Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скумбрія на грилі - рецепти

Скумбрія на грилі - рецепти

21-03-2015, 21:27
4 557
Скумбрія на грилі - рецепти
Влітку складно придумати відпочинок краще, ніж на природі. Свіже повітря, запах багаття - неодмінні атрибути вилазки, а що найчастіше ми готуємо на пікніках? Ну звичайно - шашлик. Крім традиційного шашлику з м'яса рекомендуємо вам приготувати скумбрію, запечений на грилі. В продажу доступна не тільки засолена скумбрія , але і її свіжа варіація, яка крім відмінного смаку, також має дуже мало кісточок. У цій статті вас чекає кілька цікавих рецептів приготування скумбрії-гриль.

Як замаринувати скумбрію для гриля


Інгредієнти:

  • скумбрії - 4 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • базилік, перець, сіль.


  • Приготування
    Скумбрію попередньо розморожуємо в природних умовах, мікрохвильовкою користуватися можна. Далі чистимо її, видаляємо нутрощі, відрізаємо голову і робимо глибокий надріз вздовж хребта по всій довжині риби. Скумбрію добре натираємо сумішшю солі, перцю і базиліку, а в надріз і черевце укладаємо колечко лимона і ріпчастої цибулі. Бажано, щоб риба промаринувалася 4 години в прохолодному місці, а можна і довше. А далі вже смажимо скумбрію на решітці над вугіллям. Приємного апетиту!

    Скумбрія на грилі у фользі


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • зелень петрушки;

  • зелень кропу;

  • майонез;

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Приготування
    Рибу ретельно промиваємо, чистимо, натираємо сіллю і перцем, робимо кілька надрізів упоперек. У кожен вкладаємо півкільця цибулі, помідора, лимона, а в черевце викладаємо подрібнену зелень кропу і петрушки. Зверху тушку злегка змащуємо майонезом. Перекладаємо рибку на фольгу і акуратно в неї загортаємо. Смажимо скумбрію на грилі на помірному жарі з 2 сторін близько 15-20 хвилин. В самому кінці можна розгорнути фольгу і ще трохи потримати рибу над грилем. Приготовлена за таким рецептом скумбрія виходить дуже смачною, соковитою і ароматною, до того ж в такому маринаді можна також запекти скумбрію в духовці .

    Як приготувати скумбрію на грилі


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • розмарин - 2 гілочки;

  • чебрець - 2 гілочки;

  • сіль, білий мелений перець.


  • Приготування
    Спочатку скумбрію потрібно випатрати і гарненько вимити під проточною водою. Вздовж хребта робимо 4 надрізи глибиною близько 1 см кожен. Лимони розрізаємо навпіл, з однієї половинки видавлюємо сік, другу половинку ріжемо півкільцями, решту 2 половинки поки залишаємо. Підготовлені тушки риби збризкуємо лимонним соком видавленим і маслом, посипаємо сіллю і білим меленим перцем. Всередину кожної рибки вкладаємо часточки лимона і гілочки розмарину і чебрецю. Залишаємо скумбрію промаринуватися хвилин на 30. Після цього викладаємо рибу на грати і смажимо хвилин по 8 з кожного боку. Хвилин за 5 до закінчення приготування, викладаємо половинки лимона на решітку зрізами вниз. Ну, ось і все, швиденько подавайте рибку до столу, поливаючи соком лимонів-гриль.

    Скумбрія запечена на грилі


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • корінь селери - 1 шт.;

  • зелень кропу;

  • зелень петрушки;

  • Скумбрія на грилі - рецепти
  • спеції для риби, сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Скумбрію розморожуємо, миємо й ріжемо на часточки, з яких видаляємо нутрощі. У глибоку ємність викладаємо нарізані шматочки кореня петрушки і селери. Кожен шматочок риби начиняємо подрібненим кропом і петрушкою, і укладаємо в посуд до шматочках селери і петрушки, добре солимо і поливаємо лимонним соком. Ставимо рибу маринуватися в холодильник години на 3 а можна і на ніч. Після цього рибу очищаємо від трав і перекладаємо на решітку. Запікаємо хвилин по 10 з кожної сторони. Така рибка смачна і в гарячому, і в холодному вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фарширована скумбрія
    Фарширована скумбрія
    Скумбрія, завдяки своєму дивовижному смаку, знайшла любов багатьох людей по всьому світу. І сьогодні ми розповімо, як її правильно і смачно
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія, запечена з овочами
    Скумбрія - досить корисна і смачна риба. Приготувати її можна самими різними способами. І зараз ми розповімо, як запекти її з овочами. Вийде просте і
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці
    Скумбрія з картоплею в духовці - простий і поживний вечерю для всієї родини, приготувати який не складе особливої праці. Ми пропонуємо вам кілька
    Запечена скумбрія з лимоном
    Запечена скумбрія з лимоном
    Скумбрія - смачна і корисна рибка. І щоб зберегти всі корисні речовини, що містяться в ній, найкращим способом її приготування, природно запікання. І
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,