Як сушити рибу?
Всі ми любимо слухати смішні анекдоти про рибалку. Але великий улов для дружини завзятого рибалки завжди був приводом довгих мук: куди ж подіти стільки риби? Якщо ви не можете придумати, куди подіти спійману рибу, спробуйте заготовити її про запас. Найбільш простий і поширений спосіб - сушка. Як солити та сушити рибу, зазвичай знають всі члени сім'ї рибалки зі стажем.
Найбільш придатною для сушіння вважається риба вагою до кілограма. Краще всього сушити річкову рибу, так як вона середньої жирності. Її треба добре помити і почистити. При цьому луску треба залишити. Дрібну рибку чистять з черева, а у великої роблять великий надріз по спині від голови і до хвоста.
Спочатку рибу потрібно як слід посолити і вже потім сушити. Посол перед сушінням необхідний для витягування з риби зайвої вологи. Для цього слід брати тільки сіль крупного помелу: вона відразу розчиняється в рибі і вбирає зайву вологу. У невеликій мисці потрібно викласти шарами рибу і сіль, верхній шар повинен бути з солі. Сіль повинна повністю покрити рибу. Можна за смаком додати між шарами трохи лаврового листа. Перед тим як сушити рибу, потрібно витримати її в цьому тазу під гнітом кілька днів. Таз потрібно поставити в прохолодне місце. Тепер потрібно перевірити, чи готова риба до засушке. Для цього уважно подивіться на колір м'яса: воно має бути сірим. Тепер візьміть рибу і потягніть її, взявши за голову і хвіст: характерний скрип говорить про готовність риби.
Тепер можна позбавитися від зайвої слизу і спецій. Скільки потрібно вимочувати рибу перед тим, як сушити її? Стільки, скільки часу ви витратили на засолювання. Коли риба спливе, можна говорити про її готовності. Тепер необхідно її витягнути і гарненько протерти сухим рушником. Для того щоб в рибі не завелися опариші, обробіть її нерафінованою соняшниковою олією або розчином оцту.
Готову до сушінні рибу нанизують на нитку або дріт, найчастіше за нижню губу або через око. Коли ви повісите сушити рибу, накрийте її марлею, так як вона буде піддаватися впливу зовнішнього середовища. Скільки сушити рибу? Як правило, на повітрі риба висушується за тиждень.
Сушена-в'ялена риба зберігається в холодильнику добре упакованої. Краще всього помістити її в поліетиленовий пакет або пергаментний папір, щоб не відсирів. Дрібну рибу рибалки часто перетирають в рибну борошно і додають в юшку або інші рибні страви.
Як сушити рибу в домашніх умовах?
Найбільш придатною для сушіння вважається риба вагою до кілограма. Краще всього сушити річкову рибу, так як вона середньої жирності. Її треба добре помити і почистити. При цьому луску треба залишити. Дрібну рибку чистять з черева, а у великої роблять великий надріз по спині від голови і до хвоста.
Спочатку рибу потрібно як слід посолити і вже потім сушити. Посол перед сушінням необхідний для витягування з риби зайвої вологи. Для цього слід брати тільки сіль крупного помелу: вона відразу розчиняється в рибі і вбирає зайву вологу. У невеликій мисці потрібно викласти шарами рибу і сіль, верхній шар повинен бути з солі. Сіль повинна повністю покрити рибу. Можна за смаком додати між шарами трохи лаврового листа. Перед тим як сушити рибу, потрібно витримати її в цьому тазу під гнітом кілька днів. Таз потрібно поставити в прохолодне місце. Тепер потрібно перевірити, чи готова риба до засушке. Для цього уважно подивіться на колір м'яса: воно має бути сірим. Тепер візьміть рибу і потягніть її, взявши за голову і хвіст: характерний скрип говорить про готовність риби.
Тепер можна позбавитися від зайвої слизу і спецій. Скільки потрібно вимочувати рибу перед тим, як сушити її? Стільки, скільки часу ви витратили на засолювання. Коли риба спливе, можна говорити про її готовності. Тепер необхідно її витягнути і гарненько протерти сухим рушником. Для того щоб в рибі не завелися опариші, обробіть її нерафінованою соняшниковою олією або розчином оцту.
Готову до сушінні рибу нанизують на нитку або дріт, найчастіше за нижню губу або через око. Коли ви повісите сушити рибу, накрийте її марлею, так як вона буде піддаватися впливу зовнішнього середовища. Скільки сушити рибу? Як правило, на повітрі риба висушується за тиждень.
Сушена-в'ялена риба зберігається в холодильнику добре упакованої. Краще всього помістити її в поліетиленовий пакет або пергаментний папір, щоб не відсирів. Дрібну рибу рибалки часто перетирають в рибну борошно і додають в юшку або інші рибні страви.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як в'ялити рибу?
Весна і літо - саме час в'ялити рибу. Її, звичайно, можна придбати в магазині, але краще, якщо ви приготуєте самі. Робиться це зовсім не складно, а
В'ялена чехоня
Чехоня - це дуже невибаглива рибка сімейства коропових. Її можна смажити, так і на юшку вона зійде, але всенародну любов здобула саме в'ялена чехоня.
Як зберігати в'ялену рибу?
Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
Як солити чехоню?
Якщо ви коли-небудь пробували солону чехоня, то навряд чи вже забудете чудовий смак цієї рибки. Багато хто задається питанням, а як же посолити
Риба в мікрохвильовці
Любите запечену рибку, але немає часу з нею возитися? Тоді рецепти приготування риби в мікрохвильовці як раз для вас! Для створення маленького
Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас