Заготовки з дині на зиму

Найкращі способи
В'ялені дині - чудове ласощі. Для в'ялення вибираємо тільки зрілі, здорові і не пошкоджені плоди солодких не водянистих сортів. Спочатку плоди повинні протягом 2-5 днів полежати на сонечку.
Після цього їх сортуємо, вибираючи кращі. Моєму дині і просушуємо їх на повітрі. Ріжемо кожну навпіл вздовж і видаляємо насіння ложкою, краще дерев'яною. Кожну з половинок нарізаємо на шматочки завтовшки 2-4 сантиметри. Шкірку і прилеглий до неї зелений шар зазвичай видаляють. Далі розкладаємо скибочки на чисті листи або фанеру, прикривають марлею і провяливаем з перевертанням 3-4 рази в день. На ніч заносимо в приміщення або під навіс. Провяливание триває зазвичай близько 2-х тижнів, а може, і трохи довше. Готові скибочки в'яленої дині повинні бути еластичні і мати колір від світло-жовтого до світло-коричневого.
В'ялені скибки можна сплести в коси і викласти в підготовлену картонну чи дерев'яну тару з доступом повітря. Шари краще перестелити папером.
Якщо погода не дозволяє, можна сушити шматочки дині на простеленних папером деках в духовій шафі з трохи прочиненими дверцятами в кілька прийомів з перевертанням і перервами на охолодження.
Як заморозити диню на зиму?
Якщо у вашому холодильнику містке морозильне відділення, можна заморозити диню, нарізану невеликими брусочками або кубиками. Викладаємо їх на дошку одним шаром так, щоб не стикалися і заморожуємо. Потім скидаємо в поліетиленовий пакет і заморожуємо наступну порцію, яку скидаємо туди ж. Зберігати можна протягом місяців 4-5-ти. При такому способі зберігання практично всі корисні речовини непогано зберігаються.
Рецепти, наведені нижче, деяким чином, менш корисні, але теж цілком непогані.
Диня в сиропі на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Дині, нарізані скибочками, укладають в чисті літрові скляні банки. Додаємо по скибочці лимона (можна і трохи більше). Заливаємо окропом, накриваємо металевими кришками і через 5 хвилин зливаємо настій в каструлю.
Додаємо цукор і розмішуємо до повного розчинення. Доводимо до кипіння і знову заливаємо диню киплячим сиропом. Стерилізуємо банки в тазі з рідиною протягом 20 хвилин, закатуємо і перевертаємо. Накриваємо банки старою ковдрою на добу. Такі консерви з дині можна зберігати до 1 року.
Сік дині на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки дині пюрируем в блендері разом з очищеними лимонами. Отримане пюре проціджуємо через сито (решітка з нержавіючої сталі або пластику).

Дуже смачним виходить і желе з дині, на зиму, однак, це ласощі не заготовляють, оскільки строк зберігання желе - всього кілька днів, але можна зробити варення з дині . Однак якщо є динний сік, приготувати желе в будь-який час року - справа кількох хвилин: просто додайте желатин і дайте застигнути.
Рекомендуємо добрі рецепти

Компот з дині
У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то

Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,

Коктейль з дині
Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні

Страви з дині
Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,

Десерт з дині
Соковита, ароматна і стигла диня без всяких доповнень є смачним блюдом. Але ми завжди прагнемо якось урізноманітнити наші десерти. Так давайте

Цукати з дині
Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.