Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посолити сьомгу?

Як посолити сьомгу?

16-03-2015, 19:16
791
Як посолити сьомгу?
Сьомга - риба, яка відноситься до сімейства лососевих і цінується не тільки за її ніжний смак, але і за корисні властивості. Ця риба містить понад 20 мінеральних речовин, які потрібні людському організму, і вітаміни. Крім того, вона багата поліненасиченими жирними кислотами.
Варіантів вживання сьомги існує безліч, її можна їсти солоної, смаженої, вареної і навіть сирої, в такому вигляді її найчастіше використовують для приготування суші. Але найпопулярніша - солона сьомга. Її можна купити вже готове в магазині або ж зробити самій. Для тих, хто віддає перевагу домашнє приготування, ми розповімо кілька способів, як смачно посолити сьомгу.

Як правильно посолити сьомгу?


Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною і ніжною закускою з червоної риби, яка до того ж дуже швидко і просто готується, і ставите питанням, як посолити сьомгу будинку, наші поради будуть дуже до речі.

  • Отже, для початку потрібно вибрати рибу. Для засолювання підійде свіжа і свіжоморожена сьомга, все залежить від ваших уподобань. Так як солити ми будемо філе риби, то якщо є можливість краще відразу купувати саме його. Але якщо у вас в наявності виявилася ціла риба - не страшно, її теж можна посолити, попередньо відрізавши голову і хвіст, видалити нутрощі і акуратно відокремивши дуже гострим ножем філе від хребта. Всі плавці теж слід видалити.

  • Тепер слід правильно нарізати рибу. Шматки не повинні бути маленькими, але при цьому, повинні повністю поміщатися в обрану вами посуд для засолювання. Що стосується посуду, то для засолу риби потрібно брати неметалічну посуд, інакше сьомга може вийти з металевим присмаком.

  • Після цього готуємо суміш для засолу. На один кілограм риби необхідно близько 3-4 столових ложок. З них 2 столові ложки - сіль, 1 їдальня ложка - цукор, а також при бажанні можна додати 1-2 чайні ложки приправи для риби. Головне не переборщити з приправою, щоб вона не забила смак самої риби. Крім того, вам знадобиться лаврою лист і чорний перець горошком.

  • Коли все готове, можна приступати до процесу соління. На дно посуду насипте трохи суміші для засолу, туди ж додайте пару лаврових листочків і горошин перцю, зверху покладіть шматок риби шкірою вниз, насипте суміші і знову додайте лавровий лист і перець. Якщо у вас кілька шматків риби, то виконайте теж саме і з іншими, викладаючи їх поверх першого шматка.


  • Після того, як риба покладена посуд, необхідно накрити кришкою, звичайною серветкою або харчовою плівкою і поставити в холодильник або на балкон (якщо зима). Тільки слідкуйте, щоб температура не була нижче 10 градусів. Солити рибу потрібно від 8 до 24 годин, залежить від вашого смаку. Коли сьомга буде готова, то зчистите з неї суміш, краще щіткою або ножем, але не промивайте під водою, наріжте тонкими скибочками, збризніть лимонним соком і насолоджуйтеся.

    Як швидко посолити сьомгу?


    Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких закускою з солоної сьомги, але у вас немає багато часу для засолу, є рецепт, як посолити сьомгу за короткий час.
    Інгредієнти:

  • сьомга свіжа;

  • сіль;

  • перець чорний мелений.
  • Як посолити сьомгу?


    Приготування
    Перед тим як посолити свіжу сьомгу потрібно очистити рибу від шкіри і кісток і нарізати її тонкими скибочками. Потім викласти скибочки в пластиковий контейнер або будь-яку іншу ємність з щільною кришкою. Посипаємо рибу сіллю і перцем, причому не бійтеся переборщити з сіллю, оскільки риба візьме в себе стільки скільки потрібно.
    Тепер накриваємо контейнер кришкою, струшуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 40-60 хвилин. По закінченні цього часу знову струшуємо контейнер і подаємо готову сьомгу до столу або додаємо в салат.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    Закуска з сьомги
    Закуска з сьомги
    Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших
    Солона форель в домашніх умовах
    Солона форель в домашніх умовах
    Якщо ви небайдужі до солоної форелі, але купувати цю рибку часто не можете, то подумайте про домашній засолюванні. Адже свіжозаморожена форель
    Як сушити рибу?
    Як сушити рибу?
    Якщо ваш рибалка приніс додому настільки великий улов, що з'їсти його швидко, просто не вийде, ні в якому разі не давайте працям прірву - засушіть
    Риба в мікрохвильовці
    Риба в мікрохвильовці
    Любите запечену рибку, але немає часу з нею возитися? Тоді рецепти приготування риби в мікрохвильовці як раз для вас! Для створення маленького
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас