Диня - запашний, солодкий і соковитий плід. Вона широко використовується в кулінарії - з неї готують варення , мармелад, джем, повидло, компоти і сік. Давайте розглянемо з вами рецепти варення з дині. Крім того, що це ласощі виходить неймовірно смачне, так воно ще й дуже корисне!
Варення з дині
Інгредієнти: диня - 1 кг; цукровий пісок - 15 кг; лимонна кислота - за смаком; ванілін - за бажанням. Приготування Диню ретельно промиваємо, витираємо рушником, розрізаємо навпіл і очищаємо від шкірки і насіння. Потім м'якоть нарізаємо невеликими шматочками і бланшируем 15 хвилин в киплячій злегка підсолодженій воді. Після перекладаємо скибочки дині в чисту суху каструлю і доводимо до кипіння, постійно заважаючи. Всипаємо залишився цукровий пісок і уварюємо джем до напівготовності. Далі кладемо за смаком лимонну кислоту і варимо до готовності. Додаємо ванілін, ретельно розмішуємо і прибираємо варення з плити. Гарячий джем акуратно розкладаємо по сухим банкам і закатуємо кришками. Зберігаємо в прохолодному місці протягом року.
Варення з дині і бананів
Інгредієнти: м'якоть дині - 850 г; банани - 3 шт.; цукор - 800 г; лимон - 2 шт. Приготування Очищену від насіння і шкірки м'якоть дині подрібнюємо невеликими шматочками. Перекладаємо в миску, зверху засипаємо цукром і накриваємо рушником. Лишаємо в такому вигляді приблизно на 8 годин, щоб утворився сік. Після цього вливаємо лимонний сік, перемішуємо і варимо 30 хвилин. Лимон моєму, обдаємо окропом, очищаємо від насіння і нарізаємо тоненькими кільцями. Банани чистимо від шкірки і теж подрібнюємо кружечками. Перекладаємо банани і лимон до дині, варимо до м'якості і подрібнюємо масу блендером. Потім збільшуємо вогонь і уварюємо джем до загустіння. Готове варення кладемо гарячим сухі стерильні банки і закатуємо заздалегідь приготованими кришками. Ставимо їх догори дном і закутуємо рушником.
Варення з дині в хлібопічці
Інгредієнти: диня - 500 г; цукровий пісок - 250 г; лимон - 1 шт. Приготування Ще один простий спосіб, як приготувати варення з дині. Диню нарізаємо на дрібні шматочки, попередньо зрізавши шкірку і видаливши насіння. Лимон миємо, обсушуємо і шаткуємо півкільцями. Потім у відерце хлібопічки кладемо диню, нарізані лимони і насипаємо цукровий пісок. Виставляємо програму «Випічка» і готуємо близько 90 хвилин. Після закінчення часу ароматний і смачний джем з дині готовий!
А любителям посидіти холодними вечорами за чаєм "вприкуску" з солодким варенням, напевно припадуть до душі рецепти полуничного джему або повидла з яблук .