Якщо хочете приготувати щось швидке і смачне, то риба в мікрохвильовці - відмінний варіант. Адже сам процес приготування займе у вас максимум 15 хвилин.
Як запекти рибу в мікрохвильовці?
Можна приготувати як свіжу, так і вже розморожену рибу. Шматочки їжі повинні бути однаковими за розміром. Якщо вони різні, то великі варто викладати по краях, дрібні - в середину. У процесі приготування риби в мікрохвильовці краще накривати її плівкою або кришкою. Солити страву потрібно тільки тоді, коли воно готове. Якщо зробити це до обробки, риба віддасть багато соку, сильно висохне і стане несмачною. Перевірити рибу на готовність просто: готове рибне м'ясо добре розшаровується, а лусочки, якщо вони є, стають матовими.
Риба в мікрохвильовці на грилі
Любителі рум'яної скоринки напевно захочуть приготувати рибу в мікрохвильовці таким способом.
Інгредієнти: філе риби - 500 г; майонез - 150 г; сік лимона - 2 ст. ложки; суміш приправ для риби сіль - за смаком. Приготування Спочатку потрібно приготувати маринад. Для цього змішуємо майонез, приправи для риби і лимонний сік. Філе риби гарненько обмазуємо отриманою сумішшю і залишаємо на 1 годину. Потім викладаємо рибу на спеціальну високу решітку і ставимо в мікрохвильовку. Під решітку не забудьте поставити посуд, в яку буде стікати сік риби. Протягом 4 хвилин готуйте на повній потужності, а потім 5 хвилин в режимі гриль. Подавати таку рибу краще на листках салату.
Червона риба в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати будь-яку рибу, але якщо запекти в ній червону рибу, блюдо вийде фантастично смачним.
Інгредієнти: червона риба (свіжа або розморожена) - 500 г; імбир свіжий нашатковану - 1 ст. ложка; зелена цибуля - 3 ст. ложки; соєвий соус - 3 ст. ложки; кунжутне масло - 1 ст. ложка; горіхове масло - 1 ст. ложка; кінза рубана - 2 ст. ложки. Приготування Рибу промийте, добре промокніть паперовим рушником. Наріжте на порційні шматочки, натерти імбиром і укладіть в посуд для випікання. Зверху закрийте звичайною харчовою плівкою, для того, щоб риба не висохла і зберегла всі соки. Готувати страву необхідно в мікрохвильовій печі на повній потужності 3-5 хвилин, в залежності від розмірів шматочків. Поки риба готується, можна приготувати заправку. Для цього змішайте горіхове і кунжутне масло, підігрійте, додайте кінзу. З запеченої риби злийте сік, що виділився в процесі готування, потім збризніть її соєвим соусом. Перед подачею обов'язково полийте рибу приготовленої заправкою.
Риба в конверті
Риба, приготована в конверті, завжди апетитно пахне і виглядає святково. А на смак таке блюдо - ніжне і соковите.
Інгредієнти: філе тілапії - 500 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; морква - 2 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; сік лимона - 2 ст. ложки; перець, сіль - за смаком. Приготування Вистилаємо деко пергаментним папером. Філе риби змащуємо маслом і викладаємо на середину. Цибулю ріжемо тонкими кільцями і вкриваємо їм рибу. Моркву натираємо на дрібній тертці і кладемо зверху.
Збризніть отриману красу соком лимона, трохи поперчити. Риба в мікрохвильовці в конверті готується 7 хвилин на повній потужності. По закінченню цього часу виймаємо рибу з мікрохвильовки, але не відкриваємо конверт відразу дамо рибі просочитися всіма ароматами ще хвилин 5. За бажанням можна прикрасити страву свіжою зеленню. Солити краще перед подачею на стіл.
Найпростіший рецепт приготування риби в мікрохвильовці
Не хочете довго возитися на кухні? Візьміть філе будь-якої риби і змажте з двох сторін оливковою олією. Зверху покладіть кілька тонких кілець лимона. Додайте трохи білого вина, рівно стільки, щоб вистачило злегка змочити всі шматочки риби. Готуйте 6 хвилин на повній потужності, після чого дайте ще 2 хвилини постояти. Вуаля! Ваша рибка готова. Приємного апетиту.