Страви з дині
Чи варто нагадувати який м'якістю, солодкістю і соковитістю мають плоди дині? Ненав'язливий, але солодкий смак цього овочу (так-так, диня - це овоч з сімейства гарбузових) чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, а коли ще можна готувати страви з дині, як не восени, коли плоди наповнюються ароматним соком.
Давайте з вами розглянемо цікаві рецепти страв з дині.
Салат з динею, чилі і м'ятою
Освіжаючий салат з м'ятою і динею хороший і сам по собі, але, здавалося б, не поєднаний з цим продуктом чилі, подібний дрібці солі в шоколаді, - лише посилює і збагачує смак.
Інгредієнти:
диня - 1/2 шт.;
сіль - 1/2 ч. ложки;
перець чилі - 1/2 шт.;
сік лайма - 2-3 ст. ложки;
листочки м'яти - 10 шт.
Приготування
Диню нарізаємо на великі шматочки і закладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю, перемішуємо. До подсоленному плоду додаємо сік лайма чи лимона і подрібнений чилі без насіння.
Перед подачею салат посипаємо нарізаною м'ятою.
Граніту з кавуна і дині
Граніту - це традиційний італійський десерт, що нагадує сорбет , або фруктовий лід . Прекрасне сицилійське страва з соку кавуна і дині, яке годиться для вживання в літню пору.
Інгредієнти:
сік кавуна - 200 мл;
сік дині - 200 мл;
цукровий сироп - 2 ч. ложки;
м'ята для прикраси.
Приготування
Елементарно просте блюдо: два виду соку змішуємо з цукром, виливаємо на деко і ставимо в морозилку. Замерзлу граніту викладаємо з допомогою ложки для морозива в келих для мартіні прикрашаємо листочком м'яти.
Також десерт може подаватися у вигляді підлозі розталого льоду, з трубочкою у високому бокалі.
Креветки з динею
Приготувати страви з дині не складає особливих труднощів, і цей рецепт - істотне тому доказ.
Інгредієнти:
диня - 1 шт.;
томати - 4 шт.;
огірок - 1 шт.;
сметана - 3 ст. ложки;
апельсин - 1 шт.;
креветки - 225 г;
мигдаль - 90 г;
сіль, перець - за смаком;
лимон, оливкова олія - для заправки.
Приготування
М'якоть дині витягаємо з допомогою ложки, залишаючи по 05 см на шкірці. Нарізаємо шматочки дині кубиками в 1 див. Помідори очищаємо від насіння і нарізаємо смужками, огірки - кубиками. Часточку апельсина чистимо від шкірки.
Всі нарізані інгредієнти змішуємо з вареними креветками і заправляємо сумішшю лимона, оливкової олії (1:2) і сметани. Посипаємо сіллю і перцем.
Викладаємо салат в чашечки з динної шкірки і залишаємо охолонути.
Диня з шинкою
Який смачний вечерю може обійтися без закуски, а якщо це закуска з дині і ароматною шинки прошутто, то альтернативи не існує.
Інгредієнти:
диня - 1 шт.;
прошутто - 150 г;
сік лайма - 1 ст. ложка;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
червоний перець - 1/2 ч. ложки;
нарізана м'ята - 2 ст. ложки.
Приготування
Диню очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками в 25 см. Навколо кожного кубика обертаємо 1/2 тонкої смужки шинки. Нанизуємо на шпажки шматочки.
Сік, масло і перець збиваємо і поливаємо заправкою шашлички. Готову страву прикрашаємо нарізаною м'ятою.
Для даного виду закуски краще взяти пару різних видів дині.
Смажена диня
Інгредієнти:
диня - 500 г;
зелена цибуля - 1 перо;
борошно - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком;
олія - 4 ст.
Для кляру:
борошно - 1/2 ст.;
крохмаль - 2 ст. ложки;
масло - 1 ст. ложка;
вода - 1/4 ст.;
яйце - 1 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
Диню чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо смужками довжиною 5 см і товщиною 25 см
З борошна, крохмалю, олії, яєць і води робимо кляр, солимо його і присмачую дрібно нарізаною зеленою цибулею. Занурюємо в кляр смужки дині, попередньо посипані борошном. Обсмажуємо динні палички до золотистого кольору на розпеченому маслі.
Подаємо блюдо, прикрасивши зеленню і присмачивши сумішшю солі і перцю.
Давайте з вами розглянемо цікаві рецепти страв з дині.
Салат з динею, чилі і м'ятою
Освіжаючий салат з м'ятою і динею хороший і сам по собі, але, здавалося б, не поєднаний з цим продуктом чилі, подібний дрібці солі в шоколаді, - лише посилює і збагачує смак.
Інгредієнти:
Приготування
Диню нарізаємо на великі шматочки і закладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю, перемішуємо. До подсоленному плоду додаємо сік лайма чи лимона і подрібнений чилі без насіння.
Перед подачею салат посипаємо нарізаною м'ятою.
Граніту з кавуна і дині
Граніту - це традиційний італійський десерт, що нагадує сорбет , або фруктовий лід . Прекрасне сицилійське страва з соку кавуна і дині, яке годиться для вживання в літню пору.
Інгредієнти:
Приготування
Елементарно просте блюдо: два виду соку змішуємо з цукром, виливаємо на деко і ставимо в морозилку. Замерзлу граніту викладаємо з допомогою ложки для морозива в келих для мартіні прикрашаємо листочком м'яти.
Також десерт може подаватися у вигляді підлозі розталого льоду, з трубочкою у високому бокалі.
Креветки з динею
Приготувати страви з дині не складає особливих труднощів, і цей рецепт - істотне тому доказ.
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть дині витягаємо з допомогою ложки, залишаючи по 05 см на шкірці. Нарізаємо шматочки дині кубиками в 1 див. Помідори очищаємо від насіння і нарізаємо смужками, огірки - кубиками. Часточку апельсина чистимо від шкірки.
Всі нарізані інгредієнти змішуємо з вареними креветками і заправляємо сумішшю лимона, оливкової олії (1:2) і сметани. Посипаємо сіллю і перцем.
Викладаємо салат в чашечки з динної шкірки і залишаємо охолонути.
Диня з шинкою
Який смачний вечерю може обійтися без закуски, а якщо це закуска з дині і ароматною шинки прошутто, то альтернативи не існує.
Інгредієнти:
Приготування
Диню очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками в 25 см. Навколо кожного кубика обертаємо 1/2 тонкої смужки шинки. Нанизуємо на шпажки шматочки.
Сік, масло і перець збиваємо і поливаємо заправкою шашлички. Готову страву прикрашаємо нарізаною м'ятою.
Для даного виду закуски краще взяти пару різних видів дині.
Смажена диня
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Диню чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо смужками довжиною 5 см і товщиною 25 см
З борошна, крохмалю, олії, яєць і води робимо кляр, солимо його і присмачую дрібно нарізаною зеленою цибулею. Занурюємо в кляр смужки дині, попередньо посипані борошном. Обсмажуємо динні палички до золотистого кольору на розпеченому маслі.
Подаємо блюдо, прикрасивши зеленню і присмачивши сумішшю солі і перцю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з дині на зиму
Диня - смачний і ароматний плід, у якому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. І щоб зберегти її користь, багато хто хоче навчитися
Компот з дині
У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то
Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
Коктейль з дині
Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
Десерт з дині
Соковита, ароматна і стигла диня без всяких доповнень є смачним блюдом. Але ми завжди прагнемо якось урізноманітнити наші десерти. Так давайте
Цукати з дині
Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.