Скумбрія - рибка не дорога, в міру жирна і дуже корисна, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І тому в нашому раціоні вона повинна зустрічатися частіше, один-два рази в тиждень. Готувати скумбрію можна по-різному: замаринувати, посмажити на сковорідці або запекти з овочами в духовці. Але особливо смачною вона виходить в аерогрилі. Унікальність цього кухонного агрегату полягає в тому, скумбрію в ньому можна не тільки запікати, але і коптити. Про копченої скумбрії в аерогрилі, ми вже писали. Сьогодні ж поговоримо про найбільш корисному і простому способі приготування скумбрії - її запіканні у фользі і без.
Рецепт скумбрії, запеченої в аерогрилі
Інгредієнти: скумбрія - 1 шт.; сіль, прянощі для риби - на смак. Приготування Скумбрію чистимо, відрізаємо голову, хвіст і плавники. Натираємо тушку сіллю і спеціями. Залишаємо мінімум на півгодини, просочитися пряними травами. Потім викладаємо тушку на нижню решітку аэрогриля (не забуваємо її попередньо змастити, щоб наша рибка не прилипала) і запікаємо близько півгодини при температурі не більше 190 градусів. Потім перевертаємо на інший бік і підрум'янюємо з цієї сторони. Як бачите, все дуже просто, швидко та з мінімальними зусиллями з вашого боку!
Як приготувати скумбрію в аерогрилі у фользі?
Інгредієнти: скумбрія - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; лимон - 1 шт.; маслини - 6 шт.; цибуля зелена - 1 пучок; салат зелений - 1 пучок; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Спочатку підготуємо рибку. Скумбрію розморожуємо, видаляємо голову, нутрощі і плавники. Надрізаємо хребет з боку черева і виймаємо кістки та ребра. Тушку промиваємо, витираємо і натираємо сіллю і перцем.
Зверху і зсередини поливаємо лимонним соком. Дрібно кришимо цибулю нарізаємо соломкою моркву і фаршируємо цією сумішшю нашу рибку. Загортаємо її в подвійний шар фольги і залишаємо на пару годин помариноваться. Потім фольгу розкриваємо, обмазуємо скумбрію майонезом і знову загортаємо.
Запікаємо скумбрію у фользі півгодини в аерогрилі при температурі 200 градусів. Останні 5 хвилин фольгу розгортаємо і даємо рибці підрум'янитися. Готову скумбрію обережно викладаємо на листя зеленого салату, прикрашаємо часточками лимона, маслинами і пір'ям лука. На гарнір підійдуть варений рис або запечена картопля.