Влітку складно придумати відпочинок краще, ніж на природі. Свіже повітря, запах багаття - неодмінні атрибути вилазки, а що найчастіше ми готуємо на пікніках? Ну звичайно - шашлик. Крім традиційного шашлику з м'яса рекомендуємо вам приготувати скумбрію, запечений на грилі. В продажу доступна не тільки засолена скумбрія , але і її свіжа варіація, яка крім відмінного смаку, також має дуже мало кісточок. У цій статті вас чекає кілька цікавих рецептів приготування скумбрії-гриль.
Як замаринувати скумбрію для гриля
Інгредієнти: скумбрії - 4 шт.; лимон - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; базилік, перець, сіль. Приготування Скумбрію попередньо розморожуємо в природних умовах, мікрохвильовкою користуватися можна. Далі чистимо її, видаляємо нутрощі, відрізаємо голову і робимо глибокий надріз вздовж хребта по всій довжині риби. Скумбрію добре натираємо сумішшю солі, перцю і базиліку, а в надріз і черевце укладаємо колечко лимона і ріпчастої цибулі. Бажано, щоб риба промаринувалася 4 години в прохолодному місці, а можна і довше. А далі вже смажимо скумбрію на решітці над вугіллям. Приємного апетиту!
Скумбрія на грилі у фользі
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; помідор - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; лимон - 1 шт.; зелень петрушки; зелень кропу; майонез; сіль, чорний мелений перець. Приготування Рибу ретельно промиваємо, чистимо, натираємо сіллю і перцем, робимо кілька надрізів упоперек. У кожен вкладаємо півкільця цибулі, помідора, лимона, а в черевце викладаємо подрібнену зелень кропу і петрушки. Зверху тушку злегка змащуємо майонезом. Перекладаємо рибку на фольгу і акуратно в неї загортаємо. Смажимо скумбрію на грилі на помірному жарі з 2 сторін близько 15-20 хвилин. В самому кінці можна розгорнути фольгу і ще трохи потримати рибу над грилем. Приготовлена за таким рецептом скумбрія виходить дуже смачною, соковитою і ароматною, до того ж в такому маринаді можна також запекти скумбрію в духовці .
Як приготувати скумбрію на грилі
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; лимон - 2 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; розмарин - 2 гілочки; чебрець - 2 гілочки; сіль, білий мелений перець. Приготування Спочатку скумбрію потрібно випатрати і гарненько вимити під проточною водою. Вздовж хребта робимо 4 надрізи глибиною близько 1 см кожен. Лимони розрізаємо навпіл, з однієї половинки видавлюємо сік, другу половинку ріжемо півкільцями, решту 2 половинки поки залишаємо. Підготовлені тушки риби збризкуємо лимонним соком видавленим і маслом, посипаємо сіллю і білим меленим перцем. Всередину кожної рибки вкладаємо часточки лимона і гілочки розмарину і чебрецю. Залишаємо скумбрію промаринуватися хвилин на 30. Після цього викладаємо рибу на грати і смажимо хвилин по 8 з кожного боку. Хвилин за 5 до закінчення приготування, викладаємо половинки лимона на решітку зрізами вниз. Ну, ось і все, швиденько подавайте рибку до столу, поливаючи соком лимонів-гриль.
Скумбрія запечена на грилі
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; лимон - 1 шт.; корінь петрушки - 1 шт.; корінь селери - 1 шт.; зелень кропу; зелень петрушки; спеції для риби, сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Скумбрію розморожуємо, миємо й ріжемо на часточки, з яких видаляємо нутрощі. У глибоку ємність викладаємо нарізані шматочки кореня петрушки і селери. Кожен шматочок риби начиняємо подрібненим кропом і петрушкою, і укладаємо в посуд до шматочках селери і петрушки, добре солимо і поливаємо лимонним соком. Ставимо рибу маринуватися в холодильник години на 3 а можна і на ніч. Після цього рибу очищаємо від трав і перекладаємо на решітку. Запікаємо хвилин по 10 з кожної сторони. Така рибка смачна і в гарячому, і в холодному вигляді.