Більшість господинь звикло до скумбрії в солоному або копченому вигляді, навіть не підозрюючи, що ця низькокалорійна і корисна риба прекрасно запікається в духовці. Різноманітні страви з скумбрії вже давно готують у всьому світі. До того ж один з плюсів скумбрії в тому, що в ній немає дрібних кісток, тому ви зможете спокійно давати її своїм дітям.
Як готувати скумбрію в духовці?
Рецепт приготування скумбрії в духовці досить простий і не вимагає великої майстерності, а готову страву просто тане у роті.
Інгредієнти: скумбрія свіжоморожена - 2 шт.; лимон - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; часник - 4 зубчики; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Для початку приготуйте заправку для скумбрії. Часник продавіть в невелику піалу, додайте мелений чорний перець і сіль. Вичавіть сік половини лимона, додайте пару ложок рослинного масла і добре перемішайте. Рибу помийте, почистіть від нутрощів і трохи просушіть. Заправкою добре натріть рибу зовні і всередині. Деко застелити фольгою і викладіть на нього рибу. У черевце кожної риби покладіть по кілька кружалець лимона і петрушку. Запікайте рибу приблизно півгодини при температурі 180 градусів. Скумбрія в духовці з лимоном виходить смачною сама по собі, але в якості вечері буде добре поєднуватися з відвареною картоплею.
Скумбрія з картоплею в духовці - рецепт
Ця фарширована скумбрія в духовці ідеально підійде для будь-якого святкового столу. Готується вона дуже швидко і легко, так що будь-яка господиня може спокійно брати цей рецепт в свої фірмові.
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; сир - 50 г; варені яйця - 2 шт.; лимон - 1 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; петрушка; сіль, перець. Приготування Скумбрію помийте, випатрайте, видаліть зябра. Просушіть її і зробіть з одного боку надрізи. Приготуйте начинку: варені яйця і сир натріть на крупній тертці, петрушку дрібно порубаєте, а цедру з половини лимона натріть на дрібній тертці. Викладіть всі інгредієнти в миску, посоліть, поперчіть, додайте гірчицю і сік половини лимона. Викладіть рибу на фольгу, нафаршируйте заправкою, а в надрізи покладіть по часточці лимона. Загорніть рибу у фольгу і випікайте приблизно 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Скумбрія з картоплею в духовці
Інгредієнти: скумбрія - 3 шт.; картопля - 1 кг; лимон - 2 шт.; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 4 ст. ложки; болгарський перець - 1 шт.; мелений коріандр; сіль, перець. Приготування Картоплю порізати на середні шматочки і відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Болгарський перець дрібно наріжте і покладіть в блендер. Додайте часник, 2 ложки олії і спеції. Подрібніть все до стану пюре, потім натріть їм рибу. У скляну форму викладіть тушку, навколо покладіть картоплю. Лимон порізати на 4 частини і покладіть навколо риби. Полийте картопля залишилися оливковою олією. Запікайте рибу з картоплею півгодини в розігрітій до 200 градусів духовці.
Скумбрія з овочами в духовці
Інгредієнти: скумбрія - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 5 шт.; болгарський перець - 1 шт.; лимон - 1шт.; майонез; приправи - на смак; сіль. Приготування Рибу промийте, видаліть зябра і голови. Посоліть і приправте спеціями на ваш смак зовні і всередині. Зробіть надрізи збоку і вставте часточки лимона. Картоплю і моркву наріжте кругляшками, перець соломкою, цибулю півкільцями. Посоліть, додайте спеції і майонез, після чого все добре перемішайте. Овочі та рибу викладіть в рукав і закріпіть по краях. Проткніть В декількох місцях рукав зубочистками і запікайте скумбрію в духовці в рукаві до готовності овочів при температурі 200 градусів.