Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготовки з дині на зиму

Заготовки з дині на зиму

16-03-2015, 18:53
4 642
Заготовки з дині на зиму
Диня - чудова баштанна культура, що має приємний характерний смак і специфічний аромат. У ній міститься безліч корисних речовин, вітамінів і мікроелементів, і природно, диню вибирати потрібно правильно. Не дивно, що багато хто хотів би навчитися заготовляти дині на зиму. Це можна робити різними способами. Нас, звичайно ж, більше всього цікавлять ті способи заготівлі дині, при яких зберігається максимум її корисних властивостей.
Найкращі способи
В'ялені дині - чудове ласощі. Для в'ялення вибираємо тільки зрілі, здорові і не пошкоджені плоди солодких не водянистих сортів. Спочатку плоди повинні протягом 2-5 днів полежати на сонечку.
Після цього їх сортуємо, вибираючи кращі. Моєму дині і просушуємо їх на повітрі. Ріжемо кожну навпіл вздовж і видаляємо насіння ложкою, краще дерев'яною. Кожну з половинок нарізаємо на шматочки завтовшки 2-4 сантиметри. Шкірку і прилеглий до неї зелений шар зазвичай видаляють. Далі розкладаємо скибочки на чисті листи або фанеру, прикривають марлею і провяливаем з перевертанням 3-4 рази в день. На ніч заносимо в приміщення або під навіс. Провяливание триває зазвичай близько 2-х тижнів, а може, і трохи довше. Готові скибочки в'яленої дині повинні бути еластичні і мати колір від світло-жовтого до світло-коричневого.
В'ялені скибки можна сплести в коси і викласти в підготовлену картонну чи дерев'яну тару з доступом повітря. Шари краще перестелити папером.
Якщо погода не дозволяє, можна сушити шматочки дині на простеленних папером деках в духовій шафі з трохи прочиненими дверцятами в кілька прийомів з перевертанням і перервами на охолодження.

Як заморозити диню на зиму?


Якщо у вашому холодильнику містке морозильне відділення, можна заморозити диню, нарізану невеликими брусочками або кубиками. Викладаємо їх на дошку одним шаром так, щоб не стикалися і заморожуємо. Потім скидаємо в поліетиленовий пакет і заморожуємо наступну порцію, яку скидаємо туди ж. Зберігати можна протягом місяців 4-5-ти. При такому способі зберігання практично всі корисні речовини непогано зберігаються.
Рецепти, наведені нижче, деяким чином, менш корисні, але теж цілком непогані.

Диня в сиропі на зиму


Інгредієнти:

  • диня - 5-6 кг;

  • цукор - 700-900 г;

  • лимон - 1-2 шт.


  • Приготування
    Дині, нарізані скибочками, укладають в чисті літрові скляні банки. Додаємо по скибочці лимона (можна і трохи більше). Заливаємо окропом, накриваємо металевими кришками і через 5 хвилин зливаємо настій в каструлю.
    Додаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Доводимо до кипіння і знову заливаємо диню киплячим сиропом. Стерилізуємо банки в тазі з рідиною протягом 20 хвилин, закатуємо і перевертаємо. Накриваємо банки старою ковдрою на добу. Такі консерви з дині можна зберігати до 1 року.

    Сік дині на зиму


    Інгредієнти:

  • диня - 2 кг (очищена і нарізана шматочками);

  • вода - близько 15 літрів;

  • цукор - 200 г;

  • лимон - 3-4 шт.


  • Приготування
    Шматочки дині пюрируем в блендері разом з очищеними лимонами. Отримане пюре проціджуємо через сито (решітка з нержавіючої сталі або пластику).
    Заготовки з дині на зиму
    Змішуємо сік, воду і цукор, заливаємо в чисті банки ємністю 1 л, накриваємо стерилізованими в окропі кришками і ставимо банки в тазик з водою. Стерилізуємо сік протягом 20 хвилин після закипання і закатуємо. Перевернуті банки накриваємо. Зберігати консервований сік дині краще в прохолодному приміщенні, наприклад в підвалі або на заскленому балконі.
    Дуже смачним виходить і желе з дині, на зиму, однак, це ласощі не заготовляють, оскільки строк зберігання желе - всього кілька днів, але можна зробити варення з дині . Однак якщо є динний сік, приготувати желе в будь-який час року - справа кількох хвилин: просто додайте желатин і дайте застигнути.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Компот з дині
    Компот з дині
    У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то
    Варення з дині
    Варення з дині
    Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
    Коктейль з дині
    Коктейль з дині
    Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
    Страви з дині
    Страви з дині
    Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,
    Десерт з дині
    Десерт з дині
    Соковита, ароматна і стигла диня без всяких доповнень є смачним блюдом. Але ми завжди прагнемо якось урізноманітнити наші десерти. Так давайте
    Цукати з дині
    Цукати з дині
    Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.