Ніжну скумбрію можна приготувати різними способами, але найбільш простим і популярним був і залишається спосіб приготування риби на сковороді. Смаження і тушкування на сковороді займають мінімум часу і дозволяють контролювати процес готування безпосередньо спостерігаючи за ним. Завдяки цьому риба не виходить пережареної, або навпаки - сирий. Як готувати скумбрію на сковороді читайте в нашій статті.
Як смажити скумбрію на сковороді з ароматним маслом?
Інгредієнти: філе скумбрії - 8 шт.; борошно - 75 г; вершкове масло - 25 г; лимон. Для масла:
вершкове масло - 100 г; свіжі трави (кріп, петрушка, базилік, чебрець та ін) - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як посмажити скумбрію на сковороді, м'яке вершкове масло збиваємо за допомогою блендера до кремоподібного стану. До олії додаємо 2 столові ложки нарізаних трав і трохи лимонного соку. Для такого ароматного масла також можна взяти і сухі трави, але попередньо їх потрібно розім'яти товкачиком, щоб пустити аромат. Готове масло викладаємо на клейонку і звертаємо ковбаскою. Кладемо ковбаску в холодильник і залишаємо там до повного охолодження.
Борошно просіваємо і змішуємо з сіллю і перцем. Обвалюємо рибне філе в борошні, залишки стряхиваем. На бік з м'якоттю кладемо шматочок вершкового масла без добавок і обсмажуємо рибу олійною стороною вниз близько 2-3 хвилин, після чого перевертаємо шкіркою вниз і готуємо ще 2-3 хвилини.
Подаємо філе скумбрії з скибочкою лимона і шматочком ароматного масла, покладеного поверх.
Скумбрія на сковороді з соусом бретонн
Інгредієнти: філе макрелі - 8 шт.; борошно з сіллю і перцем; вершкове масло - 40 р. Соус бретонн:
вершкове масло - 55 г; яєчні жовтки - 2 шт.; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; білий винний оцет - 2 ч. ложки; петрушка. Приготування Розігріваємо Сковороду на середньому вогні. Шматочки філе обвалюємо в борошні, залишки стряхиваем. М'якоть риби змащуємо м'яким вершковим маслом і викладаємо змазаній стороною на сковороду. Скільки смажити скумбрію на сковороді залежить від розмірів самої риби, проте зазвичай вистачає по 4-5 хвилин з кожної зі сторін на невеликому вогні.
Поки риба обсмажується, займемося соусом: у миску кладемо жовтки, гірчицю , винний оцет і додаємо нарізану петрушку. Ретельно все збиваємо до утворення однорідної маси.
Готову рибу подаємо з гарніром з відварного картоплі і приготованим соусом.
Як тушкувати скумбрію на сковороді?
Це блюдо корейської кухні призначений спеціально для любителів оригінального смаку і незвичайних способів приготування. Для даного рецепту нам знадобиться капуста кімчі, яку можна купити в будь-якому спеціалізованому магазині східної кухні, але легше приготувати її самостійно, тим більше, що рецепт нам вже доводилося розбирати раннє.
Інгредієнти: консервована макрель - 2 банки; кімчі власного приготування - 2 ст.+ сік з-під неї - 3 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; кунжутне масло - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; подрібнений імбир - 1 ч. ложка; сушений чилі - за смаком; соєвий соус - 1-2 ст. ложки; вода - 1 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; зелену цибулю. Приготування У мисці змішуємо 1/4 склянки соку з-під консервованої риби з подрібненим часником і імбирем, а також з чилі і соєвим соусом. В отриману суміш додаємо сік з-під кимчи і відставляємо суміш в бік.
На сковороді розігріваємо кунжутне масло і викладаємо рибу разом з крупно нарізаним луком і капустою кімчі. Заливаємо вміст сковороди приготованим раніше соусом і водою. Доводимо рідину до кипіння і зменшуємо вогонь. Приготування тушкованою скумбрії на сковороді займе 15-20 хвилин під кришкою, після чого страва додатково можна приправити бажаним кількістю соєвого соусу. Подаємо з подрібненою зеленою цибулею.