Як в'ялити рибу?

Яку рибу можна в'ялити?
Насправді абсолютно будь-яку рибу або м'ясо можна і в'ялити, і солити. Звичайно, процес в'ялення м'яса відрізняється від риби. Кращий смак в'яленої риби набуває щука і вобла. З карася теж вийде дуже смачна в'ялена риба, у нього виходить чорне м'ясо і сам він досить жирний і ситний.
Насамперед, слід пам'ятати, що свежепойманную рибу відразу сушити або в'ялити не можна ні в якому разі. Спочатку її, щільно уклавши, витримують тривалий час, а вже потім готують до самого процесу в'ялення. І найкраще для цього брати рибу середньої жирності, щоб її смак був більш яскравим і мав особливий аромат.
Найкращий і незвичайний смак, після процесу в'ялення, все ж набуває вобла, короп, щука і мойва. Якщо рибини невеликі, то їх краще в'ялити цілими, а більш велику рибу правильно буде розрізати на невеликі пласти. Перед засолом рибу обов'язково ретельно миють у чистій воді. Потім в тушці надрізається черевце, і акуратно виймаються всі нутрощі. Тут також важливо пам'ятати, що влітку потрошити рибу потрібно в обов'язковому порядку, так як в цей період вона ще живиться зеленню і після в'ялення може придбати дуже гіркою на смак.
Рецепт в'яленої риби
Інгредієнти:
Приготування
Якщо в'ялити рибу в домашніх умовах, тоді ви точно будете знати, що вона натуральна і корисна, не містить різних шкідливих добавок і консервантів. Повністю безпечна для організму людини. Крім того, сам процес в'ялення риби має відбуватися при кімнатній температурі приблизно 18 градусів, риба при цьому ріжеться на середні шматочки і натирається сіллю, потім зберігається у теплому темному приміщенні до повного приготування.
Як в'ялити рибу взимку?
Звичайно, коли на дворі літо, в'ялити рибу дуже легко і просто. Але багатьох все ж цікавить, а як в'ялити рибу взимку? Коли вона не свіжа, а куплена в магазині, і коли на вулиці сильний мороз.
Насправді, все не так складно, як здається на перший погляд. Взимку можна в'ялити покупну рибу прямо в квартирі, просто повісивши мотузки з рибою недалеко від плити в теплому і сухому місці.

Як зберігати в'ялену рибу?
Все в дитинстві бачили великі мотузки з рибою, підвішені на горищі у бабусі, або над плитою на кухні квартири. Так, в'ялена риба зберігається в тому ж підвішеному вигляді на мотузці, в темному і сухому місці. Або ж можна зберігати рибу в дерев'яних, добре провітрюваних ящиках, чи загортаючи в газету. Головне, не можна зберігати в'ялену рибу в пластиковому пакеті, оскільки вона може позбутися своїх смакових властивостей і придбати неприємний запах.
Рекомендуємо добрі рецепти

Балик з сома
Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.

В'ялена чехоня
Чехоня - це дуже невибаглива рибка сімейства коропових. Її можна смажити, так і на юшку вона зійде, але всенародну любов здобула саме в'ялена чехоня.

Як засолити щуку?
Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її

Як зберігати в'ялену рибу?
Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У

Як зберігати рибу?
Риба - продукт швидкопсувний. Про те, як її правильно зберігати ми розповімо в нашій статті. Давайте розберемося, як зберігати свіжу, солону, копчену

Як сушити рибу?
Якщо ваш рибалка приніс додому настільки великий улов, що з'їсти його швидко, просто не вийде, ні в якому разі не давайте працям прірву - засушіть