Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Десерт з дині

Десерт з дині

18-01-2015, 22:43
1 731
Десерт з дині
Соковита, стигла і така ароматна диня, здавалося б, не потребує жодних доповнення, але людське прагнення поліпшити і без того прекрасне творіння бере вгору. І ось нам нічого не залишається, як приготувати з дині десерт.
Десерт з дині з медом
Інгредієнти:

  • диня - 2 шт.;

  • лайм - 1 шт.;

  • сир рікотта - 250 г;

  • мед - 5 ст. ложок;

  • оцет винний (білий) - 1 ст. ложка;

  • олія гарбузова - 1 ст. ложа;

  • м'ята - 3 гілочки;

  • ванілін - 1 пакетик.


  • Приготування
    Дині розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і спеціальною ложечкою вирізаємо з м'якоті кульки. Повністю вискабливаем м'яку частину дині і розминаємо її в пюре. Додаємо до нього 2 ст. ложки меду, олія, оцет, сік і цедру лайма. Гарненько вимішуємо і викладаємо в вичищені динні половинки.
    Сир змішуємо з рештою медом і ваніліном і також розподіляємо по динним «кошиках», а зверху, в художньому безладі, викладаємо кульки з дині. Прикрашаємо листочками м'яти і відправляємо на годину в холодильник. Куштувати цей легкий десерт слід охолодженим.
    Рецепт десерту з динею і нектаринами
    Інгредієнти:

  • диня - 800 г;

  • нектарини - 400 г;

  • сік лимона - 4 ст. ложки;

  • кускус - 2 ст. ложки;

  • цукор ванільний - 1 ст. ложка;

  • м'ята - 1 гілочка.


  • Приготування
    Очищаємо половину дині і нарізаємо її кубиками, як і нектарини, залишивши один для прикраси. Викладаємо фрукти в сотейник, додаємо сік лимона і цукор. На повільному вогні доводимо до кипіння і варимо хвилин десять, поки маса не стане м'якою. Ще гарячі фрукти розминаємо в пюре і засипаємо в нього кускус. Перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо, поки повністю не охолоне.
    Фруктове пюре розкладаємо по креманкам, прикрашаємо кульками, вирізаними з решти дині, і часточками нектарина. Останній штрих - листочки м'яти.
    Десерт з недозрілої дині з волоськими горіхами
    Якщо вам не пощастило, і попалася не дуже стигла, жорстка диня, зовсім не обов'язково розчароване її викидати. Становище ще можна врятувати!
    Інгредієнти:

  • диня - 1 шт.;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • горіхи волоські - 2/3 ст.;

  • масло вершкове - 2 ст. ложки;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • вода - 3 ст. ложки;

  • сметана - 1 ст.;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    З дині товстим шаром зрізаємо шкірку. Розрізаємо, видаляємо насіння і кришимо великими кубиками. Зверху поливаємо лимонним соком. На сковорідці розтоплюємо масло, додаємо цукор, сіль і воду. Варимо в цьому сиропі дрібно нарізані горіхи, поки маса злегка не загусне. Відправляємо туди ж диню, накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин, до м'якості. Розкладаємо десерт по тарілках, поливаємо утворився горіховим соусом і подаємо зі сметаною.
    Сорбе з дині і йогурту
    Інгредієнти:

  • м'якоть дині - 400 г;

  • йогурт натуральний - 500 мл;

  • мед - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Очищену диню подрібнюємо у блендері, додаємо йогурт , мед і збиваємо до однорідності. Перекладаємо масу в пластиковий контейнер і відправляємо на пару годин в морозилку. Потім дістаємо, ще раз перемішуємо і знову прибираємо на холод до того часу, коли захочеться побалувати себе і близьких цим простим і корисним домашнім морозивом.
    Диня в портвейні
    Інгредієнти:

  • дині - 2 шт.;

  • кориця - 1 паличка;

  • ваніль - 1 стручок;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • цукор - 450 г;

  • портвейн - 1 ст. + 3 ст. ложки.


  • Приготування
    З динної м'якоті спеціальною ложечкою вирізаємо кульки. У каструльку наливаємо півлітра води, додаємо цукор, корицю, гвоздику і розрізаний вздовж стручок ванілі.
    Десерт з дині
    Доводимо сироп до кипіння і знімаємо з вогню. Закладаємо в цю каструлю динні кульки, заливаємо вином і витримуємо фрукти 15 хвилин. Після кульки виловлюємо, а сироп уварюють на половину і знову поміщаємо в нього диню. Чекаємо, поки повністю охолоне, і рівномірно розподіляємо кульки по трьом чистим банкам. Заливаємо процідженим сиропом. Додаємо в кожну банку по ложці портвейну, і гвоздику з ваніллю з сиропу. Накриваємо кришками і півгодини стерилізуємо у киплячій каструлі. А коли банки охолонуть, герметично закрити і ховаємо в прохолодне темне місце. Дуже смачно поєднувати диню в портвейні з морозивом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Заготовки з дині на зиму
    Заготовки з дині на зиму
    Диня - смачний і ароматний плід, у якому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. І щоб зберегти її користь, багато хто хоче навчитися
    Компот з дині
    Компот з дині
    У сезон баштанних культур ми звичайно вважаємо за краще їсти і ароматні солодкі дині в свіжому вигляді. Але так як ці плоди довго не зберігаються, то
    Варення з дині
    Варення з дині
    Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
    Коктейль з дині
    Коктейль з дині
    Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
    Страви з дині
    Страви з дині
    Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,
    Цукати з дині
    Цукати з дині
    Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.