Чи варто нагадувати який м'якістю, солодкістю і соковитістю мають плоди дині? Ненав'язливий, але солодкий смак цього овочу (так-так, диня - це овоч з сімейства гарбузових) чудово поєднується з багатьма закусками і десертами, а коли ще можна готувати страви з дині, як не восени, коли плоди наповнюються ароматним соком.
Давайте з вами розглянемо цікаві рецепти страв з дині.
Салат з динею, чилі і м'ятою Освіжаючий салат з м'ятою і динею хороший і сам по собі, але, здавалося б, не поєднаний з цим продуктом чилі, подібний дрібці солі в шоколаді, - лише посилює і збагачує смак.
Інгредієнти: диня - 1/2 шт.; сіль - 1/2 ч. ложки; перець чилі - 1/2 шт.; сік лайма - 2-3 ст. ложки; листочки м'яти - 10 шт. Приготування Диню нарізаємо на великі шматочки і закладаємо в глибоку миску, посипаємо сіллю, перемішуємо. До подсоленному плоду додаємо сік лайма чи лимона і подрібнений чилі без насіння.
Перед подачею салат посипаємо нарізаною м'ятою.
Граніту з кавуна і дині Граніту - це традиційний італійський десерт, що нагадує сорбет , або фруктовий лід . Прекрасне сицилійське страва з соку кавуна і дині, яке годиться для вживання в літню пору.
Інгредієнти: сік кавуна - 200 мл; сік дині - 200 мл; цукровий сироп - 2 ч. ложки; м'ята для прикраси. Приготування Елементарно просте блюдо: два виду соку змішуємо з цукром, виливаємо на деко і ставимо в морозилку. Замерзлу граніту викладаємо з допомогою ложки для морозива в келих для мартіні прикрашаємо листочком м'яти.
Також десерт може подаватися у вигляді підлозі розталого льоду, з трубочкою у високому бокалі.
Креветки з динею Приготувати страви з дині не складає особливих труднощів, і цей рецепт - істотне тому доказ.
Інгредієнти: диня - 1 шт.; томати - 4 шт.; огірок - 1 шт.; сметана - 3 ст. ложки; апельсин - 1 шт.; креветки - 225 г; мигдаль - 90 г; сіль, перець - за смаком; лимон, оливкова олія - для заправки. Приготування М'якоть дині витягаємо з допомогою ложки, залишаючи по 05 см на шкірці. Нарізаємо шматочки дині кубиками в 1 див. Помідори очищаємо від насіння і нарізаємо смужками, огірки - кубиками. Часточку апельсина чистимо від шкірки.
Всі нарізані інгредієнти змішуємо з вареними креветками і заправляємо сумішшю лимона, оливкової олії (1:2) і сметани. Посипаємо сіллю і перцем.
Викладаємо салат в чашечки з динної шкірки і залишаємо охолонути.
Диня з шинкою
Який смачний вечерю може обійтися без закуски, а якщо це закуска з дині і ароматною шинки прошутто, то альтернативи не існує.
Інгредієнти: диня - 1 шт.; прошутто - 150 г; сік лайма - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; червоний перець - 1/2 ч. ложки; нарізана м'ята - 2 ст. ложки. Приготування Диню очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками в 25 см. Навколо кожного кубика обертаємо 1/2 тонкої смужки шинки. Нанизуємо на шпажки шматочки.
Сік, масло і перець збиваємо і поливаємо заправкою шашлички. Готову страву прикрашаємо нарізаною м'ятою.
Для даного виду закуски краще взяти пару різних видів дині.
Смажена диня
Інгредієнти: диня - 500 г; зелена цибуля - 1 перо; борошно - 2 ст. ложки; сіль - за смаком; олія - 4 ст. Для кляру:
борошно - 1/2 ст.; крохмаль - 2 ст. ложки; масло - 1 ст. ложка; вода - 1/4 ст.; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка. Приготування Диню чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо смужками довжиною 5 см і товщиною 25 см
З борошна, крохмалю, олії, яєць і води робимо кляр, солимо його і присмачую дрібно нарізаною зеленою цибулею. Занурюємо в кляр смужки дині, попередньо посипані борошном. Обсмажуємо динні палички до золотистого кольору на розпеченому маслі.
Подаємо блюдо, прикрасивши зеленню і присмачивши сумішшю солі і перцю.