В'ялена чехоня
Чехоня з сімейства коропових - рибка демократична і невибаглива. Її легко впізнати завдяки незвичайній формі - абсолютно прямій спині і видатному черевця з гострим кілем. Як і будь-яку іншу рибу, чехоня можна смажити, так і на юшку вона зійде, але всенародну любов здобула саме в'ялена чехоня - під домашнє пиво і серйозні чоловічі розязика «за життя».
Інгредієнти:
чехоня свіжа - 4 шт.;
сіль - 400 р.
Приготування
Зробити в'ялену чехоня в домашніх умовах зовсім не складно. Якщо на риболовлі вам не дуже пощастило, і чехоня попадалася все більше дрібна, до 25 см, засаливаем без її оброблення. З великої рибкою доведеться повозитися додатково. Її потрошимо, ретельно промаківая кров. Виймаємо зябра, зсередини робимо надріз вздовж хребта, обережно, щоб не пошкодити шкіру. Луску, як відомо, не знімаємо.
Зараз розповімо, як солити чехоня . Викладаємо рибку в підходящу ємність, щедро посипаємо сіллю. Придавлюємо гнітом, накриваємо марлею і залишаємо просаливаться в прохолодному місці на 3-5 днів.
Після кожну рибину промиваємо холодною проточною водою, нанизуємо на шпагат і вивішуємо для просушування. Залежно від погоди і розмірів, це може зайняти від 5 до 10 днів. Краще в'ялити рибу навесні, оскільки на спеці жир швидко гіркне.
На цьому етапі дуже важливо захистити чехоня від мух. Зазвичай рибу в'ялять в дерев'яних ящиках, з усіх боків закритих марлею. На другому тижні захист можна знімати - на підсохлу рибу личинок мухи вже не відкладають.
Чехоня - не дуже жирна рибка. Причому волзька різновид більш аскетична і пісна, ніж її донська сестриця. Чехоня, як і інша в'ялена риба, зовсім не калорійна. Усереднені дані такі - всього 88 ккал на 100 р. А це, при багатому змісті білка та інших корисних речовин і мікроелементів, що робить її цілком дієтичним продуктом. Втім, не варто забувати, що така рибка досить солона, і саме з цієї причини панночкам, що стежать за фігурою, не варто захоплюватися в'яленої чехонью.
Рецепт в'яленої чехоні
Інгредієнти:
Приготування
Зробити в'ялену чехоня в домашніх умовах зовсім не складно. Якщо на риболовлі вам не дуже пощастило, і чехоня попадалася все більше дрібна, до 25 см, засаливаем без її оброблення. З великої рибкою доведеться повозитися додатково. Її потрошимо, ретельно промаківая кров. Виймаємо зябра, зсередини робимо надріз вздовж хребта, обережно, щоб не пошкодити шкіру. Луску, як відомо, не знімаємо.
Зараз розповімо, як солити чехоня . Викладаємо рибку в підходящу ємність, щедро посипаємо сіллю. Придавлюємо гнітом, накриваємо марлею і залишаємо просаливаться в прохолодному місці на 3-5 днів.
Після кожну рибину промиваємо холодною проточною водою, нанизуємо на шпагат і вивішуємо для просушування. Залежно від погоди і розмірів, це може зайняти від 5 до 10 днів. Краще в'ялити рибу навесні, оскільки на спеці жир швидко гіркне.
На цьому етапі дуже важливо захистити чехоня від мух. Зазвичай рибу в'ялять в дерев'яних ящиках, з усіх боків закритих марлею. На другому тижні захист можна знімати - на підсохлу рибу личинок мухи вже не відкладають.
Чехоня - не дуже жирна рибка. Причому волзька різновид більш аскетична і пісна, ніж її донська сестриця. Чехоня, як і інша в'ялена риба, зовсім не калорійна. Усереднені дані такі - всього 88 ккал на 100 р. А це, при багатому змісті білка та інших корисних речовин і мікроелементів, що робить її цілком дієтичним продуктом. Втім, не варто забувати, що така рибка досить солона, і саме з цієї причини панночкам, що стежать за фігурою, не варто захоплюватися в'яленої чехонью.
Рекомендуємо добрі рецепти
Язь - рецепти приготування
Язь - смачна рибка сімейства Коропових. Її смажать, варять, солять, маринують, смажать. Давайте сьогодні приготуємо балик і юшку з язя. Такі прості і
В'ялена оленина
У всьому світі оленина вважається делікатесом, а тому у відкритому продажі цього м'яса не знайдеш. Але якщо раптом вам пощастило його придбати, то
Як в'ялити рибу?
Весна і літо - саме час в'ялити рибу. Її, звичайно, можна придбати в магазині, але краще, якщо ви приготуєте самі. Робиться це зовсім не складно, а
Заготовки з дині на зиму
Диня - смачний і ароматний плід, у якому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. І щоб зберегти її користь, багато хто хоче навчитися
Як сушити рибу?
Якщо ваш рибалка приніс додому настільки великий улов, що з'їсти його швидко, просто не вийде, ні в якому разі не давайте працям прірву - засушіть
Як солити чехоню?
Якщо ви коли-небудь пробували солону чехоня, то навряд чи вже забудете чудовий смак цієї рибки. Багато хто задається питанням, а як же посолити