Компот з дині
В кінці літа, на початку осені, магазинні і ринкові прилавки буквально ломляться від дозрілих баштанних кавунів і динь. І, тоді як смак і аромат арбузов можна тільки уявити, запахи динь буквально розливаються всюди. Важко пройти повз, ноги самі несуть до прилавка, гаманець чому-то вже виявляється в руках, ще мить, і запашні золоті плоди динь перекочовують до нового власника.
Природа щедро обдарувала дині вітамінами і корисними мікроелементами. У плодах присутні вітамін С, вітаміни групи В, РР, а також калій, магній, фосфор, кремній, кальцій, мідь, каротин, органічні кислоти, ароматичні масла. Лікувальними властивостями володіє не тільки найсмачніша частина, а також шкірка і насіння. Диня допоможе позбавитися від безсоння, стресового стану, анемії, виснаження, налагодить роботу серцево-судинної системи, шлунку і кишечника, нирок і сечового міхура, поліпшить стан шкіри.
Найбільшу користь приносить вживання плодів дині в свіжому вигляді. На жаль, вони довго не зберігаються, тому дбайливим господаркам доводиться вдаватися до консервації цього корисного продукту.
Найбільш популярними способами її збереження є варення або варення з дині . Рідше роблять мед і компоти з динею. Звичайно, перероблена диня не замінить повністю свіжу, але все ж зможе урізноманітнити зимове меню.
Інгредієнти:
скибочки дині - 05 кг;
цукор - 065 кг;
вода очищена - трохи більше 1 літра
Приготування
Варимо сироп з цукру і води. Для цього необхідно проварити в сиропі скибочки дині протягом трьох хвилин.
У заздалегідь простерилізовану банки ємністю 1 літр складаємо до половини обсягу диню. Заливаємо сиропом.
Стерилізуємо на слабкому вогні 15 хвилин.
Банку закатуємо
Найчастіше для того, щоб приготувати компот з динь додають фрукти, деякі ягоди, а також спеції.
Інгредієнти:
нарізана шматочками диня - 05 кг;
сливи - 03 кг;
цукор - 065 кг;
очищена вода - 12 л;
кислота лимонна - на кінчику ножа.
Приготування:
Варимо сироп з води і цукру. В сиропі прокип'ятимо спочатку сливи, очищені від кісточок, потім шматочки дині.
В стерилізовані банки потрібно укласти шарами спочатку диню, потім сливи і так далі. Додати лимонну кислоту, залити доверху сиропом.
Стерилізуємо компот на слабкому вогні 12 хвилин, щільно закрутити кришку.
Інгредієнти:
диня - 08 кг;
цукор - 06 кг;
очищена вода - 1 літр;
гвоздика;
кориця;
цедра лимона і апельсина;
ваніль (стручок).
Приготування
Варимо сироп, після чого бланшируем в ньому диню 3 хвилини.
Укладаємо диню зі спеціями по банкам і заливаємо сиропом. Стерилізуємо 15 хвилин і закочує банки кришками.
І ще один компот з дині, рецепт якого заснований на поєднанні ароматів дині, лісової суниці, яблук і освіжаючої м'яти. Компот по цьому рецепту має особливо тонкий і ніжний смак з приємним післясмаком дині з суницею.
Інгредієнти:
м'якоть дині - 1 кг;
яблука - 03 кг;
суниця - 03 кг;
цукор - 05 кг;
м'ята - кілька гілочок;
очищена вода - 12 літра.
Приготування:
У звареному сиропі потрібно припустити (буквально 1 хвилину) яблука, а диню прокип'ятити 3 хвилини.
Диню, яблука і суницю укладаємо в стерилізовані банки, додаючи туди по гілочці м'яти. Заливаємо гарячим сиропом і стерилізуємо на слабкому вогні 10 хвилин. Потім банки щільно закриваємо кришками.
Приємно взимку, після важкого дня, відкривши баночку компоту з дині, знову відчути запахи збіглого літа.
