємо мультиварку з рослинним маслом в режимі «Випічка». Цибулю дрібно ріжемо, а моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо овочі в мультиварці до м'якості.
Поки цибулю і моркву готуються займемося рибою. Скумбрію необхідно очистити від нутрощів, відрізати голову і плавники, після чого нарізати на порційні шматки. Нарізану скумбрію слід приправити сіллю і перцем.
Половину овочевої засмажки відкладаємо, а на іншу половину розкладаємо шматочки риби. Змащуємо шар риби сметаною, розкладаємо поверх залишилася засмажку. Поверх цибулі і моркви викладаємо кільця томату. Знову посипаємо все сіллю і перцем і закриваємо каструлю кришкою. Встановлюємо режим «Гасіння» на 1 годину.
Скумбрія з овочами, приготована в мультиварці, чудово поєднується з гарніром з рису, або відварного картоплі . Якщо у вас під рукою не виявилося скумбрії - сміливо повторюйте рецепт з будь-якою іншою рибою.
Скумбрія, запечена в мультиварці у фользі
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; лимон - 1 шт.; зелень кропу - 1 пучок; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Рибу чистимо та миємо, при необхідності потрошимо, вирізаємо голову і плавники. Гарненько натираємо рибу сіллю і перцем. Якщо у вас в арсеналі не знайшлося свіжого фенхелю, то використовуйте його насіння, попередньо розтерши їх в ступці або кавомолці. У разі, якщо ви використовуєте насіння фенхелю - натирайте ними риби разом з сіллю і перцем. Якщо ж зелень свіжа, то нафаршируйте нею черевну порожнину разом з парою часточок лимона і шматочком вершкового масла. З половини лимона вичавте сік прямо поверх рибної тушки.
Оберніть скумбрію фольгою і помістіть в чашу мультиварки на 50-60 хвилин (залежно від розміру тушки) в режимі «Випічка». Якщо ви бажаєте щоб риба стала більш рум'яної, то попередньо обсмажте її, а вже після обертайте фольгою.
Скумбрія на пару в мультиварці
Інгредієнти: макрель - 2 шт.; часник - 2 зубчики; свіжий коріандр - 1 пучок; перець чилі - 1 шт.; червоний цибуля - 1/2 шт.; зелена цибуля - 2 пера; сік 1 лайма; соєвий соус - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Часник і обидва види цибулі поміщаємо в блендер і подрібнюємо. Зверніть увагу, що цибуля і часник не слід перетворювати на пюре,
досить просто подрібнити овочі не занадто дрібними шматками. До нарізання цибулі і часнику додаємо подрібнений коріандр і перець чилі (без насіння і перегородок).
Макрель чистимо, голови і плавники відрізаємо. Фаршируємо черевну порожнину риби цибулевої масою і заколюємо черевце зубочистками.
У мисці змішуємо сік лайма і соєвий соус, і перешкодимо рибу в отриманий маринад на 30 хвилин. Після закінчення часу, кладемо скумбрію в контейнер для варіння на пару, а в саму каструлю наливаємо 4 мультиварочних склянки води. Поміщаємо контейнер з рибою в чашу мультиварки і виставляємо режим «Варка на пару» на 20-30 хвилин (залежно від марки мультиварки і розмірів самої скумбрії).
Подаємо рибу з легким овочевим салатом і келихом вина. Таке легке і ситне блюдо неодмінно припаде до смаку кожному.