Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба в мікрохвильовці

Риба в мікрохвильовці

19-01-2015, 13:23
12 584
Риба в мікрохвильовці
Якщо хочете приготувати щось швидке і смачне, то риба в мікрохвильовці - відмінний варіант. Адже сам процес приготування займе у вас максимум 15 хвилин.

Як запекти рибу в мікрохвильовці?



Можна приготувати як свіжу, так і вже розморожену рибу. Шматочки їжі повинні бути однаковими за розміром. Якщо вони різні, то великі варто викладати по краях, дрібні - в середину. У процесі приготування риби в мікрохвильовці краще накривати її плівкою або кришкою. Солити страву потрібно тільки тоді, коли воно готове. Якщо зробити це до обробки, риба віддасть багато соку, сильно висохне і стане несмачною. Перевірити рибу на готовність просто: готове рибне м'ясо добре розшаровується, а лусочки, якщо вони є, стають матовими.


Риба в мікрохвильовці на грилі

Любителі рум'яної скоринки напевно захочуть приготувати рибу в мікрохвильовці таким способом.

Інгредієнти:

  • філе риби - 500 г;

  • майонез - 150 г;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • суміш приправ для риби сіль - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку потрібно приготувати маринад. Для цього змішуємо майонез, приправи для риби і лимонний сік. Філе риби гарненько обмазуємо отриманою сумішшю і залишаємо на 1 годину. Потім викладаємо рибу на спеціальну високу решітку і ставимо в мікрохвильовку. Під решітку не забудьте поставити посуд, в яку буде стікати сік риби. Протягом 4 хвилин готуйте на повній потужності, а потім 5 хвилин в режимі гриль. Подавати таку рибу краще на листках салату.

    Червона риба в мікрохвильовці
    У мікрохвильовій печі можна приготувати будь-яку рибу, але якщо запекти в ній червону рибу, блюдо вийде фантастично смачним.

    Інгредієнти:
  • червона риба (свіжа або розморожена) - 500 г;

  • імбир свіжий нашатковану - 1 ст. ложка;

  • зелена цибуля - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • горіхове масло - 1 ст. ложка;

  • кінза рубана - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Рибу промийте, добре промокніть паперовим рушником. Наріжте на порційні шматочки, натерти імбиром і укладіть в посуд для випікання. Зверху закрийте звичайною харчовою плівкою, для того, щоб риба не висохла і зберегла всі соки. Готувати страву необхідно в мікрохвильовій печі на повній потужності 3-5 хвилин, в залежності від розмірів шматочків. Поки риба готується, можна приготувати заправку. Для цього змішайте горіхове і кунжутне масло, підігрійте, додайте кінзу. З запеченої риби злийте сік, що виділився в процесі готування, потім збризніть її соєвим соусом. Перед подачею обов'язково полийте рибу приготовленої заправкою.

    Риба в конверті

    Риба, приготована в конверті, завжди апетитно пахне і виглядає святково. А на смак таке блюдо - ніжне і соковите.

    Інгредієнти:

  • філе тілапії - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • перець, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Вистилаємо деко пергаментним папером. Філе риби змащуємо маслом і викладаємо на середину. Цибулю ріжемо тонкими кільцями і вкриваємо їм рибу. Моркву натираємо на дрібній тертці і кладемо зверху.
    Риба в мікрохвильовці
    Збризніть отриману красу соком лимона, трохи поперчити. Риба в мікрохвильовці в конверті готується 7 хвилин на повній потужності. По закінченню цього часу виймаємо рибу з мікрохвильовки, але не відкриваємо конверт відразу дамо рибі просочитися всіма ароматами ще хвилин 5. За бажанням можна прикрасити страву свіжою зеленню. Солити краще перед подачею на стіл.

    Найпростіший рецепт приготування риби в мікрохвильовці

    Не хочете довго возитися на кухні? Візьміть філе будь-якої риби і змажте з двох сторін оливковою олією. Зверху покладіть кілька тонких кілець лимона. Додайте трохи білого вина, рівно стільки, щоб вистачило злегка змочити всі шматочки риби. Готуйте 6 хвилин на повній потужності, після чого дайте ще 2 хвилини постояти. Вуаля! Ваша рибка готова. Приємного апетиту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба під майонезом
    Риба під майонезом
    Майонез - це універсальний соус, з використанням якого готується дуже багато страв. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та смачні рецепти
    Риба, запечена з помідорами
    Риба, запечена з помідорами
    Іноді до свята хочеться приготувати що-небудь новеньке і незвичайне, і у нас є для вас рішення - пропонуємо запекти рибу з помідорами. Вийде смачно,
    Балик з сома
    Балик з сома
    Любите солененькую рибку? Приготуйте балик з сома. Думаєте, це важко? Рецепту легше не буває. Читайте наданий матеріал, з нього ви всі дізнаєтеся.
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
    Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія в мікрохвильовці
    Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,