Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як в'ялити рибу?

16-03-2015, 18:59
1 295
Як в'ялити рибу?
Якщо ви любите в'ялену рибу, то літо - це прекрасна можливість для того, щоб самим зайнятися її в'яленням. Зараз ми з вами розглянемо, як правильно в'ялити рибу.

Яку рибу можна в'ялити?


Насправді абсолютно будь-яку рибу або м'ясо можна і в'ялити, і солити. Звичайно, процес в'ялення м'яса відрізняється від риби. Кращий смак в'яленої риби набуває щука і вобла. З карася теж вийде дуже смачна в'ялена риба, у нього виходить чорне м'ясо і сам він досить жирний і ситний.
Насамперед, слід пам'ятати, що свежепойманную рибу відразу сушити або в'ялити не можна ні в якому разі. Спочатку її, щільно уклавши, витримують тривалий час, а вже потім готують до самого процесу в'ялення. І найкраще для цього брати рибу середньої жирності, щоб її смак був більш яскравим і мав особливий аромат.
Найкращий і незвичайний смак, після процесу в'ялення, все ж набуває вобла, короп, щука і мойва. Якщо рибини невеликі, то їх краще в'ялити цілими, а більш велику рибу правильно буде розрізати на невеликі пласти. Перед засолом рибу обов'язково ретельно миють у чистій воді. Потім в тушці надрізається черевце, і акуратно виймаються всі нутрощі. Тут також важливо пам'ятати, що влітку потрошити рибу потрібно в обов'язковому порядку, так як в цей період вона ще живиться зеленню і після в'ялення може придбати дуже гіркою на смак.

Рецепт в'яленої риби


Інгредієнти:

  • риба ( лящ, вобла)- 10 шт;

  • сіль - 1 кг;

  • вода - 4 л.


  • Приготування


  • У велику каструлю наливаємо 4 літри води, додаємо 1 кг солі. Підготовлену рибу також ретельно натираємо сіллю і викладаємо один на одного в каструлю з водою. Закриваємо каструлю кришкою і ставимо на добу в холодильник.

  • Через добу рибу дістаємо з каструлі, промиваємо від солі і на товсту нитку вішаємо її сушитися, приблизно на 6 днів.

  • Після цього рибу можна чистити і вживати в їжу.

  • Питання про те, скільки в'ялити рибу, залежить від того, яких вона розмірів. Якщо риба маленька, то залишити її в розсолі на ніч, а якщо велика, то краще залишити на добу, щоб вона могла повністю просолитися.



  • Якщо в'ялити рибу в домашніх умовах, тоді ви точно будете знати, що вона натуральна і корисна, не містить різних шкідливих добавок і консервантів. Повністю безпечна для організму людини. Крім того, сам процес в'ялення риби має відбуватися при кімнатній температурі приблизно 18 градусів, риба при цьому ріжеться на середні шматочки і натирається сіллю, потім зберігається у теплому темному приміщенні до повного приготування.

    Як в'ялити рибу взимку?



    Звичайно, коли на дворі літо, в'ялити рибу дуже легко і просто. Але багатьох все ж цікавить, а як в'ялити рибу взимку? Коли вона не свіжа, а куплена в магазині, і коли на вулиці сильний мороз.
    Насправді, все не так складно, як здається на перший погляд. Взимку можна в'ялити покупну рибу прямо в квартирі, просто повісивши мотузки з рибою недалеко від плити в теплому і сухому місці.
    Як в'ялити рибу?
    Тільки обов'язково під рибу потрібно підставити лоток або каструлю, щоб туди стікав жир, що капає з риби.

    Як зберігати в'ялену рибу?


    Все в дитинстві бачили великі мотузки з рибою, підвішені на горищі у бабусі, або над плитою на кухні квартири. Так, в'ялена риба зберігається в тому ж підвішеному вигляді на мотузці, в темному і сухому місці. Або ж можна зберігати рибу в дерев'яних, добре провітрюваних ящиках, чи загортаючи в газету. Головне, не можна зберігати в'ялену рибу в пластиковому пакеті, оскільки вона може позбутися своїх смакових властивостей і придбати неприємний запах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    В'ялена чехоня
    В'ялена чехоня
    Чехоня - це дуже невибаглива рибка сімейства коропових. Її можна смажити, так і на юшку вона зійде, але всенародну любов здобула саме в'ялена чехоня.
    Як засолити щуку?
    Як засолити щуку?
    Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її
    Як зберігати в'ялену рибу?
    Як зберігати в'ялену рибу?
    Запасаючись улюбленими продуктами запас, ми часто втрачаємо відчуття міри, і в підсумку стає питання про те, як зберігати ці продовольчі запаси? У
    Як зберігати рибу?
    Як зберігати рибу?
    Риба - продукт швидкопсувний. Про те, як її правильно зберігати ми розповімо в нашій статті. Давайте розберемося, як зберігати свіжу, солону, копчену
    Як сушити рибу?
    Як сушити рибу?
    Якщо ваш рибалка приніс додому настільки великий улов, що з'їсти його швидко, просто не вийде, ні в якому разі не давайте працям прірву - засушіть