Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з дині

Варення з дині

16-03-2015, 11:50
4 671
Варення з дині
Диня - запашний, солодкий і соковитий плід. Вона широко використовується в кулінарії - з неї готують варення , мармелад, джем, повидло, компоти і сік. Давайте розглянемо з вами рецепти варення з дині. Крім того, що це ласощі виходить неймовірно смачне, так воно ще й дуже корисне!

Варення з дині


Інгредієнти:

  • диня - 1 кг;

  • цукровий пісок - 15 кг;

  • лимонна кислота - за смаком;

  • ванілін - за бажанням.


  • Приготування
    Диню ретельно промиваємо, витираємо рушником, розрізаємо навпіл і очищаємо від шкірки і насіння. Потім м'якоть нарізаємо невеликими шматочками і бланшируем 15 хвилин в киплячій злегка підсолодженій воді. Після перекладаємо скибочки дині в чисту суху каструлю і доводимо до кипіння, постійно заважаючи. Всипаємо залишився цукровий пісок і уварюємо джем до напівготовності. Далі кладемо за смаком лимонну кислоту і варимо до готовності. Додаємо ванілін, ретельно розмішуємо і прибираємо варення з плити. Гарячий джем акуратно розкладаємо по сухим банкам і закатуємо кришками. Зберігаємо в прохолодному місці протягом року.

    Варення з дині і бананів


    Інгредієнти:

  • м'якоть дині - 850 г;

  • банани - 3 шт.;

  • цукор - 800 г;

  • лимон - 2 шт.


  • Приготування
    Очищену від насіння і шкірки м'якоть дині подрібнюємо невеликими шматочками. Перекладаємо в миску, зверху засипаємо цукром і накриваємо рушником. Лишаємо в такому вигляді приблизно на 8 годин, щоб утворився сік. Після цього вливаємо лимонний сік, перемішуємо і варимо 30 хвилин. Лимон моєму, обдаємо окропом, очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькими кільцями. Банани чистимо від шкірки і теж подрібнюємо кружечками. Перекладаємо банани і лимон до дині, варимо до м'якості і подрібнюємо масу блендером. Потім збільшуємо вогонь і уварюємо джем до загустіння. Готове варення кладемо гарячим сухі стерильні банки і закатуємо заздалегідь приготованими кришками. Ставимо їх догори дном і закутуємо рушником.

    Варення з дині в хлібопічці

    Варення з дині

    Інгредієнти:

  • диня - 500 г;

  • цукровий пісок - 250 г;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Ще один простий спосіб, як приготувати варення з дині. Диню нарізаємо на дрібні шматочки, попередньо зрізавши шкірку і видаливши насіння. Лимон миємо, обсушуємо і шаткуємо півкільцями. Потім у відерце хлібопічки кладемо диню, нарізані лимони і насипаємо цукровий пісок. Виставляємо програму «Випічка» і готуємо близько 90 хвилин. Після закінчення часу ароматний і смачний джем з дині готовий!
    А любителям посидіти холодними вечорами за чаєм "вприкуску" з солодким варенням, напевно припадуть до душі рецепти полуничного джему або повидла з яблук .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з дині на зиму
    Заготовки з дині на зиму
    Диня - смачний і ароматний плід, у якому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. І щоб зберегти її користь, багато хто хоче навчитися
    Компот з дині
    Компот з дині
    У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то
    Коктейль з дині
    Коктейль з дині
    Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
    Страви з дині
    Страви з дині
    Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,
    Десерт з дині
    Десерт з дині
    Соковита, ароматна і стигла диня без всяких доповнень є смачним блюдом. Але ми завжди прагнемо якось урізноманітнити наші десерти. Так давайте
    Цукати з дині
    Цукати з дині
    Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.