Природа щедро обдарувала дині вітамінами і корисними мікроелементами. У плодах присутні вітамін С, вітаміни групи В, РР, а також калій, магній, фосфор, кремній, кальцій, мідь, каротин, органічні кислоти, ароматичні масла. Лікувальними властивостями володіє не тільки найсмачніша частина, а також шкірка і насіння. Диня допоможе позбавитися від безсоння, стресового стану, анемії, виснаження, налагодить роботу серцево-судинної системи, шлунку і кишечника, нирок і сечового міхура, поліпшить стан шкіри.
Найбільшу користь приносить вживання плодів дині в свіжому вигляді. На жаль, вони довго не зберігаються, тому дбайливим господаркам доводиться вдаватися до консервації цього корисного продукту.
Найбільш популярними способами її збереження є варення або варення з дині . Рідше роблять мед і компоти з динею. Звичайно, перероблена диня не замінить повністю свіжу, але все ж зможе урізноманітнити зимове меню.
Звичайний компот з дині
Інгредієнти:
Приготування
Варимо сироп з цукру і води. Для цього необхідно проварити в сиропі скибочки дині протягом трьох хвилин.
У заздалегідь простерилізовану банки ємністю 1 літр складаємо до половини обсягу диню. Заливаємо сиропом.
Стерилізуємо на слабкому вогні 15 хвилин.
Банку закатуємо
Найчастіше для того, щоб приготувати компот з динь додають фрукти, деякі ягоди, а також спеції.
Компот з дині і злив
Інгредієнти:
Приготування:
Варимо сироп з води і цукру. В сиропі прокип'ятимо спочатку сливи, очищені від кісточок, потім шматочки дині.
В стерилізовані банки потрібно укласти шарами спочатку диню, потім сливи і так далі. Додати лимонну кислоту, залити доверху сиропом.
Стерилізуємо компот на слабкому вогні 12 хвилин, щільно закрутити кришку.
Компот з дині зі спеціями
Інгредієнти:
Приготування
Варимо сироп, після чого бланшируем в ньому диню 3 хвилини.
Укладаємо диню зі спеціями по банкам і заливаємо сиропом. Стерилізуємо 15 хвилин і закочує банки кришками.
І ще один компот з дині, рецепт якого заснований на поєднанні ароматів дині, лісової суниці, яблук і освіжаючої м'яти. Компот по цьому рецепту має особливо тонкий і ніжний смак з приємним післясмаком дині з суницею.
Компот з дині і свіжих фруктів з м'ятою
Інгредієнти:
Приготування:
У звареному сиропі потрібно припустити (буквально 1 хвилину) яблука, а диню прокип'ятити 3 хвилини.
Диню, яблука і суницю укладаємо в стерилізовані банки, додаючи туди по гілочці м'яти. Заливаємо гарячим сиропом і стерилізуємо на слабкому вогні 10 хвилин. Потім банки щільно закриваємо кришками.
Приємно взимку, після важкого дня, відкривши баночку компоту з дині, знову відчути запахи збіглого літа.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з дині на зиму
Диня - смачний і ароматний плід, у якому міститься безліч корисних вітамінів і мікроелементів. І щоб зберегти її користь, багато хто хоче навчитися
Варення з дині
Диня - запашний і смачний плід, який ми любимо з дитинства. В кулінарії вона використовується досить широко. З неї роблять варення, компоти, соки,
Коктейль з дині
Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
Страви з дині
Солодкий смак дині чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, які сподобаються всім членам сім'ї без перебільшення. Готувати страви з неї,
Десерт з дині
Соковита, ароматна і стигла диня без всяких доповнень є смачним блюдом. Але ми завжди прагнемо якось урізноманітнити наші десерти. Так давайте
Цукати з дині
Цукати - смачні шматочки свіжих фруктів, зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені в духовці. І сьогодні мова піде про корисні цукатах з дині